Šta je od ovoga Biblijska Istina?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Uzdrži se od ovakvih kvalifikacija, pogotovu što ih daješ bez ikakvih argumenata. To ne vodi ničemu. Osim toga, vrijeđanje bilo koje vrste, nije dozboljeno na ovom forumu.

Jesi ti pročitao temu JEHOVINI SVEDOCI ili Najveća prevara organizacija Jehovinih svedoka šta se tamo piše kakva je organizacija Jehovinih svedoka i kakva je razlika ako ja koristim ista izražavanja što se tamo koriste? Ili samo oni to smiju se tako izražavati niko više?

Kada si već tu daj i ti tvoj doprinos ovoj temi i protumači šta si ti svatio da je to TROJSTVO o čemu se ovde prorokuje i šta se podrazumeva pod TROJSTVOM?

Koliko JEHOVINH SVEDOKA imaš na tvom forumu i šta misliš zašto ih nemaš.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jesi ti pročitao temu JEHOVINI SVEDOCI ili Najveća prevara organizacija Jehovinih svedoka šta se tamo piše kakva je organizacija Jehovinih svedoka i kakva je razlika ako ja koristim ista izražavanja što se tamo koriste? Ili samo oni to smiju se tako izražavati niko više?

Kada si već tu daj i ti tvoj doprinos ovoj temi i protumači šta si ti svatio da je to TROJSTVO o čemu se ovde prorokuje i šta se podrazumeva pod TROJSTVOM?

Koliko JEHOVINH SVEDOKA imaš na tvom forumu i šta misliš zašto ih nemaš.
Prvo, nikome nije dozvoljeno vrijeđanje. Drugo, ne pada mi na pamet da se miješam u vaše doktrinarne rasprave, sve dok ih vodite na dostojanstven i uljudan način. Trće, ne raspisujem konkurs ni za jednu vjersku denominaciju niti biram učesnike na pojedinim temama. Ko god želi da ovdje piše i iznosi svoje mišljenje, dozvoljeno je, pod uslovom da se ne služi uvredama.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prvo, nikome nije dozvoljeno vrijeđanje. Drugo, ne pada mi na pamet da se miješam u vaše doktrinarne rasprave, sve dok ih vodite na dostojanstven i uljudan način. Trće, ne raspisujem konkurs ni za jednu vjersku denominaciju niti biram učesnike na pojedinim temama. Ko god želi da ovdje piše i iznosi svoje mišljenje, dozvoljeno je, pod uslovom da se ne služi uvredama.

I gde sam ja koga vređao? Da li sam trebao i ja kao onaj sa blogovima mržnje nazvati Adventiste "SUBOTARSKIM SATANISTIMA" da bi to bio uljudan i dozvoljen način dopisivanja Ja računam ako je drugom dozvoljeno što bi to meni pa da bude nedozvoljeno? nisam ljubimac al pa šta;)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pošto se stidite te vaše posvećene indoktrinacije koja dolazi jedinim istinitim kanalom i niko neće da prorokuje definiciju svetog TROJSTVA niti da mi protumači koliko ličnosti u jednu tu vašu božansku osobu al koliko božanskih to osoba u jednog vašeg ELLOHIMA (mnoštva) množine da vas nešto potsetim. Nije li GOSPOD naš HRISTOS upozorio da će u zadnja vremena doći i neki lažni proroci?

Idemo dalje.

Jedini Bog JEHOVA Isus (jer nema ih TRI) beše li on pokorni sluga? ako jeste ko to njega pravi slugom i kome on to sluga?

Jovan 13,16. Zaista, zaista vam kažem: nije sluga veći od gospodara svojega, niti je poslanik veći od onoga koji ga je poslao.

Evo Božije reči a sada moliću lepo da mi tu reč protumačite, da vidimo šta ste vi svatili i šta prorokujete kao Biblijsku istinu da ja to treba da razumem, izvolte slušam.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne postoji adven. pravoslavna, katolička itd. Biblija, ona je Božija. Samo vi imate neku svoju lažnu Bibliju.

Isus to govori apostolima, i jeste sam dao primjer pošto je Isus i čovjek, a ne samo Bog.

Međutim Isus je samo "manji" od Oca dok je bio na zemlji.

Ajmo malo Otkrivenje 5,13

Stvorenja se klanjaju Isusu, kao i Ocu na prestolu.

A sada ovo

[FONT=&quot]- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14 Vidiš da je Isus Gospodar i iznad svih stvorenja, znači da je Bog.

Adriane ja znam da je njima džabe govoriti, oni uopšte ne smiju da čitaju tuđu literaturu.
[/FONT]

Isus nije mrzio one koji su činili grijeh, On je mrzio grijeh, a ljude je volio. A vi baš mrzite sve koji nisu JS. Smatrate obične ljude za demone ili za potencijalne JS.

Na vratima ste kao jagnjad, a na forumu kao vuci grabljivi, što je vaše pravo lice.

Stihove koje dajem, zaobilaziš kao kiša Kragujevac što se kaže.

Previše ste se uzdigli i smatrate sebe višim od drugih ljudi, mislim u moralu. A to nije dobro.

Dao sam ti sve odg. i više od onoga što si tražio.

A ja Boga i Sv. Trojstvo ne mogu potpuno shvatiti, niti želim. A ko želi da shvati zna se čiji je sluga. Zna se ko se htio izjednačiti sa Višnjem.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne postoji adven. pravoslavna, katolička itd. Biblija, ona je Božija. Samo vi imate neku svoju lažnu Bibliju.

Ako ne postoji posvećena Advenstistička biblija kaži iz koje biblije studirate u subotnjim školama?
Jesi ti čuo za "Adventističku masku belog slona"?
A Clear Word Bible čija biblija iz koje institucije izašla i ko je koristi u subotnjim školama?
Protumači mi šta ti podrazumevaš pod: "Samo vi imate neku svoju lažnju Bibliju"

Citiraj mi iz te posvećene Adventističke biblije koju studiraš u subotnjim školama Jovana 1,1 do pet(5) pa da vidimo šta plasirate kao Biblijsku istinu.

Isus to govori apostolima, i jeste sam dao primjer pošto je Isus i čovjek, a ne samo Bog.
Međutim Isus je samo "manji" od Oca dok je bio na zemlji.

Koji Isus? kada je Isus bio i čovek i Bog ne samo Bog, protumači kad je to ovo bilo: MEĐUTIM Isus je samo "manji" od Oca dok je bio na zenlji.
Zar Isus nije uvek isti numerično jedan Bog taj JEHOVA jer nemate ih TRI?
Protumači mi šta svedočiš da je Tomi sada ovaj tvoj Isus i naravno dal je i Tomi on sada "manji" od Oca dok je bio na zemlji?
O kojem Ocu se ovde radi? prorokuj ko je taj tvoj Adventistički Otac i koliko Otaca po posvećenom Adventizmu imate i naravno priloži stih i te biblije koju studiraš u subotnjim školama.

Ajmo malo Otkrivenje 5,13
Stvorenja se klanjaju Isusu, kao i Ocu na prestolu.

Koja stvorenja Adventistička posvećena stvorenja sa darovima proricanja iz poslednjeg vremena ili koji?
Kolega za HRIŠĆANE stoji napisano GOSPODA njihovoga HRISTOSA neka zapoved u ovom stilu:

Ali mi imamo samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Tada reče njemu Isus: idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svojemu poklanjaj se i njemu jedino služi.

E a sada prorokuj dal je Sotona znao ko je BOG ili nije znao? i
Koga je to Sotona kušao kada mu je Isus to svedočio?

A sada ovo
[FONT=&amp]- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14 Vidiš da je Isus Gospodar i iznad svih stvorenja, znači da je Bog. [/FONT]

• 14 I vojske nebeske iđahu za njim na konjima bijelijem, obučene u svilu bijelu i čistu.
  • 15 I iz usta njegovijeh iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i on će ih pasti s palicom gvozdenom; i on gazi kacu vina i srdnje i gnjeva Boga svedržitelja.
  • 16 I ima na haljini i na stegnu svome ime napisano: car nad carevima i gospodar nad gospodarima.
Da li si primetio da ti citiram neke druge sekcije posvećenih Adventista bibliju, jesi, dobro.

E a sada da mi ti protumačiš šta su tebe učili u subotnjoj školi:

Ko je i kako se zove taj numerično jedini Bog jer nemate ih valjda TRI?
Imenuj toga Boga svedržitelja jer neznabožci imaju ELLOHIME mnoštva ne numerično jednog i jedinog Boga.
I naravno imenuj ko je taj car nad carevima i gospodar nad gospodarima, još pojasni nad koga sve caruje i gospodari?

• 14 Ovi će se pobiti s jagnjetom i jagnje će ih pobijediti, jer je gospodar nad gospodarima i car nad carevima; i koji su s njim, jesu pozvani i izbrani i vjerni.
  • 15 I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi kurva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Hajd da vidimo gdje to sjedi kurva, protumači mi ko je postavio Isusa za cara, gde će Isus da caruje i naravno dokle će to Isus kao car tamo carovati i šta se posle zbiva? lepo da sročiš niko da ne kaže da si lažni prorok, bogohulnik ili bezbožnik koji krivi Biblijsku istinu a i pravdu.

A ja Boga i Sv. Trojstvo ne mogu potpuno shvatiti, niti želim. A ko želi da shvati zna se čiji je sluga. Zna se ko se htio izjednačiti sa Višnjem.

Ako nisi potpuno svatio to što ovde prorokuješ kao SVETO TROJSTVO nije li to dobar znak da trebaš stiskati usne da se ne nađeš LAŽNI PROROK iz zadnja vremena?
Zašto ne pitaš posvećene pastore da ti bolje izjasne a ti se potrudi da ih razumeš oni znaju jer to je jedini kanal isine, nisu oni bez škole nego završili i diplomirali doktorat na te više Teološke škole.

Još mi nisi odgovorio koliko ELLOHIMA imaš u jednu ličnost božanstva a koliko osoba u jednu ličnost, hajd TROLAJ se da spamuješ forum izovli.

[TABLE]
[TR]
[TD="align: right"]Jovan 3,36.[/TD]
[TD]Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, neće vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"] 1.Jov. 5,10.[/TD]
[TD]Koji vjeruje sina Božijega ima svjedočanstvo u sebi; koji ne vjeruje Bogu načinio ga je lažom, jer ne vjerova svjedočanstvu koje svjedoči Bog za sina svojega. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Veruješ li ti sina ili si lažni prorok koji neće videti života nego gnjev Božiji ostaje na tebi?

Tripo odnesi ovo i podaj tvome pastoru, evo ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=MbFUGFO6V_M

http://www.youtube.com/watch?v=quzQtk9cIN8&feature=endscreen

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Postajete sve bezobrazniji, svi su već otišli sa teme (koji su raspravljali sa vama) a izgleda da ću i ja. Na ove gluposti neću da odg.

Samo ću dati ovo.

Jovan 5
21 Jer kako što otac podiže mrtve i oživljuje, tako i sin koje hoće oživljuje.

Pazi ovo po JS stvorenje može da vaskrsava mrtve.

22 Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu,

Po JS stvorenje sudi stvorenjima. Zamislite kakav bi bio sud, da stvorenje sudi stvorenjima. Ali Isus nije stvorenje.

23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.

Jasno je da JS ne poštuju Sina, kao i Oca, samim tim ne poštuju ni Oca.

Otkrivenje 15
13 I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka.

Po JS postoji idolopoklonstvo na nebu. Stvorenja odaju čast, slavu i blagoslov (po JS ) stvorenju jagnjetu (Isusu).

I opet po JS postoji idolopoklonstvo na Nebu.

8 I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starješine padoše pred jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetijeh.

Po JS stvorenja se klanjaju stvorenju Jagnjetu, tj. Isusu.

Ali to je samo po JS, a oni ne govore istinu. Naravno da je Isus Bog.

A kraljevstvo Božije može da se spozna, ali Sveto Trojstvo, božanstvo i pobožnost, nikada potpuno.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Господ те воли иако Га оспораваш. Господ је дао живот за тебе иако не знаш да си кроз Њега створен. Господ ти је пружио руку и не тражи ништа од тебе, само прихвати да је сишао због тебе и да је дозволио да га исмејавају, бичују, муче распињањем и убију, копљем прободу. Онај који те је створио је платио твоју казну, онај који надгледа нашу децу и ближње је сишао и платио то због тебе. Не унижавај Га више, довољно се сам унизио за све нас, сад је време да Га сви величамо јер је то заслужио.

Да ли твоје дете мање вреди од тебе? Ти јеси већи физички и јеси отац, а да ли је твоје дете равно теби или мислиш да си вреднији од њега? Син не може бити већи од Оца, може бити као Отац и може бити у Оцу јер је и Отац у Њему.

Јован, глава 1
У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч. Приче 8:30, Иса. 9:6, Зах. 13:7, Филиб. 2:6, Откр. 19:13
2. Она беше у почетку у Бога. Приче 8:30

3. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало.

Јован, глава 14
6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме. Мат. 11:27, Јован 1:4, Јован 1:17, Јован 10:9, Рим. 5:2, Јевр. 9:8, Јевр. 10:20, 2 Јов. 1:9, Откр. 5:8
7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га. Јован 8:19, Филиб. 3:8

8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? Кол. 1:15, Јевр. 1:3

10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.

Да ли можеш да прихватиш да је Бог послао своју Реч (Мудрост, Љубав) да постане тело? Реч поста тело (...и даде нам се Син...) и име му је Исус који је Месија Божији, Христ наш Спаситељ јер Бог спашава људе и још их назива својом децом ако прихвате Сина кога је послао.

Мир ти желим и мудрост.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Yet, we also believe that we do not have the full understanding of the heavenly Godhead, or specifically of the Holy Spirit, nor can we as humans fully comprehend this mystery. We only have what the scriptures reveal, that's it. Although Ellen G. White said man can not explain the nature of the Holy Spirit (Acts of the Apostles, page 52, para. 1, (1911)), she also said that we are in danger of not moving forward with new light on any subject (Gospel Workers, page 310). Paul tells us the following in Romans chapter 1:20

Nije vama potreban GOSPOD naš HRISTOS vi imate većeg i boljeg voditelja kojega slepo sledite, ono šta je Adventistički Isus Ellen G White uredila vi aminujete.

27 Fundamental beliefs of Seventh-day Adventists:
#17 "The gift of Prophecy: One of the gifts of the Holy Spirit is prophecy. This gift is an identifying mark of the remnant church and was manifested in the ministry of Ellen G. White. As the Lord's messenger, her writings are a continuing and authoritative source of truth which provide for the church comfort, guidance, instruction, and correction. They also make clear that the Bible is the standard by which all teaching and experience must be tested.
Support is found in these Bible passages: Joel 2:28,29: Acts 2:14-21: Hebrews 1:1-3: Revelation 12:17: Revelation 19:10"
Discussion:
So you can see that SDA's must vow to follow the official "27 Fundamental beliefs" of their church. One of these beliefs is that Ellen G. White was an inspired prophet! (there is no such thing as a prophet who was not inspired!) If you don't like this fact, look for another church! Don't believe it? Check it out for yourself:
Official SDA Creed. Ellen G. White was a false prophet: Colossians 2:18 "Let no one keep defrauding you of your prize by... taking his (her) stand on visions he (she) has seen inflated without cause by his (Ellen White's) fleshly mind"

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? Кол. 1:15, Јевр. 1:3

bdh.gif
Eto dok čitam vas ja vidim profeticu Ellen G White, nema potrebe da vam tražim da mi vi pokažite tu Ellen G White! razumeš?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Sharrdy, dao si odlican komentar, ali za Smeska to nista ne vredi.
On ova pitanja postavlja desetak godina na nekoliko foruma, i koliko god argumenata da mu das,
on na to samo kaze "lazes".

Cudi me da ste ga ovde prihvatili kao ozbiljnog diskutanta, a on to nikad nije ni bio.

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Natrag