Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne postoji crkva osim jedne, i ona se prepoznaje po učenju reči Božje, po rodovima, i Duhu posvećenja.
Slape, prepusti kolegi. Neka on svoje izjave pravda..hvala
Ne postoji crkva osim jedne, i ona se prepoznaje po učenju reči Božje, po rodovima, i Duhu posvećenja.
Iskačeš iz konteksta biblije o crkvi.
Jeste rođena na pedesetnici, ali tokom istorije opstajala
"U PUSTINJI" kako kaže reč Božja, odnosno - bežeći pred progonstvima od strane Rimokatolicizma, koji je stvorio sotona kao oružje za borbu protiv Hristove crkve.
U vreme slobode Bog je crkvu obnovio i podigao, i danas ona deluje na objavi jevanđelja.
I ovo po Yohananu nije HULA? Hmmm.
Nije hula, jer o tome govore i Hrist i apostoli, o velikom istorijskom otpadu koji je ponikao u lokalnoj Rimskoj crkvi kojoj je apostol Pavle napisao Rimljanima poslanicu.
Prava Hristova crkva je dobila svoje potpuno biblijsko - istorijsko ispunjenje, jer biblija govori o crkvi kao onoj koja će biti progonjena tokom cele istorije, da će bežati od careva i naroda, ali da će njen OSTATAK u poslednjem vremenu biti podignut, i da će to biti narod koji će se prepoznavati jer "DRŽI ZAPOVESTI I VERU ISUSOVU, I IMA DAR PROROŠTVA"
Toga ničega nema u tradicionalnim crkvama, već miran, opušten, lagodan život tokom cele istorije, kršenje Božjih zapovesti..itd..
Ja naime nisam REKAO DA JE PISMO OD SOTONE, nego da ga Protestanti koriste kao oruđe za napad na Crkvu, dakle čine što i otac laži. Pročitaj malo bolje moj drugi post, gde sam citirao pravoslavnog sveštenika. Svako ko izmišlja novog Hrista, svako ko razbija jedinstvo vere, svako ko napada Crkvu je HULIO NA DUHA. A pod Crkvom se ne podrazumevaju mirijade Luterovih naslednika
Gde to u pismu govore Isus i apostoli? Ah, da, omiljena knjiga Sola Scriptura, Apokalipsa.
I Pavle dozvoljava vernima Veriji da ispitaju Pismom i ono što on govori-Tanahom. On nije rekao..ma znate šta ako ne verujete u ono što vam propovedam onda ste ustali protiv vere i Crkve itd...ne on ih hvali što sve preispituju. Tako mislim da treba da bude jer nam to sugeriše i samo Pismo i ono što govore apostoli.
Mislim da iznošenje protestantskog načela da je Pismo vodič u duhovnosti i teološkim postavkama samo po sebi ispravno te tako se može i mora preispitati svako verovnje.