Sta se desava.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
A sta bi sa onim ko ti udari samar ti mu okreni drugi obraz?Kako od Hristovog ucenja dodjosmo do proterivanja bilo koga?Ponovo kazem da coveka na silu mozes naterati da se pravi da veruje,ali da se stvarna vera u Boga ne moze silom nametnuti.Na kraju krajeva kakve to veze ima sa nacijom,vera u Boga je nesto duboko licno.

Dragi moji, uzalud mu pričate. Sve smo mu to rekli više puta, nekoliko nas, na prethodnim stranama i stranama.... (koje ne verujem da ste imali strpljenja da iščitate-što je razumljivo) ove uzaludne, paranoične i besmislene teme...
Njemu ništa ne dopire do glave, (možda zato, što bi rekao Re, umesto glave ima lobanju - praznu) a još manje do srca i duše.

Ako je on Hrišćanin pa još i pravoslavac koji bi da "prosveti" omladinu....jao nama i našoj omladini.

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
@rollmilan - Ima tu nesto u ovom tvom zadnjem postu! yes3
Ja licno snatram da ima ovde (na drzavu u celosti mislim) stranog tela! Satanizacija Srba traje odavno,ali se jos nije zavrsila...
Licno smatram da ni jedna religija (tu sekte ne ubrajam) nije losa ni ekstremna - losi su samo ljudi koji to tumace na nacin na koji im godi u datom momentu...
Vi vernici koji propovedate preko interneta imam par pitanja:
1.[/COLOR]Da li ste vi mozda popovi?
2.Ko je vas ovlastio da "propovedate"?
3.Sta mislite da postignete sa tim?
4.Da li ste ikada culi za coveka cije je svetovno ime Gojko Stojčević?

Ko zna odgovor na pitanje 4 zna i kakvu je veru taj covek propovedao! Zna kako se zivi pravoslavni zivot! Zna GRANICU,a ja ovde vasu ne vidim... Ljudi,ja bih se zabrinuo na vasem mestu oko dosta stvari u slucaju da ozbiljno mislite! Ako se neko od vas sali - neka slobodno kaze,necemo se ljutiti!

@kota703 - Par pitanja za tebe:
1.Na koji nacin ti "popravljas" omladinu Srbije?
2."I Koji ce opet doci sa slavom, da sudi zivima i mrtvima, Njegovom carstvu nece biti kraja." Sta za tebe znaci ovo sto sam citirao?
3.Zbog cega si izabrao nick kota703?

prvo-Pravoslavlje te uci da postoji samo jedna Vera u Boga Hrista a da su sve ostalo jeresi i podvale demona..jer ako je Hrist osnovao Crkvu a ti se slazes sa podvalom da je neka "religija" jednaka tome sto je Hrist osnovao-u sta ti stvarno verujes?U Jednoga Boga Oca,Sina i Duha Svetoga ili u neke demone kojima sew klanjaju u Svetskom Savezu Crkava u kojima se nalazi i SPC vec nekoliko decenija...ili u papu kao nekakvog "zamenika boga" na zemlji?i sve jeresi koje su iz te katolicke jeresi ispoale do danas pa ih prozvali lukavo :"religijama"?

1.nismo popovi....ali je svaki hriscanin obavezan da siri i cuva svoju Veru neiskvarenom kakva mu je i predata...

2'a da si procitao temu,mogao si videti lep odgovor na to tvoje pitanje koji je postavila Magdalina jos na pocetku teme na 3 strani:
Нити вам ја говорим да ставите грубост изнад љубави према човеку... Тражим од вас да чините добро свим људима са пажњом и поштовањем, постајући свима све, по потребама сваког понаособ желим да будете потпуно груби и одбојни према јеретицима само у случајевима сарадње са њима или у стварима које подржавају њихову погрешну веру.
Св. Максим Исповедник
PG 91:465c

Ја, тј. не ја, него љубав Исуса Христа, тражимо од вас да користите само хришћанску храну, а уздржавате се од биља друге врсте, мислим јереси. Јер јеретици мешају Исуса Христа са својим властитим отровом, причајући ствари које нису вредне награде, као они који дају смртоносни отров у слатком вину, које непажљиви халапљиво узме, и са кобним задовољством упада у властиту смрт.
Св. Игњатије Богоносац
Посланица Тралијанима

Ако је неки човек пао у напаст, и десило се да је пао у искушење, пружи му руку, и подигни га из тога, али ако је пао у јерес, и нема вољу да се врати након убеђивања, одвојите се од њега одмах, јер ако се дуго трвете са њим, одвући ће и вас, и потонућете доле у највеће дубине.
Авва Теодор
Казивања пустињских отаца, 315

Ако се неки претварају као да исповедају здраву веру, но опште са другачије мислећима (са јеретицима), такве ако ни после опомене не престану, не само да их не треба имати у општењу, него их ни браћом не називати.
Св. Василије Велики
PO 17:303

Тешко онима који поклањају пажњу духовима преваре и учењима демонским, јер ће са њима бити осућени у другом животу... Тешко онима који прљају свету веру јеретичким учењима и онима који се друже са јеретицима... Помрачиће се њихов ум и пролиће горке сузе, када чују ону болну одлуку "Идите од мене, проклети, у огањ вечни." (Мт. 25, 41)
Преподобни Јефрем Сирин

Ваља увек избегавати она друштва и људе који су заражени безверјем (јересима или другим пороцима), да се не бисмо заразили њиховом болешћу и пострадали, јер Свето Писмо каже: "С преподобним ћеш преподобан бити... и с непослушним ћеш се развратити."
Св. Макарије Оптински

И шта треба много говорити? Сви Учитељи Цркве, сви Сабори и сва божанска Писма саветују нас да бежимо од другачије мислећих (јеретика) и да избегавамо општење са њима.
Св.Марко Ефески

Чак ако би лажни јерарси, док су у јереси, успели да преваре и придобију одређени број игнорантних, а у окупљањима имали и значајан број следбеника, они су ипак изван светих зидова Цркве. Чак ако свега неколицина остане у Православљу и побожности, они су у Цркви, и ауторитет и заштита црквене институције је на њима. Ако страдавају због истините побожности, то ће само допринети њиховој вечној слави и спасењу њиховох душа.
Св. Никифор Исповедник
PG 100:844d

Чињеница да се не обазиремо на мале ствари је узрок свих наших патњи и зато што омање грешке избегну корекцију, веће грешке се појављују. Као што на телу, занемаривање рана узрокује грозницу, инфекцију и смрт, тако и на души, омања зла која занемаримо отварају врата већем злу... Да је правилна исправка дата онима који су покушали да се удаље од божанских речи, и промену неке мале детаље, то би спречило појаву епидемије, и олуја не би прекрила Цркву јер онај који преокрене чак и оно што је минорно у здравој вери, изазваће рушење свега.
Св. Јован Златоусти
Беседа Прва на Посланицу Галатима

Грешити у погледу догми мало или много је исто, јер је у оба случаја реч о занемарењу Божјег закона.
Св. Тарасије
Патријарх Цариграда

Сви смо обавезни да се придржавамо свега што је заједничко за све, и поврх тога, онога што се односи на веру, где и мало одступање представља чињење смртног греха.
Св. Фотије Велики
Посланица папи Николасу Римском

Не само да онај који поседује знање има обавезу да проповеда и учи Православне догме, него чак и онај који је у редовима ученика има обавезу да исповеда Истину одлучно и отворено.
Св. Теодор Студит
Друго писмо монасима, PG 99:1120b

Заповест је Господња да не ћутимо када је вера у опасности. Када је вера у питању, не можемо рећи:"Ко сам ја? Свештеник, владар, војник, сељак, сиромах? Немам ја шта да кажем или се бринем око тога."Никако! Стене да проплачу а ти да и даље ћутиш и будеш незаинтересован?
Св. Теодор Студит
Посланица 81, PG 99:1321ab

Боље ти је дати да ти се језик отсече, него ли ћутати када покушавају праву вeру да искваре.
Св. Теодор Студит

Многи су узалудно покушавали да убеде мученика да се одрекне Христа само својим речима, а да задржи своју веру у души, унутар себе, тврдећи да Бог не обраћа пажњу на наше речи него на нашу унутрашњост. Међутим, Гордије Мученик је био постојан у својој вери и одговорио је: "Језик који је створио Христос, не може изрећи ишта против Њега... Не варајте се, Бог се не може наружити, и Он нас суди на основу наших уста, Он нас нашим речима оправдава, и нашим речима и осуђује."
Св. Василије Велики
Беседа о Гордију Мученику

Не може бити мира и заједништва са онима друге вере, јер је и то јерес
Бољи је громогласни рат него мир који одваја људе од Бога... неслагање око побожности је боље него емоционални склад (без побожности)."
Св. Григорије Ниски
Одговор Понтусу, PG 35:488c

Живите у миру не само са својим пријатељима, него и са непријатељима, али само са својим личним непријатељима, а не и са непријатељима Божјим.
Св. Теодосије Кијевски (†1074)

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш:"Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Еф 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.
Св. Теодосије Кијевски (†1074)
Из писма кијевском принцу кога су паписти хтели врбовати

3.pogledaj pod 2.

4.to bese onaj Patrijarh pod kojim je potpisan Ravenski sporazum o priznavanju prvenstva papi?!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
Htedoh se povuci al necu...

Kota odlicno govori....

samo bi da odgovorim na par pitanja

niko ne treba nikog da OVLASCUJE da bi neko propovedao veru, dovoljno je da cvrsto verujes, istinski verujes i da PRAVILNO verujes, tj. da se pridržavas ispravnog učenja Crkve koje nam je predato svetim Vaseljenskim saborima i Predanjem Crkve još od Hrista i apsotola na ovamo.
A i taj koji je ovde propovedao je imao potpuno pravo na to....
I sta vas zanima zasto je on kota??????? Koji je vas problem kad ste vi stigli dotle da postavljate pitanja poput zasto neko ima takav nadimak????

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
@jeremijabg - Ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe!
Cim ti tako odgovaras pod 4 ja i ti nema sta da pricamo vise...

@milos mimi - Da svi na jedno polje pustimo svoju pamet i da mozemo da hvatamo ko ciju hoce - opet bi svako za svojom trcao! Dakle,prica se vrti u krug. Iz tvojih postova sam do sada zakljucio ko si u stvari i dajem ti savet- ohladi se malo! yes3
Zasto me (dakle,ME (jednina)) zanima njegov nick? Odgovoricu kad kota odgovori meni!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
@jeremijabg - Ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe!
Cim ti tako odgovaras pod 4 ja i ti nema sta da pricamo vise...

@milos mimi - Da svi na jedno polje pustimo svoju pamet i da mozemo da hvatamo ko ciju hoce - opet bi svako za svojom trcao! Dakle,prica se vrti u krug. Iz tvojih postova sam do sada zakljucio ko si u stvari i dajem ti savet- ohladi se malo! yes3
Zasto me (dakle,ME (jednina)) zanima njegov nick? Odgovoricu kad kota odgovori meni!

ne razumem...jel sam slagao nesto pa se ljutis na mene?ajde za 4 ne znas zasto si ljut...al sta zameras za 1,2 i 3?

Vidovdan.org - Арх. Георгије: РАВЕНСКИ ДОКУМЕНТ И ПАПСКИ ПРИМАТ

????? - ????? ???????????? ???????? ?????????????? :: ??????? ???? - ?????? 2007, ????????? ?ȣ???? ?? ???????

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
Ja sam ohladjen i nemas potrebe za takvim komentarom....
Ovde moze samo da se vidi da su neki ljudi protiv pravoslavlja zavladali forumom i da su cak i ovakvu temu pretvorili u raspravu i svadju!
A iz mojih postova mozes da vidis da znam za sta se zalazem i zasto se zalazem, a mislim da je to jedna bitna stvar.....
Uostalom kome se moji postovi ne svidjaju, ne mora ni da ih gleda.

P.S. Mislim da Kota ne mora da ti odgovara na takvo pitanje....

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
@rollmilan - Ima tu nesto u ovom tvom zadnjem postu! yes3
Ja licno snatram da ima ovde (na drzavu u celosti mislim) stranog tela! Satanizacija Srba traje odavno,ali se jos nije zavrsila...
Licno smatram da ni jedna religija (tu sekte ne ubrajam) nije losa ni ekstremna - losi su samo ljudi koji to tumace na nacin na koji im godi u datom momentu...
Vi vernici koji propovedate preko interneta imam par pitanja:
1.Da li ste vi mozda popovi?
2.Ko je vas ovlastio da "propovedate"?
3.Sta mislite da postignete sa tim?
4.Da li ste ikada culi za coveka cije je svetovno ime Gojko Stojčević?

Ko zna odgovor na pitanje 4 zna i kakvu je veru taj covek propovedao! Zna kako se zivi pravoslavni zivot! Zna GRANICU,a ja ovde vasu ne vidim... Ljudi,ja bih se zabrinuo na vasem mestu oko dosta stvari u slucaju da ozbiljno mislite! Ako se neko od vas sali - neka slobodno kaze,necemo se ljutiti!

@kota703 - Par pitanja za tebe:
1.Na koji nacin ti "popravljas" omladinu Srbije?
2."I Koji ce opet doci sa slavom, da sudi zivima i mrtvima, Njegovom carstvu nece biti kraja." Sta za tebe znaci ovo sto sam citirao?
3.Zbog cega si izabrao nick kota703?

1)Omladinu popravljam zato sto razoblicavam vas:Jeretike,ekumeniste,sataniste i sve one koji cine i tvore laz jer je vas otac car lazi!
2)И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке!
3)Interesuje te moj nik:)e vidis za to se ide u skolu a sad ne bih ovde da drzim casove.;)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovde moze samo da se vidi da su neki ljudi protiv pravoslavlja zavladali forumom i da su cak i ovakvu temu pretvorili u raspravu i svadju!

Ne govoriš istinu, mladiću! Nikakvi ljudi koji su protiv pravoslavlja nisu zavladali Forumom. To je samo tvoja paranoja. A što se tiče rasprave i svađe, to si ti inicirao postavljanjem ovakve teme i tvrdnjom da neko ovdje progoni prave pravoslavce. Zašto si potavio ovu temu i dao takav uvod, ako nisi bio spreman da kažeš ko progoni i koga progoni?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
Pa gospodine nije mi ni bio cilj i plan da kazem niti cu reci... a zasto, pa rekao sam u prethodnim postovima....
A na to da nisu zavladali ljudi protiv pravoslavlja, pa u pravu ste....nisu!!!!!! Ostala je još šačica onih što brane ono pravo... Priznajem da sam se loše izrazio, nisu SVI ali većina....

P.S. Sad čekamo Byka sa odgovorom jer je Kota odgovorio, mada i dalje stojim iza toga da nije trebao....

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
@jeremijabg - Ne ljutim se uopste! smile3
Ajde ako ti kazes da ne znam-u redu... :acute:
Nista ne zameram za 1,2 i 3! :dntknw:
Kazem samo da NIKO ne proganja NIKOGA ovde na forumu! Sve ono sto si ranije napisao je OK,ali jedna od zapovesti koju sam citirao ranije je sama sustina zivota... Da ne idem daleko - imamo lepo napisane zapovesti po kojima treba da zivimo i to je za mene to! Ne kazem,da ne shvatis pogresno,da dalje od toga ne treba citati,ali ne treba ici ni do bukvalnog tumacenja svake izgovorene reci tokom svih ovih vekova nase vere...
Znam da ekumenizam preti,ali ja licno (i ti i bilo ko drugi) moguda se protiv toga borim tako sto, recimo,svoje dete usmerim na pravi put........................

@milos mimi - Moj komentar nije bio takav da bi trebao da se uvredis ili ljutis! Rekao sam to iz totalno dobre namere!
Mislim da na ovom forumu imaju samo drugacija misljenja! Sto je i logicno,jer je forum (da tako kazem) opste prirode. Nije,recimo,pravoslavni pa da sad njime neko "zavlada" i to je onda tragicno i ne znam sta jos!
Kota ne mora da odgovori na to pitanje,ali sam mu pitanje postavio jer to mene licno zanima! Dakle,nije u obavezi. Ako odgovori-odgovori,ako ne - onda ne i to je to... Njegov nick me samo podseca na nesto i zato sam pitao!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag