- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Jovane, ima taj tekst, ali mi nije pri ruci, gde govori o zidanju po zapovesti cara Artakserksa.
Ima znam. Hajde polako samo. Nego da ne odgovaram uvek ja...prepuštam tebi Laodikeja. Šalom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Jovane, ima taj tekst, ali mi nije pri ruci, gde govori o zidanju po zapovesti cara Artakserksa.
Ima znam. Hajde polako samo. Nego da ne odgovaram uvek ja...prepuštam tebi Laodikeja. Šalom.
Ima tekst o dekretu koji je izdao sam car Artakserks u kome se zapoveda da se počne sa zidanjem Jerusalima"
Evo vam trag obojici kako ćete tražiti dekret o povratku Židova.
Dn 9,1-2: Prve godine Darija, sina Artakserksova, iz roda Medijaca, koji vladaše kraljevstvom kaldejskim, prve dakle godine njegova kraljevanja, ja, Daniel, istraživah u Pismima broj godina koje se - prema riječi koju Jahve uputi proroku Jeremiji - imaju ispuniti nad ruševinama Jeruzalema: sedamdeset godina.
Prorok Jeremija je orjentir. Tražite ispunjenje riječi Jahvine objavljene na Jeremijina usta. To će vas dovesti na pravo mjesto.
To se odnosi na Hram. Ne i na grad i zidove
Dobro, citiraj ti Artakserksov dekret u kojem zapovijeda ili dopušta - "Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem" (Dn 9,25).
Neka Laodikeja će naći objašnjenje. Polako, strpi se. A mogao bi usput da odgovoriš oko 7+62 nedelje.
Idemo sada riješiti pitanje dekreta o povratku Židova iz babilonskog ropstva, prema proroku Jeremiji. Da vidimo tko i kada je izdao taj dekret.
Idemo sada riješiti pitanje dekreta o povratku Židova iz babilonskog ropstva, prema proroku Jeremiji. Da vidimo tko i kada je izdao taj dekret.
U redu. Lepo je uspostaviti neki red..samo kada bi i ti odgovarao po redosledu pitanja upućenih tebi. Ali dobro, idemo da utvrdimo ovo.