Šta je od ovoga Biblijska Istina?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
I ja tako identično mislim. I jako sam zabrinut za mnoge. I meni bliske i one koji nisu. Radujem se što Hrist dolazi, ali mi je žao što će mnogi poginuti. Jer evo ponovo postavljam pitanje: Ko je spreman prihvatiti Biblijske pouke iz :

Откров. 18:4 И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене,и да вам не науде зла њена.
Јерем 50:8 Бежите из Вавилона и изиђите из земље халдејске и будите као овнови пред стадом.

I izaći iz Vavilona Velikog (političko-religiozni sistem) . Kada sve Crkve tvrde da su u pravu, a i lepo im je u njima. Toplo je, slušaju slatkorečive propovedi. Druže se, pričaju između sebe, zabavljaju, kupuju, prodaju, sklapaju poslove, žene se, udavaju, zajedno jedu i piju, ............... a ja sam UBEĐEN da kako je počelo Hrišćanstvo – u progonu, skrivanju, pećinama, katakombama, pustim mestima................. – IDENTIČNO će se tako i završiti!

Takođe ko ima Isusovu veru (100 %) i drži 10 zapovesti. Mislim Biblijsku a ne po ljudskim tumačenjima i uredbama. Jer po tome je SVI imaju:

Откривење 12:13-17 И кад виде аждаха да збачена би на земљу,гоњаше жену која роди мушко.И жени дана бише 2 крила орла великог да лети у пустињу на своје место, где ће се хранити време и времена и по времена, сакривена од лица змијиног. И испусти змија за женом из уста својих воду као реку,да је утопи у реци.И поможе земља жени,и отвори земља уста своја, и прождре реку коју испусти змија из уста својих. И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа. 14:12 Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову.22:14Благо ономе који твори заповести Његове,да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.

Apsolutno sam siguran jako mali broj će se pridržavati navedene 3 stvari. Uostalom to Pismo govri a ne ja. Ko sam ja da to govori - veliki grešnik kome se Hrist smilovao.

Pozdravljam te jednim lepim stihom:
Matej 24: 11,12И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.И што ће се безакоње умножити, охладнеће љубав многих.

Sarrdy, prijatno si me iznandio svojim shvatanje glavnih istina Svetoga pisma.
Malo je ljudi danas u svetu koji tako jasno poznaju te vazne istine Biblije.

U pravu si, jako nam je zao svake pojedine duse koja ce, zbog svog pogresnog izbora propasti, a mogla bi biti spasena.
Ali tu ne mozemo nista uciniti. Bog je svim inteligentnim bicima dao slobodu tj. pravo izboa, i svako ce na kraju primiti ono sto je izabrao. Pozvani smo da ucinimo sve sto mozemo da pomognemo zalutalima, ali ipak oni odlucuju.

Pored toga sto nam lezi na srcu spasenje svih ljudi, a u nasoj vlasti nije da ih spasemo niti osudimo,
preostaje nam da se vise skoncentrisemo na svoj izbor i nase licno spasenje.

Slazem se sa tobom, da u svim hriscanskim zajendicama ima nedostatak i dosta problema.
Danas vise nego ikad ispunjavaju se Hristove reci: "Jer govoris: Bogat sam, i obogatio sam se; i nista mi nije potrebno.
(To je slika svih crkava danas) A ne znas da si ti nesrecan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go." Otkrivenje 3,17.
To je duhovno stanje svih nas, niko ne treba da se hvali, jer smo svi nevoljni i zalutali.

Verni Svedok savetuje: "Svetujeme te da akupis u mene zlata zezenoga u ognju, da se obogatis i bele haljine, da se obuces, i da se ne pokaze sramota golotinje stvoje, i masti ocinom pomazi oci svoje da vidis." Otkrivenje 3,18.
U Gospodu Isusu Hristu i Bozjoj reci imamo sve sto nam je potrebni za spasenje.

Zatim Hristos upucuje poziv svakom pojedincu:
"Evo stojim na vratima i kucam, ako ko cijer glas moj i otvori vrata, ucicu k njemu i veceracu snjim i on sa mnom..
Koji pobedi dacu mu da sedne sa mnom na prestolu mojemu..." 3, 21.22.

Prema ovom pozivu koji Hristos upucuje svakom vernikau, nemamo izgovora ako bilo koja crkva ne uci kako treba i ne zivi u skladu sa Bozjim zakono, pozvani smo licno i od nas se trazi ogrovore.

Drugo, sto je veoma vazno, ja ne verujem da ce se spasti ijedna "FIRMA" tj neka crkva sa posebnim imenom.
Nego verujem da je dobro da smo deo obe crkve koja ispunjava ove uslove, ali ni ona nas nece spasiti.
Hristos nas spasava svojom blagodacu, ako slusamo glas Njegov i sledimo ucenej Svetoga pisma.

Trece, ja mislim da u svim crkvama ima dobrih i postenih ljudi, i ako iz cistog srca drze se istine, Bog ih
nece odbaciti, a ni oni nece odbiti Bozji poziv koji glasi "Izadjite iz nje narode moj."

Od tih pojedinaca koji ce pored svih teskoca, preziranja i progonstava u veri docekati svoga Gospoda
bice oformljene Crkva ostatka koja se u Pismo naziva Hristova nevesta.
Zato je veoma vazno kakav je nas licni odnos sa Bogam i ucenjem Svetoga pisma.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Sarrdy, prijatno si me iznandio svojim shvatanje glavnih istina Svetoga pisma.
Malo je ljudi danas u svetu koji tako jasno poznaju te vazne istine Biblije.
Znam brate. Jako je malo ljudi koji žele saznati i primeniti ISTINU u svom životu i žrtvovati se zbog Isusa.
Pa znaš i sam kada je Kir doneo dekret o oslobađanju Izraelaca iz Vavilona – glavni problem je bio – što se njima nije išlo. Ko će da ide u razrušeni i opusteli Jerusalim, a Vavilon – najlepši grad na svetu!

Koliko puta su Izraelci kukali i vapili u pustinji za Egiptom, i tražili da se vrate u njega i budu i dalje robovi.
Duh je srčan, ali je telo slabo i zato ljudi neće Hrista već, kuću, mobilni, kola, plazmu TV od 105 cm ili 205 cm, frižider od 500 l, kućni bioskop i Hi-Fi muzički stub, bazen........... ko će da ide u šumu da živi kao Jovan Krstitelj? Ko!?
Ali u svakom slučaju hvala ti veliko za pohvalu. Iako sam to već znao, tvoj gest je zaista bratski i hrišćanski. Hvala.

U pravu si, jako nam je zao svake pojedine duse koja ce, zbog svog pogresnog izbora propasti, a mogla bi biti spasena.
Ali tu ne mozemo nista uciniti. Bog je svim inteligentnim bicima dao slobodu tj. pravo izboa, i svako ce na kraju primiti ono sto je izabrao. Pozvani smo da ucinimo sve sto mozemo da pomognemo zalutalima, ali ipak oni odlucuju.

Pored toga sto nam lezi na srcu spasenje svih ljudi, a u nasoj vlasti nije da ih spasemo niti osudimo,
preostaje nam da se vise skoncentrisemo na svoj izbor i nase licno spasenje.
AMIN.
Sve si rekao pa nemam šta dodati.

Slazem se sa tobom, da u svim hriscanskim zajendicama ima nedostatak i dosta problema.
Danas vise nego ikad ispunjavaju se Hristove reci: "Jer govoris: Bogat sam, i obogatio sam se; i nista mi nije potrebno.
(To je slika svih crkava danas) A ne znas da si ti nesrecan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go." Otkrivenje 3,17.
To je duhovno stanje svih nas, niko ne treba da se hvali, jer smo svi nevoljni i zalutali.

Verni Svedok savetuje: "Svetujeme te da akupis u mene zlata zezenoga u ognju, da se obogatis i bele haljine, da se obuces, i da se ne pokaze sramota golotinje stvoje, i masti ocinom pomazi oci svoje da vidis." Otkrivenje 3,18.
U Gospodu Isusu Hristu i Bozjoj reci imamo sve sto nam je potrebni za spasenje.

Zatim Hristos upucuje poziv svakom pojedincu:
"Evo stojim na vratima i kucam, ako ko cijer glas moj i otvori vrata, ucicu k njemu i veceracu snjim i on sa mnom..
Koji pobedi dacu mu da sedne sa mnom na prestolu mojemu..." 3, 21.22.

Prema ovom pozivu koji Hristos upucuje svakom vernikau, nemamo izgovora ako bilo koja crkva ne uci kako treba i ne zivi u skladu sa Bozjim zakono, pozvani smo licno i od nas se trazi ogrovore.
Ovo me i najviše brine. Uzmimo da i postoji Crkva koja ima svu Biblijsku istinu!
Nebitno koja je to. Koliko je u njoj spašenih vernika!? Jer upravo o tome govori opis Crkve Laodikeje iz Otkrivenja.
Misle da imaju sve. Zakon, proroke, doktrine, knjige, propovednike...........apsolutno sve. A ustvari nemaju ništa! Jer nemaju samo JEDNU stvar. A ona je predivno opisana u 1. Korinćanima 13-te glave. Koja je za mene jedna od ključnih u Bibliji

Drugo, sto je veoma vazno, ja ne verujem da ce se spasti ijedna "FIRMA" tj neka crkva sa posebnim imenom.
Nego verujem da je dobro da smo deo obe crkve koja ispunjava ove uslove, ali ni ona nas nece spasiti.
Hristos nas spasava svojom blagodacu, ako slusamo glas Njegov i sledimo ucenej Svetoga pisma.

Trece, ja mislim da u svim crkvama ima dobrih i postenih ljudi, i ako iz cistog srca drze se istine, Bog ih
nece odbaciti, a ni oni nece odbiti Bozji poziv koji glasi "Izadjite iz nje narode moj."

Od tih pojedinaca koji ce pored svih teskoca, preziranja i progonstava u veri docekati svoga Gospoda
bice oformljene Crkva ostatka koja se u Pismo naziva Hristova nevesta.
Zato je veoma vazno kakav je nas licni odnos sa Bogam i ucenjem Svetoga pisma.

Onda ti i ja pripadamo ili istom stadu ili istoj Crkvi. Ako ne onda bar imamo isto mišljenje. A to je iskrena i nelicemerna ljubav prema Hristu i istini!
Bog s tobom

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Brate Shardy,

Sa tobom je pravo zadovoljstvo diskutovati. Tako bi trebala da se odvija diskusija na religiji, a ne nekim hvalisanjem i osudjevanja drugih, a to nije nas posao.

Nego, ne znam sta je sa Smeskom, mi smo neprimetno potpuno promenili tok njegove teme, pa zbog toga, potrebno je da Smresku dostavim ovu informaciju:

STATISTIKA JEHOVINIH SVEDOKA

Mene uvek zanima statistika.

Iz navoda Kule strazare koje je Poelbuster ovde postrirao primetio sam sledece:

Data je statistika od 1995-2011 godine.

Tu se isticu dve razklicite grupe, prva je grupa pomazanika koja sama sebe ubraja u 144,000.
Drugo je broj krsdtenih u tom periodu vremena,

Zanimljivo je da se za tih 16 godina broj pomazanika POVECAO od 8757 na 11,824.
Dakle, broj pripadnika pomazanicima PORASTAO je za 35 posto.

Broj krstenih novih svedoka od 366,579 (1995) SMANJIO se na 262,131. (2011. godine)
Dakle, priliv novih svedoka SMANJIO se za 30 posto.

Zanimljivo je da neki od svedoka sami sebe ubrajaju u grupu pomazanika koji pripadaju grupi od 144,000, koji ce carovati sa Hristom.

Da je Hristos upitao fariseje u ono vreme, da se izjasne kojoj grupi pripadaju,
verovato bi se svi svrstali u NEBESKU NADU i izabrali grupu pomazanika,
a seca te se sta je Hristo za njih rekao u Mateju 23, poglavlju.

U Svetom pismu spomijju se 144,000
i tvrdi se da ce to biti neka vrsta Hristove garde:

"I videh i gle, Jagnje stajase na gori Sionskoj i s Njim sto i ctrdeset i cetiri hiljade,
koji imaju ime Oca njihova napisano na celima njihovim...
Ovo su koji se ne opoganise sa zenama, jer su dejstvenici. ONI IDU ZA JAGNJETOM KUDA GOD ONO PODJE. Ovi su kupljeni od ljudiu prvenci Bogu i jagnjetu.
I U NJIHOVIM USTIMA NE NADJE SE PREVARA, JER SU BEZ MANE PRED PRESTOLOM BOZJIM." Otkrivenje 14,1-5

"I cuh broj zapecacenih, sto i cetrdeset i cetiri hiljane zapecacenih od SVIJU KOLENA IZRAILJEVIH." Otkrivenje 7,4.
Broj 144,000 je simbolican, a nije doslovan broj isto kao sto ni pripadnici te grupe njisu samo od Izrailjaca, jer je tu rec o duhgvnom, a ne telesnom Izrailju.

Jehovini sveoci tvrde da ce samo 144,000 otici na nebo.

Biblija daje drugacije izvestaje:

"Po tom videh, i gle narod mnogi, kojega ne moze niko izbrojiti, od svakoga jezika i kolene, i naroda i plemena, STAJAHU PRED PRESTOLOM I PRED JAGNJETOM obuceni u bele haljine, i palme u rukama njihovim." Otkrivenje 79.

Jovan dobija objasnjenje ko su ti:
"Ovo su koji dodjose od nevolje velike, i oprase haljine svoje i ubelise haljine svoje u krvi Jagnjetovoj. Zato su PRED PRESTOLOM BOZJIM i skuze Mu dan i noc u crkvi njegovoj." Otkrivenje 7,14.15.
Kakve "velike nevolje" podnose oni svedoci koji se dnas ubrajaju u 144,000?

Iz ovih jasnih biblijskih izvestaja saznajemo da ce Svi spaseni, posebna grupa od 144,000 i veliko mnosto, prilikom Hristovog dolaska otici na Nebo i biti sa Hristom.

Drugo, samo Bog zna ko ce biti u posebnoj grupi a ko u mnostvu spasenih.
Pogresno je ako neko sam sebe odredjue da mu pripada najvise mesto, to cine smao fariseji.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Biblijska istna

[FONT=&quot]Hvala brate. S tobom takođe, jer pripadamo istom Duhu.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ne znam šta je sa Smeškom, a i sa ostalim JS. Ali znam da Biblijska Istina može slušati sve i svakog i biti mirna, staložena i pribrana. Dok Biblijska laž ne može slušati istinu. Vrlo brzo iskače iz svoje kože ili se ljuti ili beži. Kome je Hris zabranjivao da govori!? Koga Hrist nije mogao slušati!?[/FONT]

[FONT=&quot]Dok kontra primera u Pismu imamo jako puno. Hrista nisu mogli da slušaju fariseji i sadukeji. Nego su ga ućutkivali ili zapušvali uši a iznosili mu svoje (ne)istine. Da je u Njemu velzevul i ostale osude..........[/FONT]
[FONT=&quot]Ko ima svu istinu – ne plaši se bilo kog razgovora. već ga jedva čeka. Dok obratno – ili beži, ili preti, ili vređa.[/FONT]
Zar ne?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Sharrdy,
to je veilka istina. Oni koji iznose istinu nikad se ne palse ispitivanja njihovih izjava i kriticara.
Ali oni koji mute i iznose pomesanu istinu sa neistinom, oni smrtno mrze one koji podizu pokrivac i otkrivaju nijove besmislice i zamke.

Sve najbolje

PS. Smesko je bio banovan na ovom forumu i ja sam se iznenadio kad sam ga ponovo video ovde.
Eno ga na Krstarici forumu, tamo on slobodno siri svoju jeres i vredja sve ljdue po redu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Istina stvarno bez problema može da istrpi svaku proveru.
Ako je istina dokazaće se da jeste.
Ako nije,onda se vlasnik te "istine"boji provere i reaguje svakojako.
Koliko god da diskutujemo isplati se :)

Na ovom forumu imamo sreću da imamo nepristrasnog urednika,koji isto želi da zna da li je nešto istina ili nije.
Doduše dešavalo se da ga optužuju za pristrasnost iako je u stvari i on želeo samo da se sazna istina.
Ja bih opet rekao da je urednik na Krstarici pristrasan jer ograničava pisanje o Jehovinim svedocima.
Ne znam da li ste primetili ali na ovom forumu se nije skoro desilo da je neka tema zaključana.

Urednik je prisutan ,javlja se i opominje kad treba ali nas pušta da tražimo istinu i sve dok smo pristojni diskusija ide dalje.
Pa to i jeste smisao foruma,da svako iznese svoje mišljenje.I dobar primer uredničkog rada(Jure,nemoj da se poneseš)koji podstiče ljude da aktivno poboljšavaju forum svojim postovima.
Ima na žalost foruma gde se urednici upuštaju u diskusiju ali ne sme ni reč da im se kaže (Sarajevo-x na primer).Da li je to u redu?
Doduše i tu je velika selekcija u pitanju.Protiv islama sve može da se piše ...da li je to pošteno?
Jer ako je istina,trebala bi da bude za sve,zar ne?

E sad ako nekom od nas to neki put nije po volji ...kako kažu-istina najviše boli.

Zašto Jehovini svedoci u zadnje vreme preferiraju Krstaricu?
Zato što se tamo teme koje su vezane za diskusije o Kuli stražari jako brzo zaključavaju.
I zato što tamo mogu da bez posledica vređaju sagovornike.

PS
Za ovakav post bi na Sarajevu dobio ban ili kako njihov urednik od milošte kaže bio bih poslan u Banoviće :)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Апсолутно се слажем, ово је реткост да имамо слободу говора, а да неко не протумачи да некоме "дирамо људска права". Колико сам пута прочитао хуле на Бога и успео да одговорим разумно и прибрано (једва), али све да се види истина и да људи могу да прочитају о чему се ради у овим дешавањима данас.

Такође сам без уздржавања нападао системе за које верујем да заводе људе и одаљавају их од Бога. Битно је да се зна да се не напада човек лично, већ систем који делује на овај или онај начин. Сви имају права да искажу своје веровање, али да поткрепе чињеницама - доказима. Без увреда учесника форума, али можда као напад на неки од система.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Na ovom forumu imamo sreću da imamo nepristrasnog urednika,koji isto želi da zna da li je nešto istina ili nije.
Urednik je prisutan, javlja se i opominje kad treba, ali nas pušta da tražimo istinu i sve dok smo pristojni diskusija ide dalje.
Pa to i jeste smisao foruma,da svako iznese svoje mišljenje.I dobar primer uredničkog rada(Jure,nemoj da se poneseš)koji podstiče ljude da aktivno poboljšavaju forum svojim postovima.

Ovo je dobro. Budući da sam u manjini, meni također odgovara urednik koji je nepristran, traži istinu i animira. Da nije tako, osjećala bih se loše. Ovako sam sigurna i slobodna reći što mislim.

Zaboravila sam ovo u vezi teme. Autor neka prouči Bibliju i znat će što je istina.
Jer jednostavno je: Bog ja onakav kakvim se pokazuje.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ugodno je čitati kada me hvalite, ali, moram i ja pohvaliti vas koji trenutno pišete na PF Religija. Vodite doktrinarne rasprave, uglavnom, u tolerantnim grancama, uvažavajući jedni druge i poštujući svačije pravo da isnese svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo, ako je izraženo uljudnim riječnikom i bez vrijeđanja ličnosi ili bilo čijih vjerskih osjećanja. Upravo se i ja rukovodim takvim principom i tako će biti na ovom forumu sve dok ga budem uređivao.
Sada, kada smo se međusobno nahvalili, vratimo se temi.:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
17. И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа. (Откривење 12)

Многи кажу да је немогуће држати заповести Божије, али то је неопходно да избегнемо гнев Божији, али још тачније и боље звучи: да спознамо љубав Божију. Бог не жели да ми Њему служимо или да Му будемо одани на силу, али морамо бити свесни куда воде путеви безакоња и хуле, греха и лутања.
Плата за грех је смрт, то је праведно и свима то мора да буде јасно, сам Бог се придржава својих закона и не мења апсолутно ништа. Он би да се сви ми спасимо, зато је и Сина послао (своју Реч).

Међутим, много људи не жели да прихвати Спасење, наставља путем првог бунтовника који нам даје лажну слободу, а заробљава пороцима, обманама, лажима - грехом.
Праву слободу (од смрти!) нам даје само Господ Исус Христ и посветивши се Његовој науци, а не модерних фарисеја и филозофа, ми налазимо мир и Спасење. Ми налазимо истину и сам Бог (Отац и Син) се насељава у нас, учећи нас свакој мудрости и животу. Духом Својим нас Бог обликује у новог човека и нас више не интересује шта свет говори, већ како другима ми да помогнемо.

Почињемо борбу са својим слабостима, а када Дух очисти наш храм (тело наше и мисли наше -
извадимо балван из свога ока) ми можемо да дамо пример другима и да, паралено учећи све више, учимо некога ко је на почетку спознаје јеванђеља (радосне вести).

Шта нам је Исус рекао? Заправо, ништа ново.
Све што је рекао је већ било записано и речено. Многи то нису увидели, али су тек касније апостоли (сви хришћани) веома лако повезали Стари завет и Јеванђеље. Наравно, Дух их је водио и подсетио на Исусове речи, на речи из Старог завета. Ево онога на чему све зависи да ли ћемо се променити или остати у чамотињи свога лутања:

35. И упита један од њих законик кушајући Га и говорећи:
36. Учитељу! Која је заповест највећа у закону?
37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом. (1)
38. Ово је прва и највећа заповест.
39. А друга је као и ова: Љуби ближњег свог као самог себе. (2)
40. О овима двема заповестима виси сав закон и пророци. (Матеј 22)

(1)

5. Зато љуби Господа Бога свог из свега срца свог и из све душе своје и из све снаге своје. (5.Мојсијева 6)

(2)

17. Немој мрзети на брата свог у срцу свом; слободно искарај ближњег свог, и немој трпети греха на њему.
18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ.(3.Мојсијева 19)

Ако волимо Бога из свег срца, душе и снаге, ми ћемо држати прве четири заповести сигурно, биће нам битно само шта је Бог заповедио, а не шта људи говоре и које заповести су они преправљали. Ако своје ближње волимо као себе, држаћемо осталих шест заповести и нећемо грешити у потпуности(О овима двема заповестима виси сав закон и пророци). Ђаво ће све урадити да не држимо бар једну заповест.

Остаје нам само Сведочанство Исуса Христа да следимо по Његовим речима и речима наших апостола и ми смо безбедни од кнеза овога света, тада смо под директном заштитом Духа Светог (Бога) и слободни смо у Духу (Господу).

Natrag