Sta se desava.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Prvo ime mi nije Milan - nije bitno. Drugo, kako to da si hteo da skreneš pažnju na to šta se dešava kad ni posle svega ne znamo šta se desilo ?
Ja znam ko stoji iza svega i o čemu se radi ali većina ne zna.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
Dobro, izvini za ime...
Pre svega, niko ne stoji jer sam ja sam svojom voljom hteo da je otvorim...
A ono na sta sam ja hteo da skrenem paznju i zasto sam postavio ovu temu sam spomenuo vise puta i nemam namere vise da se ponavljam.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, izvini za ime...
Pre svega, niko ne stoji jer sam ja sam svojom voljom hteo da je otvorim...
A ono na sta sam ja hteo da skrenem paznju i zasto sam postavio ovu temu sam spomenuo vise puta i nemam namere vise da se ponavljam.
Dakle, otvorio si temu sa određenim ciljem i određenom namjerom. Ok. A, da li si svjestan da ništa nisi postigao - niti si ostvario cilj ni namjeru, iz jednostavnog razloga što ljudi ne znaju o čemu se tu radi i o kome se radi. - Ko je proganjan, od koga je proganjan, ostalo je posve nejasno i posle silnih priča i prepucavanja.
I pored svega, tema je imala svoju dinamiku, bez obzira što je izostao odgovor na njeno ključno pitanje.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ne moraš reći ime ali čemu cela ova farsa ? Pošto sam doznao ko stoji iza svega ovoga ( a što sam i predpostavljao ) i što mi je bio cilj od samog uključivanja u ovu diskusiju, mogu da odem sa ove teme. A tebi koto mogu da preporučim da se malo osamostališ, nema više razloga nikoga da čuvaš, oženi se pa čuvaj svoju decu . A ovim tvojim ne piše se dobro u veliko zlo su upali, no i njima želim da se opamete uz božiju pomoć.

Ja sam samostalan od svoje 16 godine a moram da pazim na jedine svetle tacke Srpskog Pravoslavnog roda dok ne dodje bolje vreme.Kada dodje to vreme onda cu moci odahnuti i predati nekom drugom duznost.Oni nisu upali u nikavo zlo vec je njih zlo napalo da su bar takvi svi Srbi ja bih sada mogao da disem punim plucima i spavao bi mirno jer bi znao da je Srbija i Pravoslavlje sigurno.

Učlanjen(a)
25.05.2010
Poruka
74
Zaklela se Zemlja Raju

Da se razumemo - napokon.

Mada neću zloupotrebljavati Džonija B u dnevno političke svrhe poput onih sa znanjem načitanog novinara ipak limitiranog po pitanju empatijskih i rezonantnih sposobnosti - sasvim primereno ovde spustiću:

[YOUTUBE]JEYiiEdJ0hY[/YOUTUBE]

Nikog odavde - pa čak ni članove stafa koji su našli za shodno da se uvrede jer negde istina zna i da zaboli - ja ne mrzim.

Ova tema - zbog one na koju insinuiraju i zbog koje je nekolicina uopšte i stigla dovde - nije otvorena - mada ste vi u tripu da jeste jer znate da ste je navukli na tanak led - iziritirali dok nije nasela (usled divljanja hormona - što je pravim ženama povremeno shodno) i ''pukla verbalno'' - nazivajući stvari pravim imenom - pa još + mislite da ste je ban-om - prognali!?

To može da pali kod internetski neupućenih - kod iole upućenih - ne.

Uostalom - i mi konja za trku imamo.

Organizovana grupa u svrhu
(improvizovaću citirajući originalni izvor zbog kog ova tema pak jeste pokrenuta - i hvala joj - za sav trud) :

Polakog menjaja svesti naroda - pogotovo vernika Pravoslavaca, da se naviknu kako treba da ''u duhu vremena'' postupaju na ovako "demonstrativnim" primercima "pravoslavaca" koji gledaju blagonaklono na "versku tolernaciju" i "razgovor u miru" (taman se to odnosilo makar samo na ekumeniste)

a potom

kada narodu ovi "demonstrativni primerci" objasne da je to u "duhu pravoslavlja" i totalno izvučenim iz konteksta rečima svetih, sve to lepo argumentuju, onda će narod - konačno imati "pravu" sliku "mira i ljubavi" koji nas očekuju u budućem Jednom Carstvu na zemlji... - ali onom - lažnom - antihristovom

Ekumenisti ne spavaju kao ni njihov otac, otac laži, nego rade li rade, da svoju ideju polako ali sigurno (a sve više su i nervozni oko toga) sprovedu do cilja...

I onda - ta takva - pro new age organizovana grupa - naziva grupu pojedinaca okupljenih igrom slučaja oko istine = Pravoslavlja - imenom koje je samo ona dostojna da u te svrhe ponese - stvarno svašta.

Ne - ovde se ne radi o pojedincu ali je pojedinac - kao i sam Spasitelj što Je kao govornik Istine Bio - nalik tome - samo u malom - namamljen, izložen podsmehu, žrtvovan.

A u bukvalnom smislu - to o kome se radi - neko je na jednom mestu i pogodio - ali - to je bilo moguće samo zato jer je ta osoba - koja se krije iza dva naloga a koja je pogodila razlog nastanka ove teme - i direktno upletena u to.

Roll-me-one -e (a u mašti Obi-uan -e) - možda ti osim što nisi milan i nisi [FONT=&quot]Jelena Beoković - [/FONT]mada ne znači da niste kolege u Politici - nisi ni zadužen da uništavaš nacionalnu svest u koju spada i religijska pripadnost Pravoslavlju - kao član takve organizacije - ali to ipak makar samo i iz hobija kao pre navedeni primer - činiš.

Međutim - ima ovde upravo onih ''bg crvenih'' koji Jelena Beoković - jesu :)

Ili - npr. ima onih koji koriste foru sa zajednička tri slova u niku - pa veruju da i ovi drugi to rade - tj. pojedini psiholozi Jasminke kojima se nije dalo da im objave udžbenike iz teologije kao što to jeste ekumenisti Ignatiju Midiću, a koje se pak na različitim mestima sa različitim afinitetima, veroispovestima, naklonostima i sklonostima predstavljaju.

E, sad - dal su Petrović, Marković, Jeličić? - manje bitno - bitne su im namere.

Ovde se to da primetiti - u skladu sa pesmom - ko su oni koji se izjašnjavaju kao pravoslavci od Pravoslavnih Pravoslavlje braneći - tapšući se sa svim i svakim ko na Pravoslavlje opljune ili protiv njegove originalne forme ustane.

Ko proziva ključ na temu?

Zašto?

Šta je tom nekom imalo da tu zasmeta?

Ima li se pravo na drugačije mišljenje ako se kosi sa pojedincima ovde koji imaju uticaj na neke funkcije?

Ja ne verujem u Protokole Sionskih - jer znam da su oni Trojanski konj - tj. da su pušteni u promet da bi se namrzao narod kao celina ali - dok pojedinci - tog naroda izdajnici - čine i gore do u protokolima.

Zna se ko su ti samo ako se dovoljno informiše.

Tako da - Protokole sionskih su pojedini protiv svog naroda pustili u promet.

Međutim - iako ne mrzim ni jedan narod i imam odlične odnose sa ljudima drugih nacija, boja kože i veroispovesti - da li to znači da ako verujem u Pravoslavnog Isusa Hrista, pamtim svoju istoriju i poštujem Milana Rakića i Jovana Dučića, volim svoj narod i svoju zemlju - ne mogu da budem pacifistički nastrojena prema svima - osim prema onima koji mi to pravo uskraćuju?

Takođe - zašto dizati hajku na nekog ko pokušava da skrene pažnju na to da se čini da vlada veća tolerancija ka onima koji postavljaju satanističko štivo iz npr. opusa Alistera Kroulija - nego oni koji to ne rade?

Zašto je greh reći da neko ko to bezsavesno čini možda se pravi da je nešto što nije jer je makar naizgled nemoguće da to učini jedna žena?

Gde je tu uvreda?

Gde je uvreda u rečenici da neko nije dovoljno informisan po nekom pitanju za koje je zadužen da se njime bavi - jer to nema veze sa obrazovanjem - a ni to nije uvreda?

Šta više - ovde ima jakih netačnih insinuacija i kleveta na račun onih koji naizgled nisu tu.

Ali ima ko jeste - Bog sve Vidi?

Mimi, zlato od duše - svaka tebi čast! na toliko malo godina a na tolikom strpljenju i razumevanju

Koto - ne vredi nekima ni zlatna reč nit tvrda huda - jednostavno - žmure - pa to ti je - a usput sebi daju za pravo da sa čela - kolonu u provaliju vode.

A od mene kao žene - imaš rispekt - u fulu

I pojedinima - ostalima - svaka čast.

A vi - znate koji ste - znajte:

Zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne saznaju.

A aktuelan film je:

Biće skoro propast sveta - NEK propadne - nije šteta :

A evo malo darova to jest Odgovora ŠTA se ovde dešava - za roll-a (mada svima valja pogledati sva 4 dela!)
:

[YOUTUBE]yRPag3dd9C4[/YOUTUBE]

ali i za sve nas ostale - isto valja odgledati sve delove:

[YOUTUBE]pkY4eZebYFs[/YOUTUBE]

Za gosn. urednika ovog odeljka:

[YOUTUBE]lC5HyJcQAkk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]dQrnWitce3M[/YOUTUBE]

+ jako bitan dodatak

[YOUTUBE]5nZIzfPAqJM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]DxxVwBKZy_M[/YOUTUBE]

Proglas Grčke Crkve protiv Masonerije 1933. godine

backward-clock.thumbnail.gif

Bilo je vreme

Arhijerejski sabor Grčke crkve je na svom zasedanju 12. oktobra 1933. jednoglasno usvojio sledeći proglas: Slobodno zidarstvo nije obično filantropsko udruženje ili filosofska škola, već predstavlja mistični sistem koji podseća na antičke paganske misterijske religije i kultove iz kojih i sama vuče korene, a čiji je nastavljač i obnovitelj.

Ta veza između slobodnog zidarstva i antičkih idolopokloničkih misterija pokazuje se u svemu onome što se događa i izvodi tokom inicijacija. Kao i u ritualima drevnih idolatrijskih misterija, ponavlja se drama delovanja i smrti magijskog boga, kada inicijant umire zajedno sa zaštitnakom religijske magije, a koja je uvek mitska osoba koja simbolički predstavlja Sunce prirode, koje umire zimi, a ponovo se rađa u proleće.

Isto tako, u inicijaciji trećeg stepena, gde je zaštitnik slobodnog zidarstva Hiram, na izvestan način ponavlja se njegova smrt kada inicijant pati zajedno sa njim i, čak, biva udaran istim predmetima, po istim delovima tela, kao i Hiram. Prema prizvanju uglednog učitelja slobodnog zidarstva, Hiram je, kao Oziris, kao Mitra i kao Bahus - jedna od personifikacija Sunca.

Tako je slobodno zidarstvo, kako je već rečeno, magijska religija, potpuno različita, odvojena i strana hrišćanskoj veri. Činjenica da poseduje sopstvene hramove sa oltarima - skida svaku sumnju sa ove tvrdnje… Ovo ima svoje religijske ceremonije… Ima svoje inicijacije, sopstvene rituale, hijerarhijski poredak i strogu disciplinu.

Kao što se može zaključiti iz masonskih AGAPA i proslava zimske i letnje ravnodnevice sa religijskim obredima i opštom radošću - ono je fiziolatrijska religija. Zaista se, na prvi pogled, čini da se slobodno zidarstvo može izjednačati sa svakom drugom religijom, zato što ono nije direktno zainteresovano kojoj veri inicijant pripada.

Ovo se, međutim, objašnjava njegovim sinkretičkim karakterom i dokazuje nam da je, u ovoj tački, ono samo plod i nastavak antičkih idolatrijskih misterija, a koje su među inicijante primale obožavaoce svih bogova. Ali, kako magijske religije, i pored tobožnjeg duha tolerancije i prihvatanja drugih bogova, teže snnkretšmu koji potkopava i postepeno ruši poverenje u druge religije, tako danas masonerija, koja želi da u sebi postepeno sažme celo čovečanstvo, obećavajući da će doneti moralno savršenstvo i poznavanje istine - uzdiže sebe na poziciju nad-religije, gledajući na sve ostale (uključujući i hrišćanstvo) kao na sebi nedorasle…

A sama činjenica da slobodno zidarstvo stvara bratstvo koje isključuje sva druga bratstva (koja slobodno zidarstvo smatra „neobučenim“, čak i kad su hrišćanska), jasno govori o njegovim pretenzijama da bude nad-religija. Ovo znači da masonskom inicijacijom hrišćanin postaje brat muslimanu, budisti ili bilo kom racionalisti, dok mu hrišćanin, koji nije uveden u masoneriju, postaje stranac.

S druge strane, slobodno zidarstvo se, naglašeno izdižući znanje ne pomažući slobodno istražavanje, odnosno „razmicanje granica u potrazi za istinom“ (prema njegovim ritualima i ustavu), a još više usvajajući „prirodnu etiku“ - oštro suprostavlja hrišćanskoj veri. Jer, hrišćanska religija uzdiže veru iznad svega, omeđujući ljudski razum granicama postavljenim Božijim otkrivenjem i vodeći do svetosti kroz natprirodnu (Božju) blagodat.

Drugim rečima, dok hrišćanstvo, kao religija Otkrivenja, poseduje svoje racionalne i nadracionalne dogme i istine, i traži prvo veru, a moralnu strukturu zasniva na natprirodnoj Božjoj blagodati, dotle slobodno zidarstvo ima samo naturalnu istinu i svoje inicijante uči slobodnom mišljenju i istraživanju isključivo putem razuma. Svoju moralnu strukturu zasniva samo na prirodnim snagama čoveka i ima samo zemaljski cilj. Zato je potpuno jasno da su hrišćanstvo i slobodno zidarstvo dve nespojive suprotnosti. Prirodno je da su različite crkve zauzele stav protiv slobodnog zidarstva.

Ne samo da je Zapadna crkva, iz svojih razloga, žigosala masonski pokret brojnim napskim enciklikama, već su luteranske, metodističke i prezviterijanske zajednice, takođe, objavile da je on nespojiv sa hrićanstvom. Pravoslavna crkva, je, u celini, zadržala bogastvo hrišćanske vere, borila se protestujući protiv slobodnog zidarstva, kad god bi se to pitanje postavilo.

Nedavno je među-pravoslavna komisija, koja se okupila na Atosu i u kojoj su bili predstavnici svih autokefalnih Pravoslavnih Crkava, okarakterisala slobodno zidarstvo kao „lažni i antihrišćanski sistem“.

Sabor episkopa Grčke crkve doveo je sledeće zaključke, koje je, na gore pomenutom zasedanju, izvukao iz pretresa i rasprave Njegove Svetosti arhiepiskop atinski Hrizostom:
„Slobodno zidarstvo nikako ne može biti u skladu sa hrišćanstvom, dok god je tajna organizacija i dok god deluje i podučava magijama, tajnama i bogoboračkom racionalizmu. Slobodno zidarstvo za svoje članove prihvata ne samo hrišćane, već i Jevreje i muslimane. Shodno tome, sveštenicima se ne može dozvoliti da učestvuju u ovom udruženju.

Smatram da treba raščiniti svakog sveštenika koji su u slobodno zidarstvo ušli bez dovoljno razmišljanja i bez provere - da prekinu svaku vezu sa njim, jer je jedino hrišćanstvo religija koja uči apsolutnoj istini i ispunjava sve religiozne i moralne potrebe čoveka. Svi episkopi Grčke Crkve su, složno i jednoglasno odobrili prethodno rečeno, i mi objavljujemo da sva deca verna Crkvi, moraju da se odvoje od slobodnog zidarstva…

Nekanonski je pripadati u isto vreme Hristu, a tražiti iskupljenje i moralno savršenstvo izvan Njega. Zbog toga je istinsko hrišćanstvo nespojivo sa slobodnim zidarstvom.

Zato, svi koji su umešani u šcijacije masonskih misterija moraju, od ovog trenutka, da prekinu sve veze sa masonskim lažima i aktivnostima, i neka budu sigurni da će na taj način obnoviti sponu sa našim Jedinim Gospodom i Spasiteljem, a koja je oslabila zbog neznanja i pogrešne procene vrednosti…“

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
Dakle, otvorio si temu sa određenim ciljem i određenom namjerom. Ok. A, da li si svjestan da ništa nisi postigao - niti si ostvario cilj ni namjeru, iz jednostavnog razloga što ljudi ne znaju o čemu se tu radi i o kome se radi. - Ko je proganjan, od koga je proganjan, ostalo je posve nejasno i posle silnih priča i prepucavanja.
I pored svega, tema je imala svoju dinamiku, bez obzira što je izostao odgovor na njeno ključno pitanje.

Gospodine urednice ja ne znam da li vi vidite, ali ja odlicno vidim da sam sve rekao i da je sve jasno kao dan.
To sto svi pokusavate da saznate ime doticne persone pa vam ne ide, e to vas muci... ALi moram vas razocarati, nemam nameru da kazem.... yes3

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Gospodine urednice ja ne znam da li vi vidite, ali ja odlicno vidim da sam sve rekao i da je sve jasno kao dan.
To sto svi pokusavate da saznate ime doticne persone pa vam ne ide, e to vas muci... ALi moram vas razocarati, nemam nameru da kazem.... yes3
Dragi moj miloše, mene ne muči ništa. Ako nešto nekoga ovdje muči onda si to ti i tvoj strah od aždaha i progonitelja pravih pravoslavaca. Paranoja je tegobna stvar!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
ama meni te aždaje ne mogu ništa, to da znate! ne bojim se ja nikoga, sem Boga...

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Tačno, nema aždaja ali postoji vampir .
Miloše ja više i ne tražim da kažeš to ime jer ga znam . Kao što rekoh u nekim od predhodnih postova, rukopis je prepoznatljiv i ne može se sakriti - neko se povampirio a vampiri obično traže krvi, zato bežim iz ove teme :vampire:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag