- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Rekoh, ili sve prihvataš ili ni jedno.
Prihvaćam sve što je činjenično potkrijepljeno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Rekoh, ili sve prihvataš ili ni jedno.
Prihvaćam sve što je činjenično potkrijepljeno.
Činjenično je ono što ona kaže.
A ona kaže da je bila teška ovisnica
A znamo o čemu se može biti teški ovisnik.
I kaže isto da je u pitanju sirće.
Ne možemo uzimati delove koji nam odgovorajau a interpretirati ih onda u kontekstu onoga što mi mislimo. Doslednost je uako to što ona kaže prihvatimo u potpunosti.
Možemo. I ne samo da možemo, nego moramo uzimati samo ono što je činjenično potkrijepljivo.
Potpuno isti slučaj je i kod Ellen White. Prihvatit ćemo njenu tvrdnju da je bila teška ovisnica o 'piću', jer nema razloga lagati
li ćemo, naravno, odbaciti bilo njezinu bilo tvrdnju nekoga drugoga, kao i tvoju ovdje, da ta njezina teška ovisnost o piću nije bila ovisnost o alkoholu
Onda odbaci i njenu tvrdnju da je bila ovisna.
Jer ipak ti njoj ne veruješ, pa što bi joj veroavo za ovo.
To ne možemo prihvatiti
jer ako joj ne verujemo da je u pitanju sirćetno piće kako sama kaže,
Ne, već ćemo promeniti svoj stav po pitnanju izraz "ovisnost". Ovisnost o kojoj ona govori ima veze sa potrebom neapstinecijalnom već potrebom radi zdravalja..a svi znamo i iz njenog i iz svedočanstava drugih da je ona imala probleme sa zdravljem. Dakle izraz "ovisnost" koji tebe buni nije apstinencijalne prirode već upravo onako kako sam pojasnio..ovisnost zbog bolova i potrebe za zdravljem.
Zašto bih? Osim njezina priznanja da je bila teška ovisnica
Možemo, jer tu njezinu tvrdnju potvrđuju mnogi drugi koji su to mogli znati i koji su znali.
Jer ipak ti njoj ne veruješ, pa što bi joj veroavo za ovo.
jer ako joj ne verujemo da je u pitanju sirćetno piće kako sama kaže,
Ne, već ćemo promeniti svoj stav po pitnanju izraz "ovisnost". Ovisnost o kojoj ona govori ima veze sa potrebom neapstinecijalnom već potrebom radi zdravalja..a svi znamo i iz njenog i iz svedočanstava drugih da je ona imala probleme sa zdravljem. Dakle izraz "ovisnost" koji tebe buni nije apstinencijalne prirode već upravo onako kako sam pojasnio..ovisnost zbog bolova i potrebe za zdravljem.