Sola Scriptura- da li je dovoljno

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
STVARNOSLAP BOGA NAZIVA IMBECILOM!?!?!

STRASNO!!!

SATANIZAM BEZ PREMCA..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo jedan samo primer. U RKC Marija je rođena bezgrešna dok kod Vizantijskih crkava Marija nije bezgrešna rođena. Kod Vizantijskih Crkava se u priečesti koristi kvasni hleb dok kod Rimljana se koristi beskvasni. Kod Rimljana pak se ne koristi vino u pričesti za vernike a kod Vizantijaca se koristi i hleb i vino. Kod Dolhaledonaca Isus je samo Božanske prirode dok Rimljani i Vizantijci smatraju da ima dve prirode. Dakle..razlike postoje iako nema Sole? Kako ovo objasniti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto i kod nesola scriptura ima podela i nije jedinstveno učenje?

Krivo. Kod Kristove Crkve riječ je o otpadu. A kako je protestantizam otpad sam po sebi, podjele su posve logične. Zato se protestantske sekte množe k'o šišmiši.

Znači nije Sola Scriptura krivo?

Kristova crkva je jedna, a vas protestantskog otpada ima 50.000 sekti. Kako onda nije kriva Sola Scriptura!?!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kristova crkva je jedna,

Misliš samo su Rimljani upravu a Vizantijci ne? Jer učenje vam nije isto pa samim tim smatraš dakle Rim samo ispravan a sve ostale u otpadu uključujući i Vaizantijce koji su u otpadu? Ali i vi Rimljani ste u otpadu u odnosu na Vizantijce ako tako gledaš?

Znači Sola Scriptura nije kriva za podele između Vizantinaca i Rimljana jer se ona tu ne primenjuje..a opet ima podela i razlika. Kako to?

Ja ti kažem da je ljudski faktor u pitanju a ti mi ne veruješ nego kažeš primena načela Sola Scriptura. Vidiš da nije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sola Scriptura nije kriva za podele između Vizantinaca i Rimljana, jel tako? Zašto izbegavaš da to razmatraš?

Nije kriva za ovo gore, ja to nisam ni tvrdio. Ali imbecilno je izvući zaključak da Sola Scriptura nije kriva nizašta, zato što nije kriva za razmirice Crkve na Istoku i Crkve na Zapadu. Dapače, Sola Scriptura je itekako kriva, ponavljam peti put, isključivi je krivac za razmnožavanje protestantskih sekti k'o šišmiša, kojih je čak 50.000. :);)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije kriva za ovo gore, ja to nisam ni tvrdio. Ali imbecilno je izvući zaključak da Sola Scriptura nije kriva nizašta,

Pa zašta je kriva? Kada podela ima i kod velikih zajednica a one ne praktikuju Sola Scriptura..onda znači da podela nije od Sola Scriptura. Razumeš? Podela je ljudski faktor i kod Protestanata kao i kod Tradicionalnih.

Natrag