Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Darth, u pravu si. To jeste tekst EGW.
Pa pogledaj kako ona uzdize Bibliju, Rec Bozju:

Uzdiže Bibliju!? Gdje je našla u Bibliji da će 22.10.1844. završiti vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike? Je li ova njezina bogohulnost uzdizanje Boga i Njegove riječi?

Potreban je svakako:). Ali se ne sme Duh staviti nasuprot Pisanoj Reči ....

Napiši nešto suvislo. Ako ne umiješ nemoraš ni pisati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što ćeš s autoriziranim Pismom, ako odbaciš onoga tko je autorizirao Pismo, Crkvu?

Ja ne odbacujem onu zajednicu koja je autorizovala i napisla Novi Zavet-nazarene. Vi ih nazivate sektom a oni nam podarli Jevanđelje..no dobro.

Ali ovde pak govorimo o Mesiji i autorizovanoj Reči Tanaha koja je to nagovestila. Zato opet ponavljam koliko je Pismo važna smerica za svako drugo teološko pitanje kada je autoritet u pogledu najave Mesije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne odbacujem onu zajednicu koja je autorizovala i napisla Novi Zavet-nazarene. Vi ih nazivate sektom a oni nam podarli Jevanđelje..no dobro.

14 od 27 knjiga je napisao sveti Pavao, koji za vas judaizante piše: Uškopili se .. Osim toga Novi zavjet je autorizirala (kanonizirala) Crkva u 4. stoljeću. Nju odbacuješ? OK, tko odbacuje Crkvu, i ponaša se po principu: Čitajte i množite se, čini veselje sotoni.

Ali ovde pak govorimo o Mesiji i autorizovanoj Reči Tanaha koja je to nagovestila. Zato opet ponavljam koliko je Pismo važna smerica za svako drugo teološko pitanje kada je autoritet u pogledu najave Mesije.

Pismo bez autora ti je na propast. Sotoni na veselje.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Katolička crkva nije neko tajno društvo, pa da krije ono što vjeruje i uči. Nađi sam KKC i pročitaj što Katolička crkva vjeruje i uči o Euharistiji.

Guglaj, guglaj.

Lepo sam zamolio Slapa d anam odgovori na odredjeno pitanje: Da li tvoja crkva uci da je Euhaarisdtija ZRTV?

Sada sami odgovorite da li je Slape odgovorio na moje pitanje?
Na nesrecu, nije. Zasto? Mora da ima razloga za to.......

Zbog cega Slape ne voli da prica o svojoj veri, a neprestano kritikuje druge?

Od sada i mi xcemo na Slapova pitanja odgovoriti: Guglaj! guglaj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
14 od 27 knjiga je napisao sveti Pavao, koji za vas judaizante piše: Uškopili se

Pavle je nazaren..pa nije on izvan. Jeste, jedan nazaren je napisao 14 knjiga a ostali još 13:).
Osim toga Novi zavjet je autorizirala (kanonizirala) Crkva u 4. stoljeću. Nju odbacuješ? OK, tko odbacuje Crkvu, i ponaša se po principu: Čitajte i množite se, čini veselje sotoni.

Rekoh, zajednica iz koje je proizišao Novi Zavet je nazarenska zajednica i zato to poštujem. Onaj ko ih naziva sektom on ih odbacuje a time i ono što je ta zajednica napisala..Jevanđelje-Novi Zavet.

Pismo bez autora ti je na propast. Sotoni na veselje.

Znaju se autori Novog Zaveta, nazareni Jovan, Pavle, Petar, Jakov.

Nego Slape, da li i dalje smatraš da se ne treba na Pismu da temelji svaka doktrina ako je doktrina nad doktrinama-Mesijanska najava zasnovana na tekstovima Pisma?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne znaju grčki, sa latinskim se muče, aramejski i hebrejski su im strani u toj meri da ne znaju šta da rade sa njima, prevedeno pismo koriste, i još pričaju svašta. Pavle je nakon obraćenja postao Hrišćanin, pratilac učenja Isusa Nazarećanina, ne Isusa Nazarena. Ali tu razliku u jeziku čini se ne poznajete. Naravno, pismo tumači samo sebe. pa tako ima pametnjakovića koji će u pismu naći i uputstvo kako da u kućnoj delatnosti izgrade termonuklearnu bombu. Ma svega ima. I posle je Crkva kriva što pojedini vide vanzemaljce u Bibliji.

Kolika je vrednost Sola Scriptura, može se lako videti i iz primera masona, adventiste i na kraju osnivača Džehovista, Čarlsa Tejza Rasela. Čovek je tvrdio da zna grčki, a nije umeo da prepozna štampana slova grčkog alfabeta. Da ne govorim o tome da ne mogu da se usaglase koji je prevod Biblije "kanonski" tj ispravan za korišćenje u njihovoj zzajednici. Te Bakotić, te Daničić Karadžić, te izdanje gideonita, te izdanje Kršćanske Sadašnjosti (sic).

Da ne govorim o tome kakve stvari jedna o drugoj Sola Scriptura zajednice govore i kakve klipove po youtube-u postavljaju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kako se onda pozivate na autoritet Biblije, kao imate biblijska učenja, a onda vam Biblija nije dovoljna?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle je nazaren..pa nije on izvan. Jeste, jedan nazaren je napisao 14 knjiga a ostali još 13:).

I u jednoj piše da je subota sjena. Nego, pade mi na pamet, je li istina da ste vi adventisti pronašli dokaz da je subota starija od Boga?

Nego Slape, da li i dalje smatraš da se ne treba na Pismu da temelji svaka doktrina ako je doktrina nad doktrinama-Mesijanska najava zasnovana na tekstovima Pisma?

Kad sam ja to tvrdio? Zašto lažeš? Evo što sam citirao:

Crkva i Pismo su jedno. To nisu dva rivalska konja u utrci autoriteta, već jedan jahač (Crkva) i jedan konj (Pismo). Crkva kao pisac, kanonizator i interpretator Pisma nije drugi izvor otkrivenja već autor, zaštitnik i učitelj jedinog pisanog izvora, Svetog pisma. Nismo poučavani od strane učitelja bez knjige niti knjigom bez učitelja, već smo poučavani od strane učitelja s jednom knjigom, Biblijom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da imate nauku u Bibliji rekli bi da je dovoljna, sa ovim otkrivate da nemate.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da imate nauku u Bibliji rekli bi da je dovoljna, sa ovim otkrivate da nemate.

Evo primjera vas petorice adventista ovdje na forumu. Tebi i kainosu se povraća na samo spominjanje Trojstva. Laodikeja, uz Ellen White, uzdiže i samog sebe, tvrdeći da je prorok Ilija. Marko se mješa u svašta, a ne zna ništa. A Jovan k'o "Židov mazohist", beskrajno simpatizira judaizante i Luthera, najokorjelijeg antižidova. Dakle, što vas veže? U čemu i po čemu se sva petorica nalazite? Gdje su vaše nauke u Bibliji? Jedino vam je zajednička vjera u proročicu Ellen White.

Natrag