Stvaranje vode ... Ko je stvorio vodu..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Toliko je očigledno da nije u pitanju krug nego lopta iz razloga što krug uopšte nije predmet za razliku od lopte.
Toliko je očigledno da vi ne vidite i ne prepoznajete ono što doslovno piše u Bibliji, nego vidite i prepoznajete ono što želite da vidite, da je sa vama iluzorno raspravljati o tome. Pustite mašti na volju i tumačite biblijske tekstove ponekad potpuno suprotno od onoga što tamo piše. Vama je očigledno da krug nije krug iako tako piše?!
Inače, krug jeste geometrijski pojam, ali nije samo geometrijska slika. Krugom se zovu i predmeti kružnog obilka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nauka ne ulazi u sustinu stvari, vec samo objasnjava pojave u prirodi i kosmosu.

Mnoge stvari nisu misterija, ali mnoge jesu, odnosno mnogo se teoretise u naucnim krugovima, i nepostojece cinjenice se proguravaju da to postanu.
Primer je Evolucija koja pretstavlja samo nedokazanu teoriju koju nauka pretstavlja kao da je dokazana cinjenicama, a ona sadrzi razlicite teorije vezane za postanak covek i zivog sveta, starosti planete zemlje i zivota na zemlji, starost fosila, stena, itd, teorija ledenog doba i kataklizmickih dogadjaja u proslosti, itd, otvotimo jedan udjbenik za prvi razred osnovne skole, i mozemo videti sta se sve danas plasira coveku, odnosno deci koja jos ne umeju da donose svoj licni sud o necemu.
Time nauka gradi svoje vidjenje sveta na teorijama, a ne na cinjenicama, i navodno cekaju da odredjena teorija dobije naucnu potvrdu, to je pogresan princip, svi odgovori su vec zapisani u bibliji, oni samo treba da ih potvrde naucnim otkricima, kao sto to vec cini Kreacionizam..

Naravno da nauka danas dokazuje istinitost biblijskih navoda, i istorija takodje potvrdjuje dogadjaje zapiosane u bibliji.
Na polju kreacionizma je dosta toga napisano po tom pitanju.

Kada u bibliji pise krug, ili da je Bog zemlju obesio o nista, to znaci upravo ovo sto danas vidimo a sto je nauka dokazala, da je zemlja lopta koja lebdi u kosmickom prostoru.
Jos nesto, otkud bi biblijski pisac znao sam po sebi da je zemlja okruglog oblika i da je obesena o nista, odnosno da lebdi u prostoru, ako mu to ne bi objavio neko ko je tamo bio, i ko je sam tu zemlju postavio u taj prostor odnosno svemir.

Bog moze videti sta se desava na celoj planeti zemlji u jednom trenutku, i to nije uslovljeno oblikom zemlje, jer Bog vidi sve kao na dlanu.
Osim toga, biblija ne pretstavlja stvari u laznom svetlu, i ne govori kontradikcije koje bi se kasnije dokazale kao neistina.
Prema tome, sami izrazi lopta, krug, itd, ne menjaju ono sto je biblijski pisac napisao pod nadahnucem, a to je da je mislio na planetu zemlju okruglog oblika, koja iz kosmosa gledana naprimer sa meseca, moze izgledati kao krug, a ne lopta, a u sustini jeste lopta..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Tema od Big Moce je odlicna.
Planeta koju mi zovemo zemlja,mogla bi da se zove i planeta "Voda".
Ova planeta je postojala neodredjeno vreme,pre nego sto je Bog poceo da je oblikuje kroz 6 stvaralackih dana.
Prvi "stvaralacki dan" dan kada je Bog poceo da je "oblikuje pocinje u 1.Moj:3 stihu
I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost.[SUP]4[/SUP] I vide Bog svetlost da je dobra; i rastavi Bog svetlost od tame.[SUP]5[/SUP] I svetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, dan prvi.
Jasno je da je tek tada poceo prvi Bozji stvaralacki dan,dan "oblikovanja"zemlje.
Sto se tice pitanja otkuda voda na zemlji,to je jasan dokaz da ju je sam Bog stvorio.Kako ju je stvorio to je pitanje za njega,ja ne znam.
Ono sto znam jeste da je sumanuto verovanje da je voda nastala sama od sebe i to bas samo na zemlji.
Logika nas uci da nista ne moze da nastane samo od sebe.Pre ce biti da cak i ono sto postoji tezi raspadanju,a ne evoluciji prema II zakonu termodinamike,tj entropiji.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čudna je malo ta tvoja logika koja kaže da ništa ne može nastati samo od sebe. A, Bog? On je, jelda, nastao sam od sebe! Jeste sumanuto vjerovanje da je voda nastala sama od sebe, ali to nauka i ne tvrdi, pa ne znam čemu takva opaska, sem da polemišeš sam sa sobom.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pre svega
ZDRAVO JURE
Kolko vidim imas 2 nedoumice
1.Sve je nastalo samo od sebe,ili je neko sve stvorio.
2.Bog je nastao sam od sebe ,ili ga je neko stvorio.
Sto se Boga tice,on nikada nije nastao_On je oduvek postojao.
Biblija to kaze.
Nadalje kao sto oduvek postoji "energija",vreme,prostor,isto tako postoji i BOG.
Samo za razliku od prethodna tri pojma ,Bog je zivo bice koje daje zivot,onome kome hoce,a moze da stvara sta god hoce i kako god hoce.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
A, šta ćeš drugo reći? Što se to kosi sa logikom koju voliš da pominješ, tim gore po logiku!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ja ono sto ne znam ne govorim.
Pisem samo ono sto znam.
Ne znam kako je Bog stvorio vodu.,ali sam siguran da voda nije nastala slucajno,evolucijom,sama od sebe.
Jel ti znas nesto sto moze da nastane samo od sebe slucajno?
Cak ni deca ne nastaju slucajno?ili mislis da nastaju slucajno?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ja ono sto ne znam ne govorim.
Pisem samo ono sto znam.
Ne, ti ne govoriš ono što znaš, nego govoriš ono u što vjeruješ. Nadam se da znaš razliku.
Ne znam kako je Bog stvorio vodu.,ali sam siguran da voda nije nastala slucajno,evolucijom,sama od sebe.
Nauka takvo što i ne tvrdi. U prethodnim postovima sam pisao o tome.
Jel ti znas nesto sto moze da nastane samo od sebe slucajno?
Znam, to je Bog, zar ne? On je nastao sam od sebe????!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jure
Nekad se resenje problema,ne moze resiti povecanjem napora u istom pravcu,vec promenom u nacinu prilazenja problemu.
Kad budes batalio evoluciju,i poceo da razmisljas svojom glavom,nadam se da ces razumeti.
Evolucija uci da sve spontano nastaje samo od sebe,pa zatim evoluira u slozenije i slozenije...
Bog nije nastao_On je oduvek postojao.
Psalam 90:2
[SUP]2[/SUP] Pre nego se gore rodiše i sazda se zemlja i vasiljena, i od veka doveka, Ti si Bog.
Onaj koji je stvorio svemir,stvorio je i vodu.Kako je to izveo,zna on sam.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E, vidiš, ja mislim kada ti budeš razmišljao svojom glavom i oslobodio svoj razum okova vjerske dogme, da nećeš apriori vjerovati bajkama kojima obiluju sve te svete knjige. Dakle, kada ti budeš batalio kreacionizam, jer kreacionizam nije nauka nego pseudonauka, vidjećeš svijet u sasvim drugim očima. Tada ćeš shvatiti i pravi smisao teorije evolucije, na kojoj se zasniva sva savremena nauka.

Natrag