Samo ti odgovori prvo na ovo što sam ti postavio...jer 2.Timotiju 2,1.2 nema veze sa temom i pitanjem..a možemo i nju nego ti izbegavaš da daš odgovor na 2. Timotiju 3,15-17
Ipak ti ne paše ono što Pavao piše. Zapravo, najbolje bi bilo da vi izbacite sve Pavlove poslanice. Proglasite ga otpadnikom, izbacite njegove poslanice iz Biblije i kažete kako kršćani nisu svetkovali subotu zato što ih je otpadnik Pavao vodio. Nešto slično smislite i za Petra, jer ni njegovi nikada nisu svetkovali subotu.
Ima, ima. Samo ti ne povezuješ činjenice. Ali dobro, ti veruj ako ti je tako lakše da nisu svetkovali subotu
Ima, ima, samo ih nitko nikada nije vidio.
iako u Pismu apostoli ne govore protiv subote ni praznika. Tora to ne najvaljuje..ukinuće "žrtvu i prinos"
.
Samo Pavao kaže da je subota sjena. I ne samo subota, nego i blagdani i mlađaci i židovske odredbe o hrani.
Samo ti odgovori prvo na ovo što sam ti postavio. ....
Sad si me podsjetio da nikada nisi odgovorio na tri pitanja iz mog prvog posta na ovoj temi. Evo ih pa odgovori sada:
1. Ako je točna vaša tvrdnja (hipoteza) da je „
Sveto pismo jedini izvor spasonosne istine“, onda bi to svakako moralo pisati u Svetom pismu. Prema tome, nađite gdje to piše u Svetom pismu da je ono „
jedini izvor spasonosne istine“, i citirajte to ovdje. Ako pak ne možete naći potvrdu za svoju tvrdnju u Svetom pismu, recite tko vam je to rekao. Je li to Martin Luther? Ili možda Lutherova strina? Ili neki vaš susjed (komšija) koji je to čuo od svoje tetke?
2. Ako ste u pravu, kako gore kažete, da su „
učenja Svetog pisma jasna“, a to tvrde i svi ostali pismolatri, kako to da vas je pedesetak tisuća denominacija, a jedino zajedničko što imate to je beskrajna mržnja prema Kristovoj crkvi (i Katoličkoj i Pravoslavnoj).
3. Ako je u Svetom pismu (
Stari i Novi zavjet), kako gore deklarirate, „
Bog čovjeku povjerio znanje nužno za spasenje“, kako su se kršćani od apostola (od Pedesetnice) pa do konca 4. stoljeća uopće
spašavali??? Naime, do konca 4. stoljeća (Sinoda u Kartagi 397. godine) uopće ne postoji Sveto pismo - Stari + Novi zavjet.
P.S. Zašto nitko od kršćana, o čijoj vjeri su brinuli sveti Petar i sveti Pavao, nikada u već dva tisućljeća nije svetkovao subotu?