Sta se desava.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
33
Samo smiren čovek može da pouči drugoga. Kako ću znati da sam se smirio? Kada vidim da neko greši, pomoliću se Gospodu da mi otkrije, jesam li baš ja taj koji treba da mu kaže da greši.
"Razobliči bezumnoga, i dobićeš neprijatelja... Ako pak razobličiš mudroga, zavoleće te."
Čoveka ne boli kada čuje istinu, već kada duhom oseti gordost onoga ko mu tu istinu govori.
Sve je ovo već provereno, a ja se još uvek vežbam-teško je. Put ka smirenju bez neprestane straže nad samim sobom nije moguće.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Je l može neko da mi objasni o čemu to vi ljudi pričate?
O toleranciji?
Ljubavi? Ono: ljubi bližnjeg svoga, okreni drugi obraz, ko tebe kamenom ti njega hlebom, ne čini drugom što ne bi da čine tebi... Meni se čini da sam takve stvari čitao. To je neka osnova morala i razumevanja drugog.
Tačno da arapski mudraci vele: bez rasprave nema nauke. Ali vi pišete o...?
Još je lepše što ste krenuli sa raznoraznim mudrostima i citatima raznih monaha, svetitelja i ko zna kojij sve ne mislilaca a čini mi se kako ni sami niste pročitali to što ovde radi copi paste.
Imate li uopšte predstavu o čemu ste počeli da govorite i šta je cilj ovog mrsomudjenja, koje prelazi u tešku svadju i besmiselnu raspravu?
Sram vas sve bilo! Vi ste mi neki hrišćani! I posle se zgražavate kad vam neko pomene da zbog takvih stvova i zastranjivanja je religija omržena, da zbog takvih gluposti izbijaju ratovi! Imam utisak da kad bih vas, sve takve "jurodive i hristoljublive", svi do jednog vajni kandidati za svetce, stavio zaključanu sobu, poklali bi se zubima za pola sata...

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Je l može neko da mi objasni o čemu to vi ljudi pričate?
O toleranciji?
Ljubavi? Ono: ljubi bližnjeg svoga, okreni drugi obraz, ko tebe kamenom ti njega hlebom, ne čini drugom što ne bi da čine tebi... Meni se čini da sam takve stvari čitao. To je neka osnova morala i razumevanja drugog.
Tačno da arapski mudraci vele: bez rasprave nema nauke. Ali vi pišete o...?
Još je lepše što ste krenuli sa raznoraznim mudrostima i citatima raznih monaha, svetitelja i ko zna kojij sve ne mislilaca a čini mi se kako ni sami niste pročitali to što ovde radi copi paste.
Imate li uopšte predstavu o čemu ste počeli da govorite i šta je cilj ovog mrsomudjenja, koje prelazi u tešku svadju i besmiselnu raspravu?
Sram vas sve bilo! Vi ste mi neki hrišćani! I posle se zgražavate kad vam neko pomene da zbog takvih stvova i zastranjivanja je religija omržena, da zbog takvih gluposti izbijaju ratovi! Imam utisak da kad bih vas, sve takve "jurodive i hristoljublive", svi do jednog vajni kandidati za svetce, stavio zaključanu sobu, poklali bi se zubima za pola sata...

sta sad tebi bi? :???:

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Iščitaj mirno sve što je napsiano od 1 do ove 29 strane. Pogledaj kako se "razgovara", pogledaj kakavi se citati korist i u kom kontekstu. O čemu st počeli temu i o čemu pišete. Pokušaj smireno da proceniš koliko je to napisano sa merom, svi tekstovi, ljudi koji ovde sebe smatraju dobrim i poštenim, pametnim ili već nkim ko veruje da je ispravan. E, a to probaj hladne glave, kao da ti nisi pisao i učestvovao u diskusiji. Pa sam reci da li tebi ovo deluje normalno? I onda ćeš razumeti šta mi bi.
Zgrozio sam se količinom mržnje koja izbija iz pojedinih postova.Ovo čitaju i ljudi koji nisu članovi foruma, koji nisu hrišćani ili se lome oko verskih ubedjenja a šta vide?
To mi je.
I nemam nameru da se dalje bavim ovim tandarijama. lako se vređate, nemate ni zrno samokritičnosti niti ste duhoviti.
Nisam ni ja, zato, dragi moji, izvinite i idem na neki drugi panel da se zabavljam i oraspoložim a ne da čitam nešto što ostavlja gorak ukus u ustima.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ja se ovde borim protiv laznih Pravoslavaca (ekumenista) koliko mogu.Kako ja njima da objasnim da cemo izgubiti zastitu Gospoda i Duha Svetoga ako prihvatimo papizam.Kada katolicki svestenik udje u nas Pravoslavni Oltar da drzi zajednicku sluzbu tu vise nema Duha Svetoga niti kakvog blagoslova!Po kazivanju Svetitelja u tu crkvu vise ne idite i necete imati greha,oni koji budu isli vec su primili platu svoju!Kazu hoce da menjaju sluzbu ova do sada sto je bila ne valja, zastarila:???:!Pa kako moze da zastari sluzba koju je drzao Sveti Otac Sava i Sveti Vasilije Ostroski:???:?!Pa oni su se posvetili drzeci takvu sluzbu!Navedite mi jednog sveca koji se posvetio u katolickoj veri i cini cuda? Oni proglasavaju svece za najvece krvnike Pravoslavaca!Sve svetinje sto imaju pokrali su iz Pravoslavnih manastira tokom krstaskih ratova po nalogu pape.Imaju velikog sveca u Bariju Svetog Oca Nikolu,ali se ni jedno cudo nije desilo tamo.A zasto?Pa zato sto Gospod neda to raskolnicima i tako im pokazuje ko su i sta su.Ako ovo nije jasno nekima ja im stvarno ne mogu pomoci :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
33
Ako znamo da sablazni moraju da dođu,treba se setiti i reči: "Teško onome kroz koga dolaze. Bolje da se nije ni rodio taj čovek." Ne treba se uznemiravati za ono što se, pogotovo na ovom mestu, teško može da menja. Treba se boriti za Pravoslavno ispovedanje vere-na to smo obavezni pred Gospodom. Biti plamene vere-veliki je to dar od Boga, ali biti molitveno iznad svega-vapiti Bogu za svoj narod, za sav narod, za sebe-to je još veće. A najveće je kada se smiriš pred Gospodom. Kukolj najpre raste zajedno sa žitom... A tek kada žito sazri, odvaja se od kukolja... Ne pre, nikako. Da se slučajno trebeći kukolj, ne počupa i neka vlat žita. Jedino Gospod zna vreme žetve...

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Iščitaj mirno sve što je napsiano od 1 do ove 29 strane. Pogledaj kako se "razgovara", pogledaj kakavi se citati korist i u kom kontekstu. O čemu st počeli temu i o čemu pišete. Pokušaj smireno da proceniš koliko je to napisano sa merom, svi tekstovi, ljudi koji ovde sebe smatraju dobrim i poštenim, pametnim ili već nkim ko veruje da je ispravan. E, a to probaj hladne glave, kao da ti nisi pisao i učestvovao u diskusiji. Pa sam reci da li tebi ovo deluje normalno? I onda ćeš razumeti šta mi bi.
Zgrozio sam se količinom mržnje koja izbija iz pojedinih postova.Ovo čitaju i ljudi koji nisu članovi foruma, koji nisu hrišćani ili se lome oko verskih ubedjenja a šta vide?
To mi je.
I nemam nameru da se dalje bavim ovim tandarijama. lako se vređate, nemate ni zrno samokritičnosti niti ste duhoviti.
Nisam ni ja, zato, dragi moji, izvinite i idem na neki drugi panel da se zabavljam i oraspoložim a ne da čitam nešto što ostavlja gorak ukus u ustima.

pa druze,ako si dosao ovde da bi se zabavio-svakako si pogresio...usli smo u raspravu oko ispovedanja Vere jer je Milos mimi zamerio da se na forumu ne dozvoljava Pravoslavlje po kanonima i Svetim Ocima vec samo "svetsko" Pravoslavlje i da ko se ne uklapa u taj trend smatra "zadrtim fundamentalistom"...tj da se njegov stav ne postuje...a i to si mogao videti ako si citao celu temu...mada se slazem da ostavlja gorak ukus u ustima...pogotovo sto se na 26 strana raspravljam sa toboznjim Pravoslavcima kojima izgleda sve moze i sve je "ljubav i tolerancija" osim pravilnog ispovedanja Vere u kojoj se predstavljaju da jesu....tako da cu i sam u skorije vreme promeniti sredinu...pa nek se "vole i tolerisu" do mile volje sa kime god hoce...a i neka se sete,pored svih ovih upozorenja Svetih Otaca i reci samog Isusa kad sledeci put povladjuju jeresi na ustrb Vere :
„Ne mislite da sam Ja došao da donesem mir na zemlju; nijesam došao da donesem mir nego mač”(Mat.10,34).

JVN 7:7 Ne može svijet mrziti na vas: a na mene mrzi, jer ja svjedočim za nj da su djela njegova zla.

Kološanima 2,
8. BRAĆO! ČUVAJTE SE DA VAS KO NE ZAROBI FILOZOFIJOM I PRAZNOM PREVAROM, PO KAZIVANJU ČOVEČIJEMU, PO NAUCI SVETA, A NE PO HRISTU.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
pa druze,ako si dosao ovde da bi se zabavio-svakako si pogresio...usli smo u raspravu oko ispovedanja Vere jer je Milos mimi zamerio da se na forumu ne dozvoljava Pravoslavlje po kanonima i Svetim Ocima vec samo "svetsko" Pravoslavlje i da ko se ne uklapa u taj trend smatra "zadrtim fundamentalistom"...tj da se njegov stav ne postuje...a i to si mogao videti ako si citao celu temu...mada se slazem da ostavlja gorak ukus u ustima...pogotovo sto se na 26 strana raspravljam sa toboznjim Pravoslavcima kojima izgleda sve moze i sve je "ljubav i tolerancija" osim pravilnog ispovedanja Vere u kojoj se predstavljaju da jesu....tako da cu i sam u skorije vreme promeniti sredinu...pa nek se "vole i tolerisu" do mile volje sa kime god hoce...
Nema se na Forumu šta dozvoljavati ili ne dozvoljavati, a najmanje ovakvo ili onakvo pravoslavlje. Na Forumu se ne dozvoljava vrijeđanje sagovornika ili bilo koga drugoga, a šta će članovi pisati i o čemu će pisati to je njihova lična stvar. Forum u tom smislu ne daje niti će davati nikakva usmjerenja. Prema tome, dovoditi Forum kao instituciju, u kontekst bilo kakvih, dozvoljavanja, proganjanja, onemogućavanja i sl., prava je besmislica. Ovdje ljudi pišu po svojoj slobodnoj volji i izboru, i dok god se pridržavaju Pravilnika Foruma, mogu pisati i iznositi svoja mišljenja o čemu god žele. Ako se nekome nečije mišljenje ne dopada, nije mu za to kriv Forum, ako je uopšte neko kriv, nego njegova nespremnost da prihvati činjenicu da ljudi imaju različita mišljenja o svemu, pa i vjeri i Bogu.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
za neke komentare cu reci samo hahaha...
vidim neki ne mogu sami pa su pozvali u pomoc, sve redom.....
ako, ako....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag