- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Jovane, ima taj tekst, ali mi nije pri ruci, gde govori o zidanju po zapovesti cara Artakserksa.
Ima znam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Jovane, ima taj tekst, ali mi nije pri ruci, gde govori o zidanju po zapovesti cara Artakserksa.
Ima znam. Hajde polako samo. Nego da ne odgovaram uvek ja...prepuštam tebi Laodikeja. Šalom.
Ima tekst o dekretu koji je izdao sam car Artakserks u kome se zapoveda da se počne sa zidanjem Jerusalima"
Evo vam trag obojici kako ćete tražiti dekret o povratku Židova.
Dn 9,1-2: Prve godine Darija, sina Artakserksova, iz roda Medijaca, koji vladaše kraljevstvom kaldejskim, prve dakle godine njegova kraljevanja, ja, Daniel, istraživah u Pismima broj godina koje se - prema riječi koju Jahve uputi proroku Jeremiji - imaju ispuniti nad ruševinama Jeruzalema: sedamdeset godina.
Prorok Jeremija je orjentir. Tražite ispunjenje riječi Jahvine objavljene na Jeremijina usta. To će vas dovesti na pravo mjesto.
To se odnosi na Hram. Ne i na grad i zidove![]()
Dobro, citiraj ti Artakserksov dekret u kojem zapovijeda ili dopušta - "Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem" (Dn 9,25).
Neka Laodikeja će naći objašnjenje. Polako, strpi se. A mogao bi usput da odgovoriš oko 7+62 nedelje.
Idemo sada riješiti pitanje dekreta o povratku Židova iz babilonskog ropstva, prema proroku Jeremiji. Da vidimo tko i kada je izdao taj dekret.
Idemo sada riješiti pitanje dekreta o povratku Židova iz babilonskog ropstva, prema proroku Jeremiji. Da vidimo tko i kada je izdao taj dekret.
U redu. Lepo je uspostaviti neki red..samo kada bi i ti odgovarao po redosledu pitanja upućenih tebi. Ali dobro, idemo da utvrdimo ovo.