Ne, "Palestinski kanon", što god on značio, samo je jedan od nekoliko njih. Naime, Židovi u 1. stoljeću nemaju jedinstveni kanon. Kako su bili razdijeljeni na više različitih sekti, farizeji,saduceji i eseni, tako je svaka od ovih grupa imala neki svoj interni kanon. Naravno, Crkva ne koristi ništa od ovoga, nego kao svoje Pismo koristi Septuagintu.
Dakle, objasnite zašto u svojim Biblijama nemate knjige koje su imali apostoli i prva Crkva u svojoj Bibliji?
E moj slape, mislis da si pokupio mudrost celoga sveta, a ipak ti nesto ne dostaje.
Prvi hriscani u Jerusalimu bili su Jevreji. Pa kako mislis da su i oni u to vreme koristili grcki prevod Septuagintu. I sam vidis da to ne stimsa. Drugo, istina je da su Jevreji u Hristovo vreme bili podeljeni u sekte, ali gde pise da je svaka sekta u Jerusalimu imala svoj kanon Starog zaveta, KOJI JE DRUGACIJI? Daj dokaz! Nemas ga!
SEKTE SU ISTI PALESTINSKI KANON SAMO TUMACILE DRUGACIJE, KAO I DANAS, PRAVOSLAVNI, KATOLICI I PROTESTANTI.Slape to i deca znaju.
Mi imamo knjige koje su koristili apostoli i koje je Hristos navodi, nego objsni ti nama Slape, kakvu odluku je Konsil u Trentu doneo u vezi apokrifa? Bezis od toga, vidimo mi.
Poslednja izmena: