Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovane, ima taj tekst, ali mi nije pri ruci, gde govori o zidanju po zapovesti cara Artakserksa.

Ima znam:). Hajde polako samo. Nego da ne odgovaram uvek ja...prepuštam tebi Laodikeja. Šalom.

Evo vam trag obojici kako ćete tražiti dekret o povratku Židova.

Dn 9,1-2: Prve godine Darija, sina Artakserksova, iz roda Medijaca, koji vladaše kraljevstvom kaldejskim, prve dakle godine njegova kraljevanja, ja, Daniel, istraživah u Pismima broj godina koje se - prema riječi koju Jahve uputi proroku Jeremiji - imaju ispuniti nad ruševinama Jeruzalema: sedamdeset godina.

Prorok Jeremija je orjentir. Tražite ispunjenje riječi Jahvine objavljene na Jeremijina usta. To će vas dovesti na pravo mjesto.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ima tekst o dekretu koji je izdao sam car Artakserks u kome se zapoveda da se počne sa zidanjem Jerusalima"

Pronaći ću pa ću ga postaviti.

Od te godine se računa 490 godina.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo vam trag obojici kako ćete tražiti dekret o povratku Židova.

Dn 9,1-2: Prve godine Darija, sina Artakserksova, iz roda Medijaca, koji vladaše kraljevstvom kaldejskim, prve dakle godine njegova kraljevanja, ja, Daniel, istraživah u Pismima broj godina koje se - prema riječi koju Jahve uputi proroku Jeremiji - imaju ispuniti nad ruševinama Jeruzalema: sedamdeset godina.

Prorok Jeremija je orjentir. Tražite ispunjenje riječi Jahvine objavljene na Jeremijina usta. To će vas dovesti na pravo mjesto.

To se odnosi na Hram. Ne i na grad i zidove:)

Darije(Kijskasar) će 538/535 p.n.e dozvoliti početak zidanja Hrama. Njegov suvladar Kir će dopustiti gradnju Hrama-Jezdra 1,1-4

Poslednja izmena:
Natrag