- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Nisi uopće razumio. Ja se slažem s tobom da ti ne moraš vjerovati ono što je tvoja subotarska sekta propisala u svojih 28 vjerovanja, nego ti samo kažem da nisi član te sekte ako odbaciješ bilo koje njeno vjerovanje.
Prvo nemoj adventiste optuživati za nešto što nije tačno. To nije tačno jer adventisti nigde nisu rekli da neko mora verovati da je Katolička Crkva Vavilon i da je to jedno od temelja verovanja...kolokvijalno se to iznosi ali ne kao neko moranje da se veruje a drugo ja iznosim svoj stav po ovom pitanju. Da se mi ostavimo bludničenja.
Ja nisam ni tvrdio da ih je Crkva u 4. stoljeću napisala, nego da je Crkva koncem 4. stoljeća odredila i točno navela 27 knjiga
Ako su spisi postojali nema potrebe da neko određuje već potvrđene spise. Da li razumeš problematiku u koju si se upleo? Pokušavaš nam ovde objasniti kako su knjige bile nepoznate dok ih crkva nije ozvaničila i da nisu korišćene...dont razumem. Knjige postoje ili ne postoje. Ako postoje onda su korišćene. A znamo da jesu..jer ih citiraju rani crkveni pisci i dogma se meri prema onome što je u njima navedeno. A ne po nekim drugim knjigama. To je dovoljno..
Poslednja izmena: