Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Ako se na nebu vrsi sluzba, isto tako treba da se vrsi i na zemlji,

Besmislena tvrdnja, pa služba na zemlji je ukazivgala na dolazak Mesije, dakle nema više te službe na zemlji, zato se hramska zavjesa i razderala.

Otkrivenje opisuje liturgiku,

Ali koja je na Nebu, kopije toga u PC Bog ne uvažava.

Ti biblijom ne mozes ni da dokazes ono sto tvrdis o nekakvoj crkvi bez svestenika i crkvi bez sluzbe a pogotovo ne bez obreda.

Kako je izgledala apostolska crkva nego bez hramske službe, sa propovijedanjem i čitanjem Biblije.

Stao si da ponavljas nauceno u krug,

A ti to ne možeš da osporiš.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ne vredi im govoriti. Uz to, EGWisti nisu prvi sabataristi među "Hrišćanima", to su pre njih bili i ostali Baptisti sedmog dana, čiji je pastor bio prijatelj sa suprugom EGW, pa je to i uticalo da ista dobije "viziju" šljašteće 4 te zapovesti. Sledbenici raznih sola, solo-a (ne nije Han u pitanju) svojim umovima prave neodoljivu zbrku. Uostalom, njima se jelte, i sam Isus javlja i izvinjava što je promenio mišljenje i nije se vratio 1885.

Dan Gospodnji je onaj dan kada je Isus, inkarnirani Bog uskrnsnuo od mrtvih.

Dobro jutro Darth, nece biti na odmet da i ovo procitas pa da doznas istinu:
Nadbiskup Gspar del Foso, nadbiskupo grada Redjija na tridentinskom sabor 18. I 1562. izjavio je:
“SUBOTA NAJISTAKNUTIJI DAN U ZAKONU, PROMENJEN JE U NEDELJU;. OVAJ I SLICNI PROPISI NISU UKINUTI HRISTOVOM IZJAVOM, jer sma kaze da nije dosao da promeni zakon, vec da ga ispuni, NEGO SU PROMENJENE VLASVCU CRKVE.” Prorocka vera nasih otaca, sv I str. 478.
Da li je Crkva veca od BOGA STVORITELJA?

“BIBLIJA GOVORI: SECAJ SE DANA SUBOTNOG, DA GA SVETKUJES. Katolicka crkva kaze: NE...JA SAM UKINULA SUBOTNI DAN I ZAPOVEDAM VAM DA SVETKUJETE PRVI DAN SEDMICE. I GLE, SAV CIVILIZOVANI SVET KLANJA SEN
U ODANOJ POSLUSNOSTI, NAREDBI KATOLICKE CRKVE,

American Santinel, (katolicka publikacija) p. 173, Kansas City, Missuri

Godine 1893. odrzana je svetska izlozba u kojoj su Protestanti zahtevali da izlozba u NEDELJU bude zatvorena zato sto je to htriscanski praznik. Katolicka crkva usprotivila se tom zahtevu.
Kardinal Gibouns vodio je javnu ebatu sa protestantima koju je objavljivao casopis Catholoc Mirror.Kardinal je javno ukorio Protestante da nisu dosledni svome ucenju, jer tvrde da im je Bibliuja glkavni voidic, a ona zahteva praznovanje Subote, a ne nedelje sto potvrdjuje da ni Protestanti ne slede biblijsko ucenje.

Na kraju duge rasprasve koja je sedmicama trajala, kardinal Giubouns je izjavio: “DAKLE ZAKLJUCAK JE NEMINOVAN, A TO JE; da od onih koji slede Sveto pismo kao svoga vodju, Izrailjci i Advebtisti sedmog dana IMAJU SVE DOKAZE NA SVOJOUJ STRANI, DOK PROTESTANTI NEMAJU NU JEDNE RECI U SVOJU ODBRANU ZA NJIHOVU ZAMENO NEDELJE UMESTO SUBOTE.”
Catholic Mirror of Sept. 16, 1893.

"RIMOKATOLICKI PISCI SU (u ono vreme) ponudii Protestantima 1,000.00 dolara, ako iz Svetoga pisma mogu da dokszu da je nedelja novozavetni dan odmora i do dans nije se jos niko nasao da zatrai tu ponudu, izjvio je nadbiskup Enright.”
Istorija prave crkve, str, 209.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Marko, Marko. badava se trudite. EGWisti su poznati kao falsifikatori koji će sve učiniti da prodaju svoju lažnu doktrinu. Katolički list napisao to, aha pazite da ne poverujem. Obična laž i falsifikat, kao i sve što dolazi od EGWista.

"genija" i njegove sedi tamo - jedan komentare, neću ni da konentarišem. To bi bilo samo guibljenje vremena.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Nije im dovoljna jer:

Isus kaže “Budite savršeni” a sotona i njegovi sljedbenici kažu “Ne možeš". To je farisejstvo”.

Da li nas je Isus pozvao na veće savršenstvo od onoga koje su imali fariseji kada je rekao da nećemo ući u carstvo nebesko ako naša pravednost ne bude veća od pravednosti fariseja i književnika?

Mire je ovdje iznosio da se ne može biti savršen kao Otac.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da li nas je Isus pozvao na veće savršenstvo od onoga koje su imali fariseji kada je rekao da nećemo ući u carstvo nebesko ako naša pravednost ne bude veća od pravednosti fariseja i književnika?

Mire je ovdje iznosio da se ne može biti savršen kao Otac.

Može, kako ne može, samo treba ne jesti meso, observovati shabat, ne piti kafu, alkohol, i slušati "malo svetlo", savršenstvo dolazi samo od sebe. To što isti mešaju moralni i obredni zakon kao špil karata, što sa jedne strane veruju da je zemlja sferoid, a sa druge strane da je Bog stvorio sve u zemaljskih šest dana, a onda otišao da spava, što veruju da se tu pominje shabat, to nije bitno....
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Nije im dovoljna jer Biblija kaže ne klanjaj se idolima, a oni kažu klanjaj se nije ikona bukvalno Bog.

Zato imaju haos.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko, Marko. badava se trudite. EGWisti su poznati kao falsifikatori koji će sve učiniti da prodaju svoju lažnu doktrinu. Katolički list napisao to, aha pazite da ne poverujem. Obična laž i falsifikat, kao i sve što dolazi od EGWista.

Darth, tvoje pogrde stavio sam zelenom bojom da se lakse vide. Da si jos koji puta ponovo "lazi" i "facifikati" ko zna moza bi ti neko udaren u glavu i poverovao.
Vemo mi je zao sto se toliko brines i zauzimas, a eto nemas uspeha.


Nije to nikakvi falcvifikat, nego tebe do bola muci sto je to tvoj Kardinal izjavio da Jevreji i Adventisti, po Pismu pravilno praznuju Dan Gospodnji Subotu. Mogu da mislim sada koliko se ljutis i na tog tvog Kardinala.

A u ostalom prilozio sam izvore, pa proveri. Nego zans ti da je to istina. Nismo mi katolici da lazemo!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ivan nije prenesen u Dan Dolaska, nego u istražni postupak??????? Po čijem je to tumačenju molim te? Sasvim sigurno nije po kanonskom, nego po tumačenju "malog svetla". Lepo Slap napisa, podvaljujete kao niko.

Da vidimo šta biblija kaže:

"Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog da pokaže služiteljima svojim šta će uskoro da se zbude, i pokaza po poslanome anđelu svome, služitelju svome Jovanu, koji potvrdi reč Božju i svedočanstvo Isusa Hrista i sve što vide.
Blago onome koji čita i onima koji slušaju reč proroštva i drže što je napisano u njemu! Jer je vreme blizu.
Jovan na sedam Crkva koje su u Aziji: Milost vama i mir od onoga koji jest, i koji beše, i koji dolazi, i od sedam duhova koji su pred prestolom njegovim, i od Isusa Hrista koji je svedok verni i prvorođeni iz mrtvih, i knez nad kraljevima zemaljskim!
A onome koji nas ljubi, i opra nas od greha naših krvlju svojom, i učini od nas kraljevstvo, sveštenike Bogu Ocu svojemu, njemu slava i vlast u vekove vekova! Amin!
Evo ga, dolazi s oblacima. I videće ga svako oko, i oni koji ga probodoše; i zajaukaće zbog njega sva plemena na zemlji. Da! Amin!
Ja sam Alfa i Omega, govori Gospod koji jest, i koji beše, i koji dolazi, Svemoćni.
Ja Jovan, brat vaš i drug u trpljenju, u kraljevstvu i u postojanosti u Isusu, bejah na ostrvu koje se zove Patmos, za reč Božju i za svedočanstvo Isusovo.

Bejah u duhu u dan Gospodnji, i čuh za sobom glas silan, kao zvuk trube, koji reče: Što vidiš napiši u knjigu i pošlji Crkvama u Efes, u Smirnu, u Pergam, u Tijatiru, u Sard, u Filadelfiju i u Laodikiju.
Obazreh se da vidim čiji beše glas koji govoraše sa mnom, i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih, i usred sedam svećnjaka nekoga koji izgledaše kao sin čovečji, obučena u dugačku haljinu i opasana po prsima pojasom zlatnim.
Glava njegova i kosa behu bele kao bela vuna, kao sneg; oči njegove kao plamen ognjeni, noge kao bakar usjali, kad se zažari u peći, a glas njegov beše kao huka voda velikih.
U desnoj ruci držaše sedam zvezda; iz usta njegovih izlazaše mač s obe strane oštar, a lice njegovo beše kao sunce kad se sija u sili svojoj.
Kad ga videh padoh kao mrtav pred nogama njegovim. On metnu desnicu svoju na me, govoreći: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji, i Živi. Bejah mrtav i evo sam živ na vekove vekova. Ja držim ključeve od smrti i od predela mrtvih. Napiši dakle šta si video i šta je, i šta će posle biti, tajnu sedam zvezda koje si video u desnici mojoj i sedam svećnjaka zlatnih. Sedam zvezda jesu anđeli sedam Crkava, a sedam svećnjaka jesu sedam Crkava.
( Otkrivenje 1 poglavlje )

Dakle, Jovan je bio u danu Gospodnjem Suboti prenesen na nebo u nebesku Svetinju.

U toj reci ti pise da nije dovrseno spasenje, zato hram na nebu i dalje postoji i u njemu se vrsi sluzba. Ako se na nebu vrsi sluzba, isto tako treba da se vrsi i na zemlji,

Ne, na zemlji je ukinuta, i bila je TIPOS službe na nebu koju će Hrist obavljati, i on nije postavio između svog Sveštenstva i ljudi zemaljsko Sveštenstvo, već direktno dolazimo Hristu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Nije im dovoiljna jer kaže da se propovijedalo mrtvima, ali duhovno mrtvima, a oni misle da je bukvalno mrtvima.
 
Natrag
Top