Nemoj meni podmetat da ja se ja "loptam s Duhom Svetim", to činite upravo vi protestanti. Vi kažete i ljudima savjetujete: "Kupite Bibliju, čitajte, zazovite Duha Svetoga i tumačite". I što je posljedica? 50-tak tisuća sekti. Krasan rod.
Ne lopatam Slape, sam si rekao "Duh" je potreban. Ništa više nisam rekao od onoga kako si ti izneo
Što ti zapravo hoćeš? Da ti kažem da je zapisano u Pismu? OK, zapisano je, ali gdje je to bilo prije nego što je zapisano u Pismu? Misliš da je Bog iz helikoptera pobacao letke u kojima je Židovima najavio Mesiju?
Hoću da kažeš istinu, samo istinu. Eto Slape, jel to toliko teško reći. U Pismu brate. Naravno. Eh kada je hrišćaninu teško da potvrdi Božiju Reč..šta da kažemo za ostale nehrišćane.
No, dobro Slape, a sada da priupitam jedno sasvim logično pitanje koje proizilazi iz ovoga. Složićeš se samnom(možeš i nemoraš) da je pitanje Mesije dogma nad dogmama. Jel tako. Ono je najvažnije pitanje za sve koji veruju u Mesiju. Ako je tako važno dogmatstko, teološki..kako god već pitanje bilo obrađeno u Pismu a šta misliš koliko su manje važne stvari od ove koja jest najvažnija, koliko su one tek zavisne od Pisma ili autorizovane Božanske Reči? Ako je tema Mesije otkrivena Božijom Reči koliko je tek neka druga dogma ili dogmat važan da se uskledi sa ovom autorizovanom Rečju?
A gde je bilo pre nego što je zapisano u Pismu šta? O Mesiji? Pa ti sam znaš da su proročanstva o Mesiji napisana između 1500 p.n.e i 450 p.n.e sa poslednjom knjigom Tanaha- Malahijom. Dakle, pre 1500 p.n.e, to bi mogli posebnu temu, nije relevantna za ovo sad...ali znam svakako da je do 450 p.n.e sve zapisano a to je mnogo pre pojave hrišćanske Crkve i pre nazarenske zajednice u kojoj nastaje Jevanđelje-Novi Zavet i mnogo pre nekog Sabora iz 397 n.e
.
Bilo kako bilo razmisli o važnosti autorizovane Božije Reči.