Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobro. Ako želiš monolog ja ne. Samo dijalog. :)

I da čujemo i druge kako gledaju na moj tekst i da vidimo tvoje viđenje i kako drugi gledaju na tvoje viđenje itd..pa nismo mi Slape jedini na forumu.

Svako dobro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro. Ako želiš monolog ja ne. Samo dijalog. :)

I da čujemo i druge kako gledaju na moj tekst i da vidimo tvoje viđenje i kako drugi gledaju na tvoje viđenje itd..pa nismo mi Slape jedini na forumu.

S tvojim tezama i tvrdnjama dijalog je nemoguć, zapravo sulud. Ti tvrdiš da je dopuštenje Židovima da se vrate u Judeju dao Artakserks, čovjek koji je rođen nakon što su se Židovi počeli vraćati u Judeju i Jeruzalem. Dakle, principijelno, jednako bi valjana bila i tvoja teza da si ustvrdio da je Martin Luther dopustio Židovima povratak iz babilonskog ropstva.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo se nadam da će i drugi dati neki doprinos ovom iznetom tumačenju Danila kroz Jezdru i Nehemiju. Interesovanje ili neinteresovanje za ovako važnu tematiku samo pokazuje stvarni interes za razumevanje Pisma od strane onih koji čitaju tekst.

Šalom.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jovane, mora da priznas da te je Slape pobedio. Zar ne vidis tako obibne i neoborive "dokaze" u onim smajlicama. U njima je otkrivena Slapova teologija i hronologija, samo treba traziti neke vracare da to objsne. Slape, nemoj slucajno da izostavis tako silne dokaze smajlicama.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jovane, mora da priznas da te je Slape pobedio. Zar ne vidis tako obibne i neoborive "dokaze" u onim smajlicama. U njima je otkrivena Slapova teologija i hronologija, samo treba traziti neke vracare da to objsne. Slape, nemoj slucajno da izostavis tako silne dokaze smajlicama.

Pa šta će kada nema drugih dokaza. Mora da se ruga.

Pretpostavljam da je stavio ovog cerekala :roll:

Njima je ludost zdrava nauka da je Sola Sc. dovoljna.

Zato imaju haos u državama.

Šta si Jovane P. očekivao od njega nego monolog, pa znaš da oni slušaju Lojolu i da se bez pogovora mora slušati crkva, njemu a i ovim ostalim ti je govoriti kao gluvom čovjeku.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa eto lako je biti protiv nečega...međutim malo je teže nešto dokazati. Zato ja pored iznošenja svog stava očekujem da sagornik iznese svoj pa da vidimo Biblijom gde smo. :).

Zato volim da svi učestvujemo i da na ovom forumu niko ne oseti da je "pritisnut" od nekoga koji samo svoje stavove iznosi već želim rado čuti i stav sagovornika pa ma koliko bilo drugačije. Ne bih ubeđivao nikoga ako ima svoj čvrst stav.

Ja se zato nadam da će Slap pokušati Pismom da pokaže da početak obnove zidova Jerusalimskih nije počelo u vreme Artakserksa I 457p.n.e ili 445p.n.ec kako on kaže već u neko ranije vreme. To se treba i biblijom dokazati.

Dekreti Kira I i Darija se ne odnose na zidove već isključivo na Hram a Danilovo proročanstvo jasno ukazuje da 70 sedmica uključuju ne samo Hram već obnovu zidova i ulica. Pa ako ima takvog dekreta od Darija I i Kira neka se prezentuje koji su to stihovi. Ako nema onda je jedino to moglo da bude u vreme Artakserksa.

I svakako neka se iznese teza zašto je baš taj i taj dekret početak ispunjenja Danila i dokle seže onda proroštvo i da li misli da su dani doslovni ili simbolični u Danilu itd...ništa ne čusmo od druge strane nikakvo tumačenje već samo kritiku tumačenja koje se iznosi. Tako se ne vodi dijalog.

Svakako svi su dobrodošli i Mire i Darthashone i Adriajan i ko god da ne bude samo da se vodi neki nepravilni dijalog između mene i Slapa.

Pozdrav svima

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dn 9,1-2: Prve godine Darija, sina Artakserksova, iz roda Medijaca, koji vladaše kraljevstvom kaldejskim, prve dakle godine njegova kraljevanja, ja, Daniel, istraživah u Pismima broj godina koje se - prema riječi koju Jahve uputi proroku Jeremiji - imaju ispuniti nad ruševinama Jeruzalema: sedamdeset godina.

Dn 9,25: Znaj i razumij: Od časa kad izađe riječ ‘Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem’ pa do Kneza Pomazanika: sedam sedmica, a onda šezdeset i dvije sedmice, i bit će opet sagrađeni trg i opkop, i to u teško vrijeme.

1. Jovane, citiraj konačno taj Artakserksov dekret.

2. Nađi i pokaži u tom dekretu one Danijelova riječi: Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem.

Za tripu: :roll::roll:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ja se zato nadam da će Slap pokušati Pismom da pokaže da početak obnove zidova Jerusalimskih nije počelo u vreme Artakserksa I 457p.n.e ili 445p.n.ec kako on kaže već u neko ranije vreme. To se treba i biblijom dokazati.

Dekreti Kira I i Darija se ne odnose na zidove već isključivo na Hram a Danilovo proročanstvo jasno ukazuje da 70 sedmica uključuju ne samo Hram već obnovu zidova i ulica. Pa ako ima takvog dekreta od Darija I i Kira neka se prezentuje koji su to stihovi. Ako nema onda je jedino to moglo da bude u vreme Artakserksa.

I svakako neka se iznese teza zašto je baš taj i taj dekret početak ispunjenja Danila i dokle seže onda proroštvo i da li misli da su dani doslovni ili simbolični u Danilu itd...ništa ne čusmo od druge strane nikakvo tumačenje već samo kritiku tumačenja koje se iznosi. Tako se ne vodi dijalog.

Svakako svi su dobrodošli i Mire i Darthashone i Adriajan i ko god da ne bude samo da se vodi neki nepravilni dijalog između mene i Slapa.

Pozdrav svima

Njih to ne zanima, njih zanima šta kaže njihova denominacija.

Oni kada bi se bavili smislom tih stihova i drugih u SZ oni bi onda napustili svoje crkve.

Natrag