VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Pismo ipak nešto drugo sugerira. Ovako:
Mt 18,17: Ako ni njih ne posluša, reci Crkvi. Ako pak ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik..
Ako se učenje onoga što ti nazivaš crkvom suproti učenju pisma - koga onda treba poslušati?
Ja ću ti reći, treba potražiti crkvu koja ima potpuno biblijsko učenje, i u tom slučaju i ta crkva ima istorijske korene u prvoj Hristovoj apostolskoj crkvi.
Iv 17,11: Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.
Ako je Krist molio Oca da "njegovi budu jedno", onda je jamačno antikrist (sotona) upregnuo svoje da ih razmrvi na što veće mnoštvo. I poprilično je uspio, "knjigom kao vrhuncem istine" već ih je 50-tak tisuća namnožio.
Zašto onda lokalna crkva u Rimu kojoj je apostol Pavle napisao Rimljanima poslanicu - nije ostala jedno sa prvom Hristovom apostolskom crkvom kojoj je sedište bilo u Jerusalimu, nego se odvojila javno se odrekavši Hristovog jevanđelja, promenila učenja koja je imala prva crkva, i uvela nove dogme koje je usvojila iz mnogoboštva.
Ona je krivac za podele, jer je pokrenula talas otpada svojim početnim otpadom, a ne prva crkva koja je kroz celu istoriju sačuvala biblijsko učenje.