- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Mt 28,19: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Dakle, Krist apostole šalje svim narodima, čitavom svijetu. Crkva je opća, sveobukvatna.
Zato je crkva "katolička", jer dolazi od grčke riječi:
Ma kakava konstrukcija. Nema toga u Bibliji. Katolikos znači sveopšti i on se može odnositi i na nazrensku zajednicu jer je i ona opšta u smislu jedne vere koju je propovedala neznabošcima. Ali ovog izraza nema u Bibliji. Mani se konstrukcija.
Evo pa sam pred ljudima svjedoči o svojoj vjerodostojnosti i poštenju:
Kao što pomenuh gore, simvol vere u pogledu Trojstva odnosno Božanstva Isua Hrista i Duha Svetoga nije nešto novo što hrićani nisu znali pre toga. Sve su to rani hrišani verovali i potvrda tog učenja se može pronaći u Pismu.
A gdje se to Jovane rijec "Trojstvo" moze naci u Bibliji?
1.Jovanova 5,7...tj. potvrđuje da su Duh, Otac i Sin jedno
No, apostol Pavle je pripadao zajednici koju je organizacija iz IV veka nazvala jersi.
A nedugo nakon toga "organizacija iz IV veka", kanonizirajući Sveto pismo, od ukupno 27 novozavjetnih knjiga uvrštava njih 14 "heretika Pavla". A ti, 16 stoljeća kasnije postaješ "idolopoklonik Pisma" te organizacije.
A nazareni nisu pred papom 318.n.e iznosili zahtev za obrezanjem i žrtvama i prilozima već samo poštovanje sabata i praznika. Što i apostol Pavle govori.
Pavao kaže da su šabati (σαββάτων), mlađaci (νεομηνίαςv) i blagdani (ἑορτῆς ) sjene.
No, sve ovo smo već obradili pa ako imaš nešto novo na osnovu Pisma iznesi ako ne ovo je sasvim dovoljno do sad izneseno a svako po savesti neka sudi.
Dovoljno! Vragu je malo.
@slap, ponoviću još jednom, badava se mučiš da im pojasniš. Oni odbacuju CRKVENE OCE.
Ili, dodat ću, oni priznaju i imaju samo jednog "biblijskocrkvenog oca" - Martina Luthera koji kaže:
Martin Luther, WA 17, 141: "Bog je strašniji i jeziviji od đavla. Jer on djeluje i postupa s nama silom, kinji nas i muči i ne mari za nas."
Martin Luther, WA 40, II, 417 : "Tako je proturječno moćan, da je on (Bog) dobro i zlo, dvije nezdružive stvari, svodi na jedinstvo svoje vječne naravi."
Martin Luther, WA 40 I, 240: "Krist nije moja ljubav, jer me izjeda."
Martin Luther, WA 14, 86: "Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla".
Poslednja izmena: