Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Možete menjati nickove, avatare, ip adrese, ali rukopis vam se prepoznaje - gomila suludo prilepljenih citata gde normalnom čoveku ne pada na pamet da to sve čita jer je to standardna metoda ispiranja mozga.
A i lepo ste podelili uloge , jedan izigrava siledžiju pa preti ,drugi je neiskusan , treći je navodno razumniji i kao umereniji. Igra dobrih i loših. A radi se o organizovanoj grupi (a možda i pojedincu) koji deluju sinhronizovano ali diletantski.
Nisam želeo da komentarišem vaš tekst ali ne mogu da izdržim jednu sitnicu . Kada ste nabrajali totalitarne sisteme zaboravili ste pomenuti totalitarno verske sisteme poput Homeinijevog u Iranu ili Talibanskog , pa ste zaboravili čitav Srednji vek gde je crkva imala totalitarizujuću ulogu. Evo samo mala nadopuna.
Postavio bih vam par pitanja ali pošto se radi o programu a ne ljudima nema nikakve svrhe.
Ono najvažnije - NEĆETE USPETI U NAMERI DA NAS POSVAĐATE SA SUSEDIMA i MEĐUSOBNO, ŠTO VAM JE OSNOVNI CILJ - PUKLI STE yes3
POZDRAV DRAGI "PRAVOSLAVNI" TALIBANI :hi:
Opa , ovde se počelo govoriti političkim govorom , a to je zapravo i osnovni motiv cele ove priče.
Druže jeremija samo sam dopunio listu totalitarnih društava . Pa vi ste o njima pričali, vi ste pričali o Staljinističkom tj. komunističkom i nacionalsocijalističkom totalitarizmu. Međutim nekako ste preskočili verske totalitarističke sisteme , ne samo islamske već i hrišćansku totalitarističku svest u srednjem veku .
Drugo, ko je ovde pominjao demokratiju ? Znači dobrosusedske odnose poistovećuješ sa demokratijom , pa dobro možda si u pravu no ja ne vezujem te dve stvari nužno.
Onda si nehotično, ali biće pre namerno ušao u uzroke nastanka bratoubilačkog rata na prostoru bivše Juge. Podsetiću te da to nema nikakve veze sa temom ali pošto malo šta ovde ima veze sa temom odgovoriću ti i na to. Postoji veći broj uzroka (sa većim ili manjim učinkom) tom krvoproliću. Jedan od uzroka je i vladajući komunistički sistem koji je međunacionalne probleme gurao pod tepih i nije ih rešavao već je sistem održavao silom pod parolom kako su svi nacionalni problemi rešeni. Vidiš jeremija, možda je ovo moje gledište blisko tvom yes3.
Ono gde se mi razlikujemo je što ti insistiraš na večnoj mržnji i ratu sa susedima i podeli samih vernika pravoslavaca. No to vam neće uspeti. Vi ste margina i ostaćete margina - moj druže talibanski.
To što ti radiš je obično huškanje, te stvari o kojima ti pričaš , ti mrtvi ne mogu se nikad zaboraviti , oni su deo kolektivnog sećanja i treba ih ostaviti na miru. Ne treba ih iskopavati jer to može izazvati nove nesporazume i mržnju , znači mogu nam se ponoviti iste stvari. Nemojmo biti robovi istorije i nekakve samo nama znane istine. Pa i Milošević je stalno pričao kako će istina pobediti.
I na kraju da te pitam, ti zaista veruješ u protokole sijamskih mudraca?
Jeremija ja bih volio sa ovim laznim Milanom oci u oci samo 5 min sve bi on grehove iskajao na brzinu nebi ga sasatvili ni super lepkom.wacko2:haha:
Jeremija, ovo je religijska a ne politička tema. Ispoljavanje mržnje prema drugim nacijama, državama i vjerama, zabranjeno je Pravilnikom Foruma. Nadam se da nećete nastaviti u tom tonu. Hvala!
Prvo, u jako komplikovanim odnosima među narodima Balkana teško je definisati kakvi su oni. Oni naravno variraju i od naroda do naroda. Ja nikada nisam tvrdio da su ti odnosi perfektni i idealni, da je u pitanju nekakvo bratstvo i jedinstvo.
Ali ono ka čemu treba težiti je da uprkos takvoj istoriji , uprkos mrtvima i raznoraznim zločinima uspostavimo neki model odnosa koji će svima odgovarati a nikog neće ponižavati. Odnosi koji će se uspostaviti su stvar dogovora . Jer ne zaboravi jeremija svako ima svoju istinu i kad bi svako insistirao na svojoj istini to bi vodilo u nove sukobe. A pominjanje mrtvih i zločina nekad je neminovno, učinjeni su veliki zločini i to se zna ali to ne treba koristiti za huškanje.
Na kraju nisi odgovorio , veruješ li u Protokole sionskih mudraca?