I ja tako identično mislim. I jako sam zabrinut za mnoge. I meni bliske i one koji nisu. Radujem se što Hrist dolazi, ali mi je žao što će mnogi poginuti. Jer evo ponovo postavljam pitanje: Ko je spreman prihvatiti Biblijske pouke iz :
Откров. 18:4 И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене,и да вам не науде зла њена.
Јерем 50:8 Бежите из Вавилона и изиђите из земље халдејске и будите као овнови пред стадом.
I izaći iz Vavilona Velikog (političko-religiozni sistem) . Kada sve Crkve tvrde da su u pravu, a i lepo im je u njima. Toplo je, slušaju slatkorečive propovedi. Druže se, pričaju između sebe, zabavljaju, kupuju, prodaju, sklapaju poslove, žene se, udavaju, zajedno jedu i piju, ............... a ja sam UBEĐEN da kako je počelo Hrišćanstvo – u progonu, skrivanju, pećinama, katakombama, pustim mestima................. – IDENTIČNO će se tako i završiti!
Takođe ko ima Isusovu veru (100 %) i drži 10 zapovesti. Mislim Biblijsku a ne po ljudskim tumačenjima i uredbama. Jer po tome je SVI imaju:
Откривење 12:13-17 И кад виде аждаха да збачена би на земљу,гоњаше жену која роди мушко.И жени дана бише 2 крила орла великог да лети у пустињу на своје место, где ће се хранити време и времена и по времена, сакривена од лица змијиног. И испусти змија за женом из уста својих воду као реку,да је утопи у реци.И поможе земља жени,и отвори земља уста своја, и прождре реку коју испусти змија из уста својих. И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа. 14:12 Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову.22:14Благо ономе који твори заповести Његове,да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.
Apsolutno sam siguran jako mali broj će se pridržavati navedene 3 stvari. Uostalom to Pismo govri a ne ja. Ko sam ja da to govori - veliki grešnik kome se Hrist smilovao.
Pozdravljam te jednim lepim stihom:
Matej 24: 11,12И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.И што ће се безакоње умножити, охладнеће љубав многих.
Sarrdy, prijatno si me iznandio svojim shvatanje glavnih istina Svetoga pisma.
Malo je ljudi danas u svetu koji tako jasno poznaju te vazne istine Biblije.
U pravu si, jako nam je zao svake pojedine duse koja ce, zbog svog pogresnog izbora propasti, a mogla bi biti spasena.
Ali tu ne mozemo nista uciniti. Bog je svim inteligentnim bicima dao slobodu tj. pravo izboa, i svako ce na kraju primiti ono sto je izabrao. Pozvani smo da ucinimo sve sto mozemo da pomognemo zalutalima, ali ipak oni odlucuju.
Pored toga sto nam lezi na srcu spasenje svih ljudi, a u nasoj vlasti nije da ih spasemo niti osudimo,
preostaje nam da se vise skoncentrisemo na svoj izbor i nase licno spasenje.
Slazem se sa tobom, da u svim hriscanskim zajendicama ima nedostatak i dosta problema.
Danas vise nego ikad ispunjavaju se Hristove reci: "Jer govoris: Bogat sam, i obogatio sam se; i nista mi nije potrebno.
(To je slika svih crkava danas) A ne znas da si ti nesrecan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go." Otkrivenje 3,17.
To je duhovno stanje svih nas, niko ne treba da se hvali, jer smo svi nevoljni i zalutali.
Verni Svedok savetuje: "Svetujeme te da akupis u mene zlata zezenoga u ognju, da se obogatis i bele haljine, da se obuces, i da se ne pokaze sramota golotinje stvoje, i masti ocinom pomazi oci svoje da vidis." Otkrivenje 3,18.
U Gospodu Isusu Hristu i Bozjoj reci imamo sve sto nam je potrebni za spasenje.
Zatim Hristos upucuje poziv svakom pojedincu:
"Evo stojim na vratima i kucam, ako ko cijer glas moj i otvori vrata, ucicu k njemu i veceracu snjim i on sa mnom..
Koji pobedi dacu mu da sedne sa mnom na prestolu mojemu..." 3, 21.22.
Prema ovom pozivu koji Hristos upucuje svakom vernikau, nemamo izgovora ako bilo koja crkva ne uci kako treba i ne zivi u skladu sa Bozjim zakono, pozvani smo licno i od nas se trazi ogrovore.
Drugo, sto je veoma vazno, ja ne verujem da ce se spasti ijedna "FIRMA" tj neka crkva sa posebnim imenom.
Nego verujem da je dobro da smo deo obe crkve koja ispunjava ove uslove, ali ni ona nas nece spasiti.
Hristos nas spasava svojom blagodacu, ako slusamo glas Njegov i sledimo ucenej Svetoga pisma.
Trece, ja mislim da u svim crkvama ima dobrih i postenih ljudi, i ako iz cistog srca drze se istine, Bog ih
nece odbaciti, a ni oni nece odbiti Bozji poziv koji glasi "Izadjite iz nje narode moj."
Od tih pojedinaca koji ce pored svih teskoca, preziranja i progonstava u veri docekati svoga Gospoda
bice oformljene Crkva ostatka koja se u Pismo naziva Hristova nevesta.
Zato je veoma vazno kakav je nas licni odnos sa Bogam i ucenjem Svetoga pisma.