Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Mislim da Slap hoće reći da su samo Katolici hrišani..
To njihova crkva i uči. Samo će se katolici spasiti, rijetko ko od drugih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mislim da Slap hoće reći da su samo Katolici hrišani..
Gde u Pismu nalaziš da su oni preovladavali? Imaš li potkrepu Pisma? Ili opet neka paušalna pretpostavka
Slape, mnogo ti hvala sto si gore opsirno odgovorio ia moj komentar u vezu formiraznja Kanona Svetog pisma. Poznati su mi titrendovi.
Nego, nisam primetio da si naveo ovo: Sta je odlucio Sinod u Trentu?Kakve odluke je on doneo koje se odnose na knjuige Starog zaveta?
Potvrđuje još jednom kanon koji je Crkva donijela na Sinodi u Kartagi 397. godine, a tada je odlučeno:
3. sinoda u Kartagi 397. godine
Kanon Svetog pisma
Zaključeno je da se u Crkvi ne čita ništa pod imenom božanskih spisa, osim kanonskih spisa. A ovo su kanonski spisi: Postanak, Izlazak, Levitski zakonik, Brojevi, Ponovljeni zakon, Jošua, Suci, Ruta, četiri Knjige kraljeva, dvije knjige Ljetopisa, Job, Psalmi Davidovi, 5 knjiga Solomonovih, dvanaest knjiga proroka, Izaija, Jeremija, Daniel, Ezekijel, Tobija, Judita, Estera, dvije knjige Ezrine, dvije knjige Makabejaca.
Drugo, naveo si da Istocna crkva u nekom zbiru knjiga Starog zaveta ima i apokrife?
Nije mi poznatao da su ih ikad imalu.
Mozes li nam reci zbog cega ih danas Pravoslavna crkva nema? Ko. kada i gde ih je odbacio?
http://svetosavlje.org/novo-izdanje-svetog-pisma/?pismo=lat
Mislim da Slap hoće reći da su samo Katolici hrišani..ali Pavle ne beše Katolik..to je sada teško raumeti.
U kasnijim stoljećima postoje povijesni dokumenti o njima i njihovu judaiziranju. Naravno, nema dokaza u Novom zavjetu o tome što su činili u 2., 3. i 4. stoljeću. Pretpostavljam da razumiješ zašto nema.
Marko, ništa ti ne primjećuješ. Ali, što ću ti ja. Vidi moga odgovora:
Nije ti poznato!?!?!? Pa umjesto da se sramotiš što tako notornu činjenicu ne znaš, ti bi mene okrivio.
Ima ih, Marko, i danas. Vidi:
Dragi brate Srboljube, dobro si zapazio da se sada prvi put štampa Sveto pismo Starog zaveta sa proširenim kanonom ili sa tzv „devterokanonskim“ knjigama. Biblija, koja se u Srpskoj crkvi upotrebljavala na crkvenoslovenskom jeziku, takođe ima proširen kanon, sa devterokanonskom knjigama.
Izvor:HTML:http://svetosavlje.org/novo-izdanje-svetog-pisma/?pismo=lat
Marko, ne bi ti kruna s glave pala da nešto pročitaš i naučiš. Neću to više raditi umjesto tebe.
Zato te ponovo pitam: Zašto je Luther kljaštrio Bibliju i iz nje izbacivao knjige koje su u svojim Biblijama imali apostoli i prva Crkva (Septuaginta)?
Mt 28,19: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Dakle, Krist apostole šalje svim narodima, čitavom svijetu. Crkva je opća, sveobukvatna.
Zato je crkva "katolička", jer dolazi od grčke riječi:
Pogledajte prilog 107972
Hoćeš da kađeš da je prevod Kršćanske Sadašnjosti, Luterov prevod? Ovo već ide predaleko. Crkva nikada ne bi kanonizovala prevod prevoda koji je načinio APOSTATA. Ne heretik nego ANATEMA.Novozavetni spisi su vec bili napisani, i znali su se koji su.
Ti Stvarnoslap i vecina ljudi na ovim prostorima koristite bibliju Danicic - Karadjic, a da li znas - da su oni koristili prevode Martina Lutera, Grcki prevod, ruski, i sto drugih prevoda.
Tako bi ja moga reci da ti pises protiv Lutera, a koristis njegovu biblliju.
Hoćeš da kađeš da je prevod Kršćanske Sadašnjosti, Luterov prevod? Ovo već ide predaleko. Crkva nikada ne bi kanonizovala prevod prevoda koji je načinio APOSTATA. Ne heretik nego ANATEMA.
Ti Stvarnoslap i vecina ljudi na ovim prostorima koristite bibliju Danicic - Karadjic, a da li znas - da su oni koristili prevode Martina Lutera, Grcki prevod, ruski, i sto drugih prevoda.
Mt 28,19: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Dakle, Krist apostole šalje svim narodima, čitavom svijetu. Crkva je opća, sveobukvatna.
Zato je crkva "katolička", jer dolazi od grčke riječi: