Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Nego evo omiljene slapove stranice, gdje su navodno najjaci katolicki apologeti. Evo sto sam tama nasao, pa da prosudimo sa SS

Papa Pio XII. je 1. studenog 1950. godine definirao dogmu o Marijinom uznesenju: «Marija, bezgrješna vječna Djevica Majka Božja, nakon što je završila svoj zemaljski život, bila je uznesena tijelom i dušom u slavu nebesku» (Munificentissimus Deus). Doktrina ne kaže da je Marija umrla. No, ta mogućnost nije isključena, dapače većina crkvenih otaca drži da je Marija umrla, te nakon toga da je bila uznesena na nebo. U svakom slučaju Marijino tijelo nije podleglo raspadanju, već je bilo uzneseno na nebo gdje se njeno tijelo proslavilo, tj. Marija je nakon uznesenja stekla novo proslavljeno tijelo. Uznesenje Marije se razlikuje od uzašašća Kristovog. Krist kao Bog je uzašao na nebo svojom vlastitom moći, dok je Marija, kao stvorenje, bila uznesena na nebo Božjom moći.

Marijino uznesenje je samo logičan slijed milosti koje je Bog podario Mariji. Ako je Bog sačuvao (spasio) Mariju od istočnog grijeha, sačuvao je od osobnog grijeha, kao posljedice istočnog grijeha, onda je uznesenje samo neumitan logični slijed, jer je raspadljivost tijela također posljedica grijeha. Obzirom da je Marija bila na privilegiran način spašena od istočnog grijeha, normalno je da se onda ni posljedica istočnog grijeha, raspadljivost tijela, neće odnositi na nju. Ako se Bog postarao da starozavjetna Škrinja, koja je nosila pisanu Riječ, ne bude podložna raspadljivosti (bila je sva okovana u čistom zlatu), kako ne bi onda Mariju, novozavjetnu Škrinju, koja je nosila živu Riječ, spasio od raspadljivosti.

No, bilo bi pogrešno misliti da je Marija bila spriječena da počini grijeh. Marija nije onemogućena da griješi, kao što ni Eva nije bila onemogućena, već je kao i Eva imala slobodnu volju, s tom razlikom da je Marija odlučno rekla 'da' Gospodinu: «Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj!» (Lk 1,38), i nije se nikad pokolebala. Ona je na jedinstven način surađivala s milošću Božjom. Kao i svaka majka, Marija je su-patila sa svojim Sinom (Lk 2,35). Nitko nije patio s Isusom koliko Marija, majka njegova. A Pismo nam obećava da oni koji trpe s Kristom, da će s njim biti i proslavljeni (Rim 8,17). Kršćani vjeruju da će jednog dana uskrsnuti proslavljeni s Isusom (1 Kor 15,51; 1 Sol 4,17). Marija je na jedinstven način trpjela, na jedinstven način je i proslavljena.

Protestanti se pozivaju na 15. poglavlje prve poslanice Korinćanima gdje Pavao podučava da će se tijela proslaviti na posljednji (sudnji) dan, «jer treba da se ovo raspadljivo tijelo obuče neraspadljivošću i da se ovo smrtno tijelo obuče besmrtnošću» (53). Naravno da je to točno što Pavao podučava, ali postoje iznimke za koje je Pavao vrlo dobro znao: Henok je bio uznesen na nebo (Post 5,24), što spominje i Pavao u svojoj poslanici Hebrejima (11,5); prorok Ilija je također uznesen na nebo (2 Kr 2,11). Mogućnost uznesenja na nebo prije sudnjeg dana je implicirano u Matejevom evanđelju: «zemlja se potrese, pećine se raspuknuše, a grobovi otvoriše, te uskrsnuše mnoga tjelesa pravednika što bijahu umrli. Iziđoše iz grobova poslije Isusova uskrsnuća, dođoše u Sveti grad i pokazaše se mnogima» (Mt 27,51-53). Logično je da ta tijela nisu ponovo umrla, već da su uznesena na nebo, jer je čin otkupljenja bio završen, te nebo otvoreno. Tako su naučavali i crkveni oci. Ako je Bog, dakle, mogao uzneti na nebo Henoka, Iliju i druge pravednike, onda sigurno da je Bog mogao tom privilegijom obdariti i bezgrješnu Mariju majku Božju, kraljicu svetaca.

Ivan apostol je u svom zanosu vidio i starozavjetnu i novozavjetnu Škrinju, Mariju, u nebu (Marija je uznesena na nebo oko 48. godine, a Ivan je pao u zanos na otoku Patmosu oko 96. god.): «Uto se otvori hram Božji što se nalazi u nebu i pokaza se njegov 'Kovčeg saveza' […] potom se u nebu pokaza veličanstven znak: Žena obučena u sunce, mjesec pod njezinim nogama, a na glavi joj vijenac od dvanaest zvijezda» (Otk 11,19-12,1). Iz konteksta 12. poglavlja proizlazi jasno da je žena koju Ivan vidi u nebu Marija.

Postoji i takozvani negativni povijesni dokaz da je Marija uznesena na nebo. Lako je dokazati da su kršćani od samog početka odavali poštu svecima, uključujući i one o kojima mi danas vrlo malo, ili gotovo ništa ne znamo. U prvim stoljećima kršćanstva relikvije svetaca su revnosno čuvane. Kosti mučenika, koji su bili pogubljeni u arenama, kršćani bi brzo skupili i pohranili na sigurno mjesto, koje bi kasnije posjećivali. O tome postoje mnogobrojna svjedočanstva. Gradovi su se često natjecali tko će posjedovati kosti što većeg sveca. Svjedočanstva govore da je Marija završila svoj zemaljski život u Jeruzalemu, ili možda u Efezu. No, niti jedan od ova dva, niti ijedan drugi grad nisu nikada tvrdili da posjeduju njene kosti, iz jednostavnog razloga jer kostiju nije bilo, i kršćani su to vrlo dobro znali. Imamo Mariju, najveću od svih svetaca, a nemamo apsolutno nikakav zapis o njenim tjelesnim ostacima. Razlog je jednostavan: tjelesnih ostataka nije ostalo.

Vjerovanje u Marijino uznesenje je bilo rasprostranjeno još od prvih stoljeća kršćanstva. Najstariji zapisi potječu još iz drugog stoljeća. Kad crkveni oci pišu o Marijinom uznesenju, oni o tome pišu kao o sasvim normalnom uvriježenom vjerovanju. Kontroverza nije postojala, nitko nije ni pokušao da opovrgne Marijino uznesenje. Sveti Gregor Tourski piše da su se svi apostoli okupili u Marijinoj kući kad su čuli da je pri kraju života. «Gospodin Isus je došao sa svojim anđelima i uzevši njenu dušu predao ju je anđelu Mihaelu i povukao se. U zoru, međutim, apostoli staviše njeno tijelo na nosila i položiše je u grob; i čuvali su ga očekujući Gospodina da dođe. I gle, ponovo je Gospodin stajao do njih; i primivši sveto tijelo, zapovjedio je da se odnese na oblacima u raj (Osam knjiga o čudima, 1,4 [oko 590. g.]). Sveti Ivan Zlatousti piše da je Bog, nakon što je Marija napustila ovaj život, «počastio njeno bezgrješno i neoskrnavljeno tijelo s neraspadljivošću i prijevodom [uznesenjem] prije zajedničkog i općeg uskrsnuća» (Druga propovijed o usnuću Marijinom, 10,18 [pisano u prvoj polovini osmog stoljeća]).

Kod:
https://www.katolik.hr/krscanstvomnu/marijaisvecimnu/marijino-uznesenje/

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gdje to piše u Pismu?

Na delu se pokazalo. Recimo ti bi slušajući ljude poverovao da Pustošnik sklapa "sveti savez" ali oni koji čitaju Bibliju i upoređuju tekst sa tekstom mogu videti da je Mesija taj koji "skapa sveti savez". Dakle, jasno je. Onima koji Bibliju ne tumače već slušaju druge brkaju Mesiju i Pustošnika. Oni koji čitaju Pismo znaju šta radi Mesija a šta Pustošnik iz Danila 9 i 11:).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Budi opet u svom uverenju. Ne možeš na silu primiti bilo šta što ne želiš. Ja sam samo odreagovao sa zaprepašćenjem kada sam video kako vešto izbegavaš temu ali shvatih da valda tako mora. Ja recimo kada vidim da sam nešto pogrešio u tumačenju i da neko iznese uverljivije argumente potvrđene Pismom uvek kažem da je upravu i da sam ja pogrešio. Ali razumem i kada to neko ne želi pa skreće temu. Opet, kažem nije to moj posao..Bog sudi i radi na srcu svakoga ma ko on bio samo ako želi.

I da ja ću odgovriti i na pitanje o godinama o kojima si me pitao jer ja nema šta da krijem i ne odgovaram.

Dakle na tvoje sledeće pitanje

Biblija ti nikako ne ide na ruku. Zadnja sedmica, od njih sedamdeset, seže do 70. godine i razorenja Hrama od Rimljana, evo gore i tvoje potvrde. Ali, Mesije nema u toj posljednjoj sedmici, Mesija je pogubljen prije 30-tak i nešto godina. ;) Nevalja ti računica, računaj ponovo.

odgovor je ovaj:

Kao prvo, ja nisam rekao da se proročanstvo o 70 sedmica proteže do godine 70 n.e. Ono se proteže do 34 n.e jer je Mesija razapet 30/31 n.e a tri ipo simbilična dana ili tri ipo godine posle toga jeste 34 n.e. Znači, zadnja sedmica obuhvata period od 27-34 n.e. To je period u kojem je Mesija pogubljen.

Drugo, razaranje Jerusalima 70.n.e nije obuhvaćeno ovim periodom od 70 sedmica. Ono izlazi iz okvira ovog perioda 70 sedmica i predstavlja posledicu gnusobe pustošne..tj. ono što je njen svršetak. To razaranje koje seže i do 135 n.e predstavlja onaj "svršetak s potpom"(prevod Dj. Daničić) ili "bit će grozota pustoši sve do svršetka" (prevod koji ti koristiš) kada su razoreni Hram i grad i zbrisani skoro u potpunosti. To je taj "svršetak" pomenut. Gnusoba pustošna jesu kampanje rimske vojske 66-70 i 132-135 n.e. Dakle, Mesija i njegovo pogubljnje spada u okvir ovih 70 simboličnih sedmica dok ova gnusoba izlazi iz okvira 70 sedmica. Sad pitanje koje ćeš postaviti je kako to da ova gnusoba izlazi iz 70 simboličnih sedmica a pomenuta o Danilu? Logično pitanje.

Odmah ću i to odgovriti. Zašto dakle gnusoba ne ulazi u 70 sedmica tj. izlazi iz tog okvira. Odgovor je opet u Pismu. Hajde da vidimo šta sve ulazi u okivir 70 sedmica:

"Sedamdeset je nedjelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom 1.da se svrši prijestup i da 2.nestane grijeha i 3.da se očisti bezakonje i 4.da se dovede vječna pravda, i 5.da se zapečati utvara i proroštvo, i 6.da se pomaže sveti nad svetima", Danilo 9,24.

Isto je i u prevodu koji ti koristiš. Dakle, može se videti da se u 70 sedmica očekuje od Izraela da uzraste u pravdi i odbacivanju greha, da se zapečati utvara i da se pomaže sveti nad svetima. Sve to spada u 70 sedmica dok "gnusoba pustošna" ne spada. Pošto Izrael to nije učinio i odbacio je Mesiju posledica toga je uspostava gnusobe pustošne koja je kazna za ovo odbacivanje. Zato gnusoba pomenuta u Danilu 9, 27 izlazi iz vremenskog okvira koji traje do 34 n.e i ostvaruje su ubrzo nakon toga, pre svega 70 n.e. A pošto je naznačeno da pomazanje i pogubljenje Mesije spada u vremenski okvir od 70 sedmica onda ona ne može izaći iz tog okvira dok gnusoba nepomenuta u okviru tih 70 sedmica logično izazi iz okvira.

Evo sada imaš i taj odgovor, jer ja ne želim da bežim od odgovora i citiranja Pisma bez obzira da li sagovornik radi isto. Pismo je važnije od onoga šta neko zaslužuje ili ne.

Tako da ti možeš i nemoraš odgovoriti na pitanje upućeno tebi. Tvoja volja. Ovde trebaju dobiti odgovor svi koji ga iskreno žele.

Šalom!

Onda vi adventisti ne čitate. Vama je Isus oskvrnitelj svetišta, Isus po vama dokida svagdašnju žrtvu u Hramu i Isus po vama postavlja grozotu pustoši.

Ne to je po vašem tumačenju teksta i reinterpretacija advenstističkog tumačenja koje je pogrešno i van konteksta.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Budi opet u svom uverenju.

Pa slap ne može drugačije, on sluša Lojolu koji je napisao ovo.

Mi svi možemo da budemo zajedno istog uma i saglasni sa samom crkvom; ako će ona bilo šta opisati kao crno, što našim očima izgleda kao bijelo mi bi trebali na isti način da vidimo crno“.

(Ignacio Lojola, Pravila za razmišljanje sa Crkvom, Duhovne Vježbe, II)

A Mire i Adrijan slušaju Jovana Lestvičnika. Ista nauka samo iz PC.

Treba imati puno poverenje u one koji su u Gospodu na sebe preuzeli staranje o nama, makar i naredili nešto što je suprotno našem mišljenju i što se naizgled protivi našem spasenju“.

(Sveti Jovan Lestvičnik, Lestvica 104)

Eto zašto im nije dovoljna Sola Sc. i zašto odbacuju svu nauku Biblije.

A i onu koju prihvataju, prihvataju formalno.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Budi opet u svom uverenju. Ne možeš na silu primiti bilo šta što ne želiš. Ja sam samo odreagovao sa zaprepašćenjem kada sam video kako vešto izbegavaš temu ali shvatih da valda tako mora. Ja recimo kada vidim da sam nešto pogrešio u tumačenju i da neko iznese uverljivije argumente potvrđene Pismom uvek kažem da je upravu i da sam ja pogrešio. Ali razumem i kada to neko ne želi pa skreće temu. Opet, kažem nije to moj posao..Bog sudi i radi na srcu svakoga ma ko on bio samo ako želi.

I da ja ću odgovriti i na pitanje o godinama o kojima si me pitao jer ja nema šta da krijem i ne odgovaram.

Dakle na tvoje sledeće pitanje

odgovor je ovaj:

Kao prvo, ja nisam rekao da se proročanstvo o 70 sedmica proteže do godine 70 n.e. Ono se proteže do 34 n.e jer je Mesija razapet 30/31 n.e a tri ipo simbilična dana ili tri ipo godine posle toga jeste 34 n.e. Znači, zadnja sedmica obuhvata period od 27-34 n.e. To je period u kojem je Mesija pogubljen.

Drugo, razaranje Jerusalima 70.n.e nije obuhvaćeno ovim periodom od 70 sedmica. Ono izlazi iz okvira ovog perioda 70 sedmica i predstavlja posledicu gnusobe pustošne..tj. ono što je njen svršetak. To razaranje koje seže i do 135 n.e predstavlja onaj "svršetak s potpom"(prevod Dj. Daničić) ili "bit će grozota pustoši sve do svršetka" (prevod koji ti koristiš) kada su razoreni Hram i grad i zbrisani skoro u potpunosti. To je taj "svršetak" pomenut. Gnusoba pustošna jesu kampanje rimske vojske 66-70 i 132-135 n.e. Dakle, Mesija i njegovo pogubljnje spada u okvir ovih 70 simboličnih sedmica dok ova gnusoba izlazi iz okvira 70 sedmica. Sad pitanje koje ćeš postaviti je kako to da ova gnusoba izlazi iz 70 simboličnih sedmica a pomenuta o Danilu? Logično pitanje.

Odmah ću i to odgovriti. Zašto dakle gnusoba ne ulazi u 70 sedmica tj. izlazi iz tog okvira. Odgovor je opet u Pismu. Hajde da vidimo šta sve ulazi u okivir 70 sedmica:

"Sedamdeset je nedjelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom 1.da se svrši prijestup i da 2.nestane grijeha i 3.da se očisti bezakonje i 4.da se dovede vječna pravda, i 5.da se zapečati utvara i proroštvo, i 6.da se pomaže sveti nad svetima", Danilo 9,24.

Isto je i u prevodu koji ti koristiš. Dakle, može se videti da se u 70 sedmica očekuje od Izraela da uzraste u pravdi i odbacivanju greha, da se zapečati utvara i da se pomaže sveti nad svetima. Sve to spada u 70 sedmica dok "gnusoba pustošna" ne spada. Pošto Izrael to nije učinio i odbacio je Mesiju posledica toga je uspostava gnusobe pustošne koja je kazna za ovo odbacivanje. Zato gnusoba pomenuta u Danilu 9, 27 izlazi iz vremenskog okvira koji traje do 34 n.e i ostvaruje su ubrzo nakon toga, pre svega 70 n.e. A pošto je naznačeno da pomazanje i pogubljenje Mesije spada u vremenski okvir od 70 sedmica onda ona ne može izaći iz tog okvira dok gnusoba nepomenuta u okviru tih 70 sedmica logično izazi iz okvira.

Evo sada imaš i taj odgovor, jer ja ne želim da bežim od odgovora i citiranja Pisma bez obzira da li sagovornik radi isto. Pismo je važnije od onoga šta neko zaslužuje ili ne.

Tako da ti možeš i nemoraš odgovoriti na pitanje upućeno tebi. Tvoja volja. Ovde trebaju dobiti odgovor svi koji ga iskreno žele.

Šalom!

Ne to je po vašem tumačenju teksta i reinterpretacija advenstističkog tumačenja koje je pogrešno i van konteksta.

Gde i ko ti je rekao da se pror;anstvo proteže do 34 godine po našem računjanju vremena? Ko ti je to protumačio? Pismo samo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Kad si nam ti točno locirao sedamdesetu sedmicu, napravit ćemo vrlo jednostavnu matematičku rekonstrukciju. Dakle, ako 70.-ta sedmica završava 34. god. n. Kr., početak perioda od 70 sedmica je:

P.P. 70 sed.: 34 - 70 x 7 = -457; Dakle, početak perioda 70 sedmica je 457. god. pr. Kr.

Čitamo: Dn 9,25: Znaj i razumij: Od časa kad izađe riječ 'Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem' pa do Kneza Pomazanika: sedam sedmica

Kn. Pom.: -457 + 7 x 7 = -408; Dakle, Knez Pomazanik se pojavljuje 408. god. pr. Krista!?!?

Jeli Krist rođen 408. godine pr. Krista?

P.S. Sve ove "probleme s matematikom" imaš samo zato što si spreman i Bibliju pendrečiti braneći adventističke gluposti i besmislice. Prestani to činiti ako ti je do Istine.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gde i ko ti je rekao da se pror;anstvo proteže do 34 godine po našem računjanju vremena? Ko ti je to protumačio? Pismo samo?

Evo dole je objasnio Slap. Prosta računica. Od vremena kada izide reč da se Jerusalim opet podigne, Danilo 9,25. Ovakav dekret je izdat od cara Artakserksa Longina 457 p.n.e tj. sedme godine njegove vlade. Njegova vlada počinje 465 p.n.e i trajala je do 425 p.n.e.

Čitamo: Dn 9,25: Znaj i razumij: Od časa kad izađe riječ 'Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem' pa do Kneza Pomazanika: sedam sedmica

Kn. Pom.: -457 + 7 x 7 = -408; Dakle, Knez Pomazanik se pojavljuje 408. god. pr. Krista!?!?

Jeli Krist rođen 408. godine pr. Krista?

Sve hoćeš na gotovo da ti se servira a ni malo nećeš da se potrudiš da sam nešto izučiš:). Hajde malo se potrudi za ovo. Pogledaj kako je sklopljena rečenica...7+62 nedelje(483 dana tj. godina) se pominje do vremena utvrđivanja zaveta i pogubljenja Mesije:). Hajde Slape, zaista je vreme da se malo potrudiš...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, da li si pročitao ovaj odgovor koji sam postavio?

Ako jesi onda iskreno pred svojom poštenom Hrišćanskom savešću koju tvrdiš da imaš odgovori "zašto postavljaš iste tvrdnje kada je na njih odgovoreno?

Evo ponovo:

stvarnoslap je napisao(la):
Rečenica 1: A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe.
Subjekt u rečenici 1 je - Pomazanik.

ODGOVOR:

ODNOSI SE NA PROROČANSTVO O HRISTU KAO POMAZANIKU ŠTO HRIST I ZNAČI - KOJI ĆE BITI POGUBLJEN NA KRSTU.

Rečenica 2: Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja.
Subjekt u rečenici 2 je - Narod jednog kneza
Klikinite za proširenje...

ODGOVOR:

ODNOSI SE NA RIMSKOG IMPERATORA KOJI JE SA VOJSKOM RAZORIO JERUSALIMSKI HRAM 70 GODINE.

Rečenica 3: I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos:

ODGOVOR:

ODNOSI SE NA HRISTA I POZVANJE NJEGOVIH UČENIKA APOSTOLA, I NJEGOVU SMRT NA KRSTU KOJOM JE UKINUO PRINOŠENJE ŽRTAVA U HRAMU KOJE SU BILE PREDSLIKA NJEGOVE ŽRTVE.

na vrhu Hrama bit će grozota pustoši

sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika

ODGOVOR:

GOVORI SE O RIMSKO JUDEJSKOM RATU I RAZORENJU JERUSALIMSKOG HRAMA 70 GODINE.

Subjekt u rečenici 3 je "skriven", dakle, subjekt je onaj koji je posljednji izrečen, a to je - Narod jednog kneza

ODGOVOR:

GOVORI SE O DVE OSOBE.

1, POMAZANIKU HRISTU.

2. NARODU JEDNOG KNEZA - RIMSKOJ VOJSCI KOJA RAZARA JERUSALIMSKI HRAM

Dakle, Narod jednog kneza će sklapati saveze s mnogima, pustošiti Hram, dokinuti žrtve i prinos i na vrhu Hrama postaviti grozotu pustoši. A vama adventistima je taj skrvnitelj Hrama i Pustošnik niko drugi do Isus. Strašno.

ODGOVOR:

Onako kako si ti izvrnuo Adventističko učenje, i učenje biblije - radi se o Hristu.

Ali, Adventisti i biblija hvala Bogu nikada nisu učili to što im ti pripisuješ.

Pitanje je - kako te nije sramota pred sopstvenom Hrišćanskom savešću I poštenjem, ako ih imaš, da iznosiš ovakve laži protiv drugih.

Hajde, lepo nam odgovori na ovo pitanje?

-----------------------------------------------

Drugo.

70 sedmica iz Danila iznosi 490 godina.

7 dana u sedmici X 70 sedmica = 490 dana ili proročkih godina.

Kada se od 457 godine kada je izdata zapovest o zidanju Jerusalima oduzme 490 godina, dolazi se u 33 - 34 godinu.

Naravno, Bog objašnjava Danilu šta će se sve dogoditi u toku ovih 70 sedmica, da će na početku - 457 početi obnova Jerusalima, i da će se ovaj period završiti pojavom POMAZANIKA - MESIJE, pozivanjem učenika apostola, njegova smrt na krstu čime će ukinuti žrtvu i prinos koja je bila TIPOS njegove žrtve na krstu, i na kraju KNEZ ili NAROD JEDNOG KNEZA , što predstavlja Rimskog vojskovođu koji će doći će sa vojskom i razoriti Jerusalimski hram 70 godine nove ere, čime se ovaj period od 490 godina završava.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Inače ovo proročanstvo o Mesiji je jedinstveno i predivno. Ovo je pravo blago za hrišćane. Žalosno je što hrišćani uopšte ne znaju za tumačenje ovog proročanstva a ono je moćno svedočanstvo koje ne mogu da poreknu ni ateisti ni Muslimani ni Jevreji ni svi protivnici Mesije s obzirom da je najavljeno 500 godina pre dolaska Mesije. Zaista šteta. Ogromno blago se krije u Pismu a nažalost mnogi hrišćani se odriču ovakvih Božanskih otkrivenja koja idu u korist samom hrišćanstvu.

Natrag