Stvaranje vode ... Ko je stvorio vodu..

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Za Jokera
Teorija Markova,Jankova,NAUCNA i kakva god druga da hoces jeste samo pretpostavka.Nije dokaz!

Za piramidu
ako mislis na temperatute +-500,onda ja tebe ne razumem.Dal to hoces da kazes da voda kljuca na 100 stepeni C i potom pocinje da isparava,a da mrzne na 0 stepeni C? a da ja to ne znam,a da to ne zna ni Bog???
Sta ti hoces da dokazes?
Ja zelim da gornjim stihovima dokazem da je Bog zemlju sa sve vodom stvorio dugo,dugo godina ,pre nego sto ju je poceo oblikovati kroz 6 svojih,Bozjih, a ne ljudskih dana od 24 sata.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Zaokret, post: 1384353, member: 588.753"] Za Jokera
Teorija Markova, Jankova, NAUCNA i kakva god druga da hoces jeste samo pretpostavka . Nije dokaz!

Za piramidu
ako mislis na temperatute + -500, onda ja tebe ne razumem.Dal to hoces da kazes da voda kljuca na 100 stupnjeva C i potom pocinje isparavati, a da mrzne na 0 stupnjeva C? a da ja to ne znam, a da to ne zna ni Bog?
Sta ti hoces da dokazes?
Ja zelim da gornjim stihovima dokazem da je Bog zemlju sa svih vodom stvorio dugo, dugo godina, prije nego sto ju je poceo oblikovati kroz 6 svojih, Bozjih, a ne ljudskih dana od 24 sata. [/ QUOTE]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opet nisi ništa odgovorio po mom postu.
--------------------------------------------

Kada dan ne bi bio dan od doslovno 24 sata -
kao što je sada,
nego - duži vremenski period,
tada bi se Zemaljska kugla sa sunčane strane zažarila,
a sa sjenovite strane - zaledila.

Polako tako okrečući se - visoka temperatura i niska t.
uništavale bi sve - sve bi se raspadalo.

Voda ne bi mogla postojati na planeti kojoj je površina zažarena
na preko 500 "C.
Jel to jasno?

-------------------------------------------
Stoga je dan od prvog trena stvaranja - točno 24 sata.

-------------------------------------------------- --------------

Tvrdeći drugačije - tako kako ti učitelji nalažu,
kažeš - Bog Jahve nije Svemoguć,
te Mu je trebalo JAKO PUNO GODINA - (evolucijskih)
da nešto stvori.

Razmisli malo o tome.
-------------------------------------------------- ---------------

Ono o tome kada je što stvoreno - to si prihvatio?
-------------------------------------------------- -----------------

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
[QUOTE = "Zaokret, post: 1384353, member: 588.753"]

kao što je sada,

na preko 500 "C.
Jel to jasno?

-------------------------------------------------- -----------------

Ama piramido,
Zemaljski dan traje 24 sata.
Takav dan je omogucen kad je Bog zarotirao zemlju u svom prvom Bozjem danu kada je poceo njeno oblikovanje za zivot.
Jedan Bozji dan traje kao 365.000 zemaljskih dana!.Moras da razumes kada se nesto meri zemaljskim danaom ,a kada se meri Bozjim danom.
Nadalje ,pre tog prvog dana kada je Bog poceo da je oblikuje,bilo da jeste ili nije rotirala oko svoje ose i oko sunca,
1.Moj1:1
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Ovaj stih govori da se sa zemlje nista nije moglo videti ,da je bila tama,nije se moglo videti ni sunce ni mesec ni zvezde.
Voda na planeti zemlji je bila zasticena i od isparavanja i od izmrzavanja,bilo zastitom preko Bozjeg Svetog duha,bilo preko tog nazovimo ga vazdusnog omotaca od bilo kojih gasova koji nije dozvoljavao ni svetlosti ni kosmickim zracima niti bilo cemu drugome da deluju stetno na vodu ,bilo da voda ispari bilo da se zaledi!!!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ama piramido,
Takav dan je omogucen kad je Bog zarotirao zemlju u svom prvom Bozjem danu kada je poceo njeno oblikovanje za zivot.
Jedan Bozji dan traje kao 365.000 zemaljskih dana!.Moras da razumes kada se nesto meri zemaljskim danaom ,a kada se meri Bozjim danom.
Nadalje ,pre tog prvog dana kada je Bog poceo da je oblikuje,bilo da jeste ili nije rotirala oko svoje ose i oko sunca,
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Ovaj stih govori da se sa zemlje nista nije moglo videti ,da je bila tama,nije se moglo videti ni sunce ni mesec ni zvezde.
Voda na planeti zemlji je bila zasticena i od isparavanja i od izmrzavanja,bilo zastitom preko Bozjeg Svetog duha,bilo preko tog nazovimo ga vazdusnog omotaca od bilo kojih gasova koji nije dozvoljavao ni svetlosti ni kosmickim zracima niti bilo cemu drugome da deluju stetno na vodu ,bilo da voda ispari bilo da se zaledi!!!

Ama piramido,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Odakle ti TO da je rotacija počela u 1. danu?
Ako je počela rotacija – koliko je dugo trajao jedan dan?
Koliko zemljaskih sati?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jedan Bozji dan traje kao 365.000 zemaljskih dana!.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gdje ti to piše da se TO odnosi na Zemaljski dan od 24 sata?
Dogma JS ti daje nelogični nauk.
Pročitaj malo okruženje toga stiha – 1.000 godina – 1 dan.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Moras da razumes kada se nesto meri zemaljskim danaom ,a kada se meri Bozjim danom.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nije bilo Sunca.
Dao sam ti već stihove –
Sunca i zvjezde su stvorene tek 4. dan.
Jesi sad to zapamtio?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Čitaj – kada je Bog stvorio SVJETLO!

Nisu se vidjele zvijezde ni sunce ni mjesec –
JER JOŠ NISU BILE STVORENE.
TEK 4. dana su stvorene!
Jesi zapamtio?
--------------------------------------------------------------------------------------------------

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gdje TO piše i do kada je to tako trajalo,
i da li TO i danas traje?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ponovno:
kao što je sada,
na preko 500 "C.
Jel to jasno?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za Jokera
Teorija Markova,Jankova,NAUCNA i kakva god druga da hoces jeste samo pretpostavka.Nije dokaz!

Za piramidu
ako mislis na temperatute +-500,onda ja tebe ne razumem.Dal to hoces da kazes da voda kljuca na 100 stepeni C i potom pocinje da isparava,a da mrzne na 0 stepeni C? a da ja to ne znam,a da to ne zna ni Bog???
Sta ti hoces da dokazes?
Ja zelim da gornjim stihovima dokazem da je Bog zemlju sa sve vodom stvorio dugo,dugo godina ,pre nego sto ju je poceo oblikovati kroz 6 svojih,Bozjih, a ne ljudskih dana od 24 sata.

I ovde J.S opet grese, Bog jeste stvorio zemlju za doslovnih 6 dana od 24 sata, a ne kroz duge vremenske periode.
Vasi J.S. su cak manipulisali prevodom u 'New World Translation' , da bi to dokazali, pa su izmenili (1. mojs. 2:4): ''u danu u kojem je Bog stvorio nebo i zemlju''. > Hoce da kazu da se svih 6 stvaralackih dana opisuju kao ''jedan dan'', sto originalni hebrejski ne podrzava nigde!
Zatim su izmenili (1. mojs. 2:3): ''I STADE BOG POCIVATI u dan sedmi od svih dela svojih koja ucini'' , tu hoce da kazu da 7. dan i dalje traje i da je to ''nesvrseno'' vreme u hebrejskom. Ali to se suproti (jeverjima 4:4) gde je citiran isti stih, i gde se kaze:''i počinu Bog u dan sedmi ..'' (ovde je svrseno vreme u grckom).
Ovakvo prevodjenje se suproti cak i hebrejskoj gramatici(ali vama je to bilo potrebno zbog proracunavanja 1975. god.).

Eto uzmi pa uporedi, kako vi prevodite (Mojsija 2:3) - kao ''nesvrseno vreme'' a onda ga Pavle citira kao ''svrseno vreme'' u (jevrejima 4:4) , nadam se da ces razumeti koliko je pogresan vas prevod i koliko namernih manipulacija ima.. (a sve je to radjeno da bi ga uskladili sa svojom dogmom).

Bilo bi dobro da stvarno proucis hebrejsku gramatiku, i tvoj NS prevod detaljno..
A tek onda da iznosis ovakve tvrdnje o ''dugim vremenskim periodima''.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
I ovde J.S opet grese, Bog jeste stvorio zemlju za doslovnih 6 dana od 24 sata, a ne kroz duge vremenske periode.
Vasi J.S. su cak manipulisali prevodom u 'New World Translation' , da bi to dokazali, pa su izmenili (1. mojs. 2:4): ''u danu u kojem je Bog stvorio nebo i zemlju''. > Hoce da kazu da se svih 6 stvaralackih dana opisuju kao ''jedan dan'', sto originalni hebrejski ne podrzava nigde!
Zatim su izmenili (1. mojs. 2:3): ''I STADE BOG POCIVATI u dan sedmi od svih dela svojih koja ucini'' , tu hoce da kazu da 7. dan i dalje traje i da je to ''nesvrseno'' vreme u hebrejskom. Ali to se suproti (jeverjima 4:4) gde je citiran isti stih, i gde se kaze:''i počinu Bog u dan sedmi ..'' (ovde je svrseno vreme u grckom).
Ovakvo prevodjenje se suproti cak i hebrejskoj gramatici(ali vama je to bilo potrebno zbog proracunavanja 1975. god.).

Eto uzmi pa uporedi, kako vi prevodite (Mojsija 2:3) - kao ''nesvrseno vreme'' a onda ga Pavle citira kao ''svrseno vreme'' u (jevrejima 4:4) , nadam se da ces razumeti koliko je pogresan vas prevod i koliko namernih manipulacija ima.. (a sve je to radjeno da bi ga uskladili sa svojom dogmom).

Bilo bi dobro da stvarno proucis hebrejsku gramatiku, i tvoj NS prevod detaljno..
A tek onda da iznosis ovakve tvrdnje o ''dugim vremenskim periodima''.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TO što JS kažu - ma nije TO bio dan od 24 sata,
TIME kažu -
ma Bog Jahve NIJE Svemoguć,
pa nije uspio sve stvoriti za djelić mili sekunde,
nego se je morao patiti 1.000-ama godina
dok je uspio jedva sve stvoriti.

TO je tako kada te dogma skrene sa racionalnoga razmišljanja.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jedno pitanje za vas koji smatrate da je Bog stvorio zemlju za doslovnih 6 dana od po 24 sata.
Ako je to tacno,zasto vec u prvom stihu pise
1.Moj 1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
Ako ju je stvorio u pocetku,zasto je potrebno da je stvara ponovo tokom 6 dana?
Drugo pitanje kako ju je stvorio,odakle je nabavio materiju ,materijal,zemlju i vodu,u kojoj je razmeri mesao zemlju sa vodom i ostalim hemijskim elementima i ko zna sa cime jos ,kao grncar kad pravi sud...,kojeg dana je to uradio?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedno pitanje za vas koji smatrate da je Bog stvorio zemlju za doslovnih 6 dana od po 24 sata.
Ako je to tacno,zasto vec u prvom stihu pise
1.Moj 1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
Ako ju je stvorio u pocetku,zasto je potrebno da je stvara ponovo tokom 6 dana?
Drugo pitanje kako ju je stvorio,odakle je nabavio materiju ,materijal,zemlju i vodu,u kojoj je razmeri mesao zemlju sa vodom i ostalim hemijskim elementima i ko zna sa cime jos ,kao grncar kad pravi sud...,kojeg dana je to uradio?

Tebi ne trebaju takva pitanja, stvarno..
Dovoljan odgovor ti je: ''Rece Bog i postade''.
Bog je sve stvorio iz ''nista'' tj. e=mc2. Ako ti je poznata ajnstajnova formula.
energija= materija. I obrnuto. Iz energije nastaje materija. Nuklearna fuzija ti primer.
Bog stvara materiju iz ''nista'' tj. iz ''energije'' koju poseduje u obilju.
Izraz ''u Pocetku'' nije definisan, kao da je nesto nacinjeno i potom ostavljeno da postoji milionima god.
Kod jevreja izraz ''dan'' moze imati znacenje dugog vremenskog perioda samo kada nije vezan uz broj.
Uvek kada je izraz ''dan'' vezan uz broj kao: ''dan prvi'', ''dan drugi'', ''dan treci'' , on oznacava doslovan dan od zalaska do zalaska sunca.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tebi ne trebaju takva pitanja, stvarno..
Dovoljan odgovor ti je: ''Rece Bog i postade''.
Bog je sve stvorio iz ''nista'' tj. e=mc2. Ako ti je poznata ajnstajnova formula.
energija= materija. I obrnuto. Iz energije nastaje materija. Nuklearna fuzija ti primer.
Bog stvara materiju iz ''nista'' tj. iz ''energije'' koju poseduje u obilju.
Izraz ''u Pocetku'' nije definisan, kao da je nesto nacinjeno i potom ostavljeno da postoji milionima god.
Kod jevreja izraz ''dan'' moze imati znacenje dugog vremenskog perioda samo kada nije vezan uz broj.
Uvek kada je izraz ''dan'' vezan uz broj kao: ''dan prvi'', ''dan drugi'', ''dan treci'' , on oznacava doslovan dan od zalaska do zalaska sunca.
Izraz "U pocetku" je i te kako definisan jer on opisuje kako je zemlja tada izgledala.
1 U početku stvori Bog nebo i zemlju
Zar ti to nije dovoljno,da vidis da je zemlja kao planeta sa sve vodom postojala ko zna kolko miliona ljudskih godina?
Zar je za tebe znacajno kako je Bog prvog dana stvorio svetlost, kako je treceg dana stvorio biljke,petog dana sto je stvorio ptice i ribe ????O cemu mi pricamo???
Hoces li da kazes da zemlja kao planeta sa sve vodom nije postojala vec drugog dana(necu namerno da kazem vec prvog dana da te ne zbunim,) ,nego je trebalo jos nekoliko dana da je Bog napravi????
E bas tako.Trebas da razumes ogromnu razliku izmedju stvaranja planete Zemlje,i njenog "sesto dnevnog" oblikovanja za zivot ljudi.

Natrag