imajmo na umu da se radi o piću na bazi sirćeta, pomešanog sa vodom i melasom verovatno....tako da ni na koji način to ne izaziva apstinecijalnu zavisnost ali ni uništavanje želuca
Jovane svako sirce sadrzi alkohol i Svicel, dakle ti previdjas tu cinjenicu, jedino ti to zameram, sto stalno pominjes Svicel kao "bezalkoholno pice". Nije bezalkoholno!
I naravno da ne moze sirce takve simptome izazvati, niti stvara zavisnost. Tu se slazem. To je minimalna kolicina alkohola i to sto Slap pise je nerealno. Nigde nije dokumentovana takva zavisnost od sirceta sa simptomima koje je ona opisala!
Ona je bila ovisna o sircetu u istoj meri kao sto je neko ovistan o kofeinu.. A bolovi koje pominje su se vratili nakon prestanka upotrebe sirceta, i vezani su za njenu bolest. Sirce joj je pomagalo da normalno funkcionise i kad je prestala to uzimati, njoj su se vratili bolovi. Zato su molili za njeno ozdravljenje, a buduci da je bila veliki protivnik alkohola kako si i naveo, razumela je da ni sirce ne treba uzimati jer sadrzi alkohol (barem u maloj meri).
To je moja opservacija, ti razmej kako hoces, ali gresis u vezi Svicela.
Upravo se radi o apstinencijskoj krizi koja kod ovisnika nastaje kada se pokušavaju osloboditi te ovisnosti. Potpuno jednako kao kod svih najtežih droga - heroin, kokain i danas mnoge sintetičke droge.
Samo mi navedi bilo koju ustanovu koja se bavi lecenjem bolesti ovisnosti, gde se navodi da sirce moze izazvati takvu "apstinencijsku krizu" i takve simptome koje je ona imala? Toga nema!
Jasno je iz teksta da se tu radi o ovisnosti o sircetu, u smislu kao kada je neko ovisan o kofeinu, jer mu kofein pomaze zdravstveno, ubrzava cirkulaciju, deluje protiv pospanosti, drzi coveka budnim.. I njoj je sirce pomagalo u tom smislu. Nakon prestanka uzimanja sirceta "danima je bila bolesna", jer su joj se povratili bolovi koje joj je to sirce ublazavalo.. I to je pravi smisao onoga sto ona pise..
Ako ti imas dokaz da sirce izaziva opisane simptome, ti mi nadji neku ustanovu koja ce to potvrditi ili nekog strucnjaka koji se bavi bolestima ovisnosti. Ovako je to po meni prica u prazno..
Toliko teška ovisnica da su svi mislili da će umrijeti, kaže sama.
Ovisna o leku jer joj je pomagao da ublazi bolove!
Slape, kakvo je to sirce nakon cije visegodisnje upotrebe ti dodjes u situaciju da osecas kao da ces umreti, raspadas se od bolova, i mislis da si gotov ako ne primis novu dozu? Pa nikad cuo!
Dakle, ovde se radi o ovisnosti kao sto kofein pomaze i sirce je njoj pomagalo da ne oseca vise bolove i u tom smislu je ona bila ovisna, a ne u smislu "apstinencijske krize"..
Ja sam istražio i pronašao - tešku ovisnost, kakvu kod sebe opisuje Ellen White, mogu izazvati slijedeći opijati: heroin, alkohol, kokain, barbiturati i nikotin.
Sta si ti nasao? Ne moze sirce izazvati takvu ovisnost - da se raspadas nakon prestanka upotrebe, pa to jos nigde nije zabelezeno! Nadji mi to u medicini?
Dakle, ne radi se tu o "apstinencijskoj krizi" vezanoj za sirce (ili alkohol u sircetu), vec je to ista ona ovisnost kao kada je neko godinama ovistan o kofeinu, bensedinu, aspirinu, nimulidu ili slicno, pa nakon prestanka upotrebe, on oseca bolove, jer mu je taj medikament do tad pomagao da se oseca dobro! Isti slucaj je i nakon prestanka uzimanja leka "concor" kod srcanih bolesnika, oni ne smeju naglo prekinuti, jer mogu i umreti, dozivece "sok". Isto je i ona osecala, a ti si to izvrnuo.. Nije sirce ono sto izaziva zavisnost!