Šta je od ovoga Biblijska Istina?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Dobićeš sve odgovore. Da ti kažem, ne valja ti što se služiš lukavstvom. Jer ideš na taj fazon, da ja kažem da imamo 3 boga. Ali neće ti uspjeti. Jer Bog je jedan jedini, nema dva ili više bogova. To što ti za Boga smatraš čovjeka, pa hoćeš da su tri odvojene ličnosti 3 boga, samo dokazuje da ti želiš da upotpunosti shvatiš Boga, a to je nemoguće. I sam znaš da sam upravu, ali teško je izaći iz kule stražara.

Tripo, ako bas nista drugo nemas da radis onda nastavi.
Nadam se da ti je poznato da se Smesko godinama na nekoliko foruma ismejava sa Bogom.
On i sotinino ime pise velikim slovom i naziva ga bogom.

Zato bih ti savetovao, umesto da odgovaras na njegove besmislice i nepostene izazove,
radije prilozi neki tekst iz Bobilje ili neke druge knjige, a Smesko neka diskutuje sam sa sobom,
jer za diskusiju sa normalnim ljudima jos nije dorastao. On je samo sposoban da pravi cirkus.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? Кол. 1:15, Јевр. 1:3

Pogledajte prilog 25414
Eto dok čitam vas ja vidim profeticu Ellen G White, nema potrebe da vam tražim da mi vi pokažite tu Ellen G White! razumeš?

Које нас? Лепо ти је написана реченица, какве везе има Елен са било чим овде? Ради се о истини у Библији; ако ја не користим други извор и литературу сем Писма, што спомињеш сад неког кога ја нисам ни помињао?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ako ne postoji posvećena Advenstistička biblija kaži iz koje biblije studirate u subotnjim školama?
Jesi ti čuo za "Adventističku masku belog slona"?
A Clear Word Bible čija biblija iz koje institucije izašla i ko je koristi u subotnjim školama?

To je ponovo istina da se SMESKU nista ne moze dokazati. Pre ce slon razumeti nego Smesko.
A Clear Word Bible ne pripada nijednoj INSTITUCIJI, nego je delo Jednog coveka, kao sto imamo slicnih dela na hiljade.
Zar si toliko zaostao da to nikako ne mozes ili neces da shvatis?
-------------------
  • 14 Ovi će se pobiti s jagnjetom i jagnje će ih pobijediti, jer je gospodar nad gospodarima i car nad carevima; i koji su s njim, jesu pozvani i izbrani i vjerni.
  • 15 I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi kurva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Hajd da vidimo gdje to sjedi kurva,

Odgovgor: U Kuli strazari!
[TABLE]
[TR]
[TD="align: right"][/TD]
[TD].
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"].
[/TD]
[TD].
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako ne postoji posvećena Advenstistička biblija kaži iz koje biblije studirate u subotnjim školama?
Jesi ti čuo za "Adventističku masku belog slona"?
A Clear Word Bible čija biblija iz koje institucije izašla i ko je koristi u subotnjim školama?

To je ponovo istina da se SMESKU nista ne moze dokazati. Pre ce slon razumeti nego Smesko.
A Clear Word Bible ne pripada nijednoj INSTITUCIJI, nego je delo Jednog coveka, kao sto imamo slicnih dela na hiljade.
Zar si toliko zaostao da to nikako ne mozes ili neces da shvatis?
-------------------
  • 14 Ovi će se pobiti s jagnjetom i jagnje će ih pobijediti, jer je gospodar nad gospodarima i car nad carevima; i koji su s njim, jesu pozvani i izbrani i vjerni.
  • 15 I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi kurva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Hajd da vidimo gdje to sjedi kurva,

Odgovgor: U Kuli strazari!
[TABLE]
[TR]
[TD="align: right"][/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Откровење 17[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][SUP][FONT=&quot]14[/FONT][/SUP][FONT=&quot] Ови ће се побити с Јагњетом и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима; и који су с Њим, јесу позвани и изабрани и верни. [/FONT][SUP][FONT=&quot]15[/FONT][/SUP][FONT=&quot] И рече ми: Воде, што си видео, где седи курва, оно су људи и народи, и племена и језици.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
Dobri su ti stihovi brate Miko. Nisam razmišljao o njima.
I sada me zaista interesuje na koga se odnosi 15-ti stih?
Možda bi nam pomogli sledeći stihovi:
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Откровење 13[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][SUP][FONT=&quot]4[/FONT][/SUP][FONT=&quot] И поклонише се звери говорећи: Ко је као звер? И ко може ратовати с њом? [/FONT][SUP][FONT=&quot]5[/FONT][/SUP][FONT=&quot] И дана јој бише уста која говоре велике ствари и хуљења, и дана јој би област да чини четрдесет и два месеца. [/FONT][SUP][FONT=&quot]6[/FONT][/SUP][FONT=&quot] И отвори уста своја за хуљење на Бога, да хули на име Његово, и на кућу Његову, и на оне који живе на небу. [/FONT][SUP][FONT=&quot]7[/FONT][/SUP][FONT=&quot] И дано јој би да се бије са светима, и да их победи; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном.[/FONT]

Voleo bih čuti i druge, da razrešimo ovu misteriju. Ali samo da ne odgovaraju:
15-ti stih se odnosi na sve Crkve sem na moju. Jer već znamo da je Crkva u kojoj neko pripada za njega prava, jedina, sveta i bez mane. A ostale su kriva religija.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
[FONT=&amp]Откровење 17[/FONT][FONT=&amp]:[/FONT][SUP][FONT=&amp]14[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Ови ће се побити с Јагњетом и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима; и који су с Њим, јесу позвани и изабрани и верни. [/FONT][SUP][FONT=&amp]15[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И рече ми: Воде, што си видео, где седи курва, оно су људи и народи, и племена и језици.[/FONT]

Dobri su ti stihovi brate Miko. Nisam razmišljao o njima.
I sada me zaista interesuje na koga se odnosi 15-ti stih?
Možda bi nam pomogli sledeći stihovi:

[FONT=&amp]Откровење 13[/FONT][FONT=&amp]:[/FONT][SUP][FONT=&amp]4[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И поклонише се звери говорећи: Ко је као звер? И ко може ратовати с њом? [/FONT][SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И дана јој бише уста која говоре велике ствари и хуљења, и дана јој би област да чини четрдесет и два месеца. [/FONT][SUP][FONT=&amp]6[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И отвори уста своја за хуљење на Бога, да хули на име Његово, и на кућу Његову, и на оне који живе на небу. [/FONT][SUP][FONT=&amp]7[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И дано јој би да се бије са светима, и да их победи; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном.[/FONT]

Voleo bih čuti i druge, da razrešimo ovu misteriju. Ali samo da ne odgovaraju:
15-ti stih se odnosi na sve Crkve sem na moju. Jer već znamo da je Crkva u kojoj neko pripada za njega prava, jedina, sveta i bez mane. A ostale su kriva religija.

Postovanje Sharrdy,
Mislim da si dobro poceo da objasnjavas ove istine iz Otkrivenja.
Ja upravo sada ponovo proucavam dva poglavlja, 13. i 17. poglavlje.
Samo kad se zajedno proucavaj ova dva poglavlja moze se doci do dobrog zakljucka i razumeti o cemu prorok pise.

Tu se govori o silama koje su progoniule Bozji narod.
U prvoj perspektivi bili su to mnogobozacki narodi, Egipa, Asirija, Persija, Grackas i carski Rim.
Rimsko carstvo nalsedila je verska institucija koja je progonila, zatvarala i spaljivala neistomisljenike.
Ona je vekovima vladala i nad svetovnim vladarima i neke od njih postavljala na vlast.

Jovan je video: "I videh jednu od glava njezinih kao ranjena na smrt, i rana smrti njezine izleci se."

Vodeca duhovana sila srednjega veka dozivela je smrtnu ranu, jer je izgubila svoju moc,
ali Jovan je video da ce se ta sila ponovo pojaviti, oziveti.

U poslednjoj perspektivi, nece biti samo ona sila koja je nekad bila, oslabila i ponovo ozivela, nego ce ona, u
poslednjoj fazi usko saradjivati sa svetovnim vladarim i svi zajedno postici ce ono sto je ona sama postizala u proslosti. To najbolje objasnjava Otkrivenje 17,16.

U poslednjoj fazi ozivela sila ce oko sebe okupiti mnoge religije i hriscanske zajednice udruzene sa vladarima sveta i to ce
biti ZVER o kojoj govori Otkrivenje.

BIBLIJA ODGOVARA

KAKO SE BOG OTKRIVA COVEKU?

Bog se u prirodi otkriva

"Jer {to se ne moze doznati za Boga, poznato je njima, jer ima je sam Bog javio.
Jer {to se na Njemu ne moze videti, Njegova vecna sila i bozanstvo,
moze se od postanja sveta videti duhovnim ocima na Njegovim delima,
tako da nemaju izgovora." Rimljaniam 1,19.20.

"Nebesa kazuju slavu Bo`ju i dela ruku Njegovih glasi svod nebeski.
Dan danu dokazuje i noc noci javlja. Nema jezika niti ima govora,
gde se ne bi cuo glas njihov. Po svoj zemlji ide kazivanje njihovo, i rec njihova na kraj vasiljene." Psalam 19,1-4.

Bog se otkriva kroz nasu savesst

"Neznabisci koji ne imajuci zakon, sami od sebe cine {to je po zakonu,
onda su oni nemajuci zakona, sami sebi zakon. Jer oni pokazuju da je ono sto se
cini po zakonu napisano u srcima njihovim, {to svedoci i njihova saves i
njihove misli." Rimljanima 2,14.15.

Bog se otkriva kroz Sveto pismo

"Trazite u knjizi Gospodnjoj i citajte, nista od onoga nece izostati i nijedno
nece biti bez drugoga; jer {to kazem, On je zapovedio i Duh ce ih Njegov sabrati."
Isaija 34,16.

Hristos je u ljudskom telu otkrio Boga

"Mnogo puta i na razlicite nacine govorio je Bog nekada ocima nasim preko proroka, a kraju ovih dna govorio je nama preko svoga Sina." Jevrejima 1,1,2.

"Ko vide mene, vide Oca." Jovan 14,9.
"Ja i Otac, jedno smo." Jovan 10,30.

Oni koji ne zele ne mogu Ga uposnati

"Jer kad poznase Boga ne proslavi{e Ga kao Boga, niti Mu zahvalise,
nego zabludesi u svjom milsima i potamnje nerazumno srce njihovo.
Kad se gradjahu mudri, poludese." Rimljanima 1,21-23.

"Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim i svim umom svojim."
Lika 10,27.
"Jer je ovo ljubav Bozja DA ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.' Jovan 5,3.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Postovanje Sharrdy,
Mislim da si dobro poceo da objasnjavas ove istine iz Otkrivenja.
Ja upravo sada ponovo proucavam dva poglavlja, 13. i 17. poglavlje.
Samo kad se zajedno proucavaj ova dva poglavlja moze se doci do dobrog zakljucka i razumeti o cemu prorok pise.

Takođe brate Miko,
Da to znam da su 13 i 17 glava povezane. Takođe da mislim da izlivanje poslednjeg 7-mog zla se proteže kroz 5 poglavlja Otkrivenja (15-19), tako da je ključ Otkrivenja tih 7 glava (13-19) i ne bi bilo loše tako istraživati.

Tu se govori o silama koje su progoniule Bozji narod.
U prvoj perspektivi bili su to mnogobozacki narodi, Egipa, Asirija, Persija, Grackas i carski Rim.
Rimsko carstvo nalsedila je verska institucija koja je progonila, zatvarala i spaljivala neistomisljenike.
Ona je vekovima vladala i nad svetovnim vladarima i neke od njih postavljala na vlast.

Jovan je video: "I videh jednu od glava njezinih kao ranjena na smrt, i rana smrti njezine izleci se."

Vodeca duhovana sila srednjega veka dozivela je smrtnu ranu, jer je izgubila svoju moc,
ali Jovan je video da ce se ta sila ponovo pojaviti, oziveti.

U poslednjoj perspektivi, nece biti samo ona sila koja je nekad bila, oslabila i ponovo ozivela, nego ce ona, u
poslednjoj fazi usko saradjivati sa svetovnim vladarim i svi zajedno postici ce ono sto je ona sama postizala u proslosti. To najbolje objasnjava Otkrivenje 17,16.

U poslednjoj fazi ozivela sila ce oko sebe okupiti mnoge religije i hriscanske zajednice udruzene sa vladarima sveta i to ce
biti ZVER o kojoj govori Otkrivenje...................
Teško je Otkrovenje. Imam 5 knjiga iz Otkrivenja od 5 različitih Crkava i sva se razlikuju u tumačenju!
Tako da to bez Božije pomoći nema šanse da se ono rastumači.
Ja mislim da se navedeni stih iz 17,16 odnosi da će se Svetski politički sistem (kojim upravlja elita) udružiti sa jednom Crkvom (Ekumentskom) a onda taj novi sistem (Vavilon Veliki) će početi da ubija ili proganja verne Božije sluge. Odnosno smatram da će se spasiti samo jedna vrsta ljudi – Koji izađu iz Vavilona Velikog (Ekumentska Crkva+Svetski politički sistem), koji drže 10 zapovesti i imaju veru Isusovu!
Znači samo te TRI stvari će biti presudne za spasenje! Normalno govorim o poslednjim danima i Armagedonu.
A onaj famozni stih o kome smo počeli diskusiju iz Otkrivenja 17,5 se odnosi na današnje pale Crkve. Koje misle da služe Bogu a ustvari služe sotoni.

A možda i nisam u pravu?
Šta ti kažeš brate.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Takođe brate Miko,
Da to znam da su 13 i 17 glava povezane. Takođe da mislim da izlivanje poslednjeg 7-mog zla se proteže kroz 5 poglavlja Otkrivenja (15-19), tako da je ključ Otkrivenja tih 7 glava (13-19) i ne bi bilo loše tako istraživati.

Teško je Otkrovenje. Imam 5 knjiga iz Otkrivenja od 5 različitih Crkava i sva se razlikuju u tumačenju!
Tako da to bez Božije pomoći nema šanse da se ono rastumači.
Ja mislim da se navedeni stih iz 17,16 odnosi da će se Svetski politički sistem (kojim upravlja elita) udružiti sa jednom Crkvom (Ekumentskom) a onda taj novi sistem (Vavilon Veliki) će početi da ubija ili proganja verne Božije sluge. Odnosno smatram da će se spasiti samo jedna vrsta ljudi – Koji izađu iz Vavilona Velikog (Ekumentska Crkva+Svetski politički sistem), koji drže 10 zapovesti i imaju veru Isusovu!
Znači samo te TRI stvari će biti presudne za spasenje! Normalno govorim o poslednjim danima i Armagedonu.
A onaj famozni stih o kome smo počeli diskusiju iz Otkrivenja 17,5 se odnosi na današnje pale Crkve. Koje misle da služe Bogu a ustvari služe sotoni.

A možda i nisam u pravu?
Šta ti kažeš brate.

Dobro si ti razumeo osnovne pojmove u Otkrivenju.
Tacno je to da ce se ceo svetu u poslednje vreme podeliti u dve grupe, jedni koji ce bit na Bozjoj strani, sledeci Hristovu nauku i pridrzavati se Bozjeg zakona i braniti istinu po svaku cenu i na drugoj strani bice ujedinjene pale religije udruzene sa politickim liderima.
To je ono o cemu i Hristos govoori Mateju 25, glavi. Na kraju postojace samo dve grupe.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako sam dobro razumeo , tj. da moramo izaći iz Vavilona Velikog, držati 10 zapovesti i imati veru Isusovo – odnosno držati se svega onoga što nam je Hrist rekao da radimo - To znači da će u Armagedonu i poslednji danima biti izuzetno malo spašenih. Jer ko će se pridržavati ove 3 stvari!?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ako sam dobro razumeo , tj. da moramo izaći iz Vavilona Velikog, držati 10 zapovesti i imati veru Isusovo – odnosno držati se svega onoga što nam je Hrist rekao da radimo - To znači da će u Armagedonu i poslednji danima biti izuzetno malo spašenih. Jer ko će se pridržavati ove 3 stvari!?

U pravu si, Hristos je to jasno prikazao sa dva razlicita puta i sam je rekao da ih malo ima koji nalaze uzani put.
Vera Isusova i Bozji zakon koji je merilo Bozje pravde su osnova hriscanstva i uvek idu zajedno.

Spomenuo si Armagedon. Tacno je da Biblija i o tome govori, ali on nije glavni, nego je smao deo kompletnog zbira poslednjih dogadjaja.

Vaznije od Armagedona je Hristovo pitanje: "A Sin coveciji kada dodje hoce li naci veru na Zemlji?'
Hristos ne pita da li ce naci relogiju, one koji obavljaju razne ceremonije, obrede i obicaje, nego On
se brina za zivotvornu veru koja menja zivot vernika. To je ono o cemo treba ozbiljno da razmisljamo.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
U pravu si, Hristos je to jasno prikazao sa dva razlicita puta i sam je rekao da ih malo ima koji nalaze uzani put.
Vera Isusova i Bozji zakon koji je merilo Bozje pravde su osnova hriscanstva i uvek idu zajedno.

Spomenuo si Armagedon. Tacno je da Biblija i o tome govori, ali on nije glavni, nego je smao deo kompletnog zbira poslednjih dogadjaja.

Vaznije od Armagedona je Hristovo pitanje: "A Sin coveciji kada dodje hoce li naci veru na Zemlji?'
Hristos ne pita da li ce naci relogiju, one koji obavljaju razne ceremonije, obrede i obicaje, nego On
se brina za zivotvornu veru koja menja zivot vernika. To je ono o cemo treba ozbiljno da razmisljamo.

I ja tako identično mislim. I jako sam zabrinut za mnoge. I meni bliske i one koji nisu. Radujem se što Hrist dolazi, ali mi je žao što će mnogi poginuti. Jer evo ponovo postavljam pitanje: Ko je spreman prihvatiti Biblijske pouke iz : [FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Откров. 18:[/FONT][FONT=&quot]4[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене,и да вам не науде[/FONT][FONT=&quot] зла њена.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Јерем 50:[/FONT][FONT=&quot]8[/FONT][FONT=&quot] Бежите из Вавилона и изиђите из земље халдејске и будите као овнови пред стадом.[/FONT]

I izaći iz Vavilona Velikog (političko-religiozni sistem)[FONT=&quot] . Kada sve Crkve tvrde da su u pravu, a i lepo im je u njima. Toplo je, slušaju slatkorečive propovedi. Druže se, pričaju između sebe, zabavljaju, kupuju, prodaju, sklapaju poslove, žene se, udavaju, zajedno jedu i piju, ............... a ja sam UBEĐEN da kako je počelo Hrišćanstvo – u progonu, skrivanju, pećinama, katakombama, pustim mestima................. – IDENTIČNO će se tako i završiti![/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Takođe ko ima Isusovu veru (100 %) i drži 10 zapovesti. Mislim Biblijsku a ne po ljudskim tumačenjima i uredbama. Jer po tome je SVI imaju:[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Откривење [/FONT][FONT=&quot]12:13-17 [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]И кад виде аждаха да збачена би на земљу,гоњаше жену која роди мушко.И жени дана бише 2 крила орла великог да лети у пустињу на своје место, где ће се хранити време и времена и по времена, сакривена од лица змијиног. И испусти змија за женом из уста својих воду као реку,да је утопи у реци.И поможе земља жени,и отвори земља уста своја, и прождре реку коју испусти змија из уста својих. И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа.[/FONT][FONT=&quot] 14:12 [/FONT][FONT=&quot]Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]22:14[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Благо ономе који твори заповести Његове,да им буде власт на дрво живота,[/FONT][FONT=&quot] и да уђу на врата у град.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
Apsolutno sam siguran jako mali broj će se pridržavati navedene 3 stvari. Uostalom to Pismo govri a ne ja. Ko sam ja da to govori - veliki grešnik kome se Hrist smilovao.

Pozdravljam te jednim lepim stihom:[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Matej 24: 11,12[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.И што ће се безакоње умножити, охладнеће љубав многих.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Poslednja izmena:
Natrag