Pa eto lako je biti protiv nečega...međutim malo je teže nešto dokazati. Zato ja pored iznošenja svog stava očekujem da sagornik iznese svoj pa da vidimo Biblijom gde smo.
.
Zato volim da svi učestvujemo i da na ovom forumu niko ne oseti da je "pritisnut" od nekoga koji samo svoje stavove iznosi već želim rado čuti i stav sagovornika pa ma koliko bilo drugačije. Ne bih ubeđivao nikoga ako ima svoj čvrst stav.
Ja se zato nadam da će Slap pokušati Pismom da pokaže da početak obnove zidova Jerusalimskih nije počelo u vreme Artakserksa I 457p.n.e ili 445p.n.ec kako on kaže već u neko ranije vreme. To se treba i biblijom dokazati.
Dekreti Kira I i Darija se ne odnose na zidove već isključivo na Hram a Danilovo proročanstvo jasno ukazuje da 70 sedmica uključuju ne samo Hram već obnovu zidova i ulica. Pa ako ima takvog dekreta od Darija I i Kira neka se prezentuje koji su to stihovi. Ako nema onda je jedino to moglo da bude u vreme Artakserksa.
I svakako neka se iznese teza zašto je baš taj i taj dekret početak ispunjenja Danila i dokle seže onda proroštvo i da li misli da su dani doslovni ili simbolični u Danilu itd...ništa ne čusmo od druge strane nikakvo tumačenje već samo kritiku tumačenja koje se iznosi. Tako se ne vodi dijalog.
Svakako svi su dobrodošli i Mire i Darthashone i Adriajan i ko god da ne bude samo da se vodi neki nepravilni dijalog između mene i Slapa.
Pozdrav svima