Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ajd navedi gdje to u BIbliji? Ako znaš.

Pa baš si ovdje gore naveo kritiku kritičkog razmišljanja.

Da ti je Bog autoritet onda ti ne bi bili duhovnici.

A ti nemaš nijedan konkretan dokaz, samo praznu priču.

1. Vi ste to rekli ne ja. Ili da citiram isto ono što reče Isus Bog , Pilatu: "Ti Kaza".

2. Nisam ja naveo ništa, Kritičku Teoriju i filozofiju koja ju je izrodila mrzim, kao i sve pobornike iste.

3. Bog mi jeste autoritet, ali ne onakav kakvim ga vaša "peroročica" predstavlja.

4. A vi ga imate? Osim kokodakanja i ponavljanja naučenog u "biblijskoj" školi EGWizma ništa drugo i nemate.

Ti i Marko razvalili?

Tako je. Tako Kristova crkva čini. Da ne bi tebe i Marka trebalo pitati što je vrijedno štovanja?

Zašto Slape uopšte komentarišeš sa sotonskim otpadom? Vidiš da je njima sve što je sveto predmet izrugivanja, ali zato ako neko pomene onu, oni odmah prijavljuju post kao uvredu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
. Vi ste to rekli ne ja. Ili da citiram isto ono što reče Isus Bog , Pilatu: "Ti Kaza".

Očigledno da ne znaš gdje stoji u BIbliji teorija kritike.

2. Nisam ja naveo ništa,

To znam.

Kritičku Teoriju i filozofiju koja ju je izrodila mrzim, kao i sve pobornike iste.

Naravno da mrziš kada je biblijska. Ima više stihova koji je podržavaju.

3. Bog mi jeste autoritet, ali ne onakav kakvim ga vaša "peroročica" predstavlja.

To je rekao i Korej. Znaš li ko je Korej?

Zašto Slape uopšte komentarišeš sa sotonskim otpadom?

Da to su i fariseji rekli jedni drugima.

Vidiš da je njima sve što je sveto predmet izrugivanja,

Zar može biti predmet svet?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Naravno sa tim se ponosim.

To je i zaslužio.

Naravno to ja i sada radim. Prijavljujem vrijeđanje najviše.

To je i zaslužio, pljuvačke teme treba brisati.

To je i zaslužio.

Obrukao se sa naukom pa počeo da vrijeđa.

Narodski rečeno znaš kako.

Ko vam je kriv jedino što ovdje koment. je popljuvavanje drugih.

Pa to baš vi želite, jesi ti kukao kako smo mi preuzeli forum.

Opet projekcija.

To je vaš duh, vaša djela su to pokazala.

Zar nije mire rekao da je urednik naklonjen vama.

Opet izvan teme koment.

NIje vam dovoljna Sola scr.

Zato imate to što imate, a vidimo šta je to.
Oprosti sad nemam vremena za odgovor , ali ćuti odgovoriti
Laku noć
:give_r:

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Više od vas pastorčadi ludih djevica.

Tko ti je rekao da Biblija nešto zna i da joj treba vjerovati? Proročica koja je govorila u drskosti? Laodikeja? Neka konobarica u birtiji? Netko od tvojih đaka? Miroljub Petrović? ...

Reći će ti da mu je to lično Svevišnji u Duhu šapnuo na uvce. Kao što svaki kultista radi, opravdavajući svoje lupetanje i zavođenje ljudi. Iako se to kosi sa onim što je rečeno za lažne proroke.

Problem sa Sola Scriptura je u tome što je time svako, ama baš svako sebi sam postao duhovnik, i dovoljno je da se oseća "ispunjeno" u svom tumačenju. To što je ljudski um, ma koliko da je moćan, ne savršen ,i što ga je lako zavesti, tj sklon je samozavaravanju, to se naravno zaboravlja.

Uzgred, umesto saznanja i nade, njihova verzija Hrišćanstva nudi samo strah. Ne strah od toga da li ćemo i kako pred Boga, nego strah da li smo dovoljno sledili vođe sekti. Bibliju tumače šizofreno, čas bukvalno, čas metaforički, čas po tipologiji. Nema ljubavi, koja mora sama da dođe, nego je ona, to jest njena inverzija nametnuta odozgo, kroz učenje sekti, denominacija, ili kako već nazivaju svoje skupine. Umesto strogog, ali milosrdnog Oca, njima je Bog strogi despot, raj koji je napuštanje zemaljskih briga i život u prisustvu Boga, im je ništa drugo do nastavak zemaljskog života. Zajedništva nemaju, svi su nekako usukani, sardonski, o tome da su im svi do jednog "pastora" što je nemačka reč i znači pastir, japisjki obučeni, pa im "crkve" liče na korporacije, ili čak na sastanak Centralnog Komiteta, da i ne govorim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti i Marko razvalili?

Tako je. Tako Kristova crkva čini. Da ne bi tebe i Marka trebalo pitati što je vrijedno štovanja?

Treba poštovati Stvarnoslapa, jer on je najveći borac za Hrista.
Kod njega nema ni jevanđelja, ni istinoljubivosti, ni ljubavi, ni istinskog obraćenja.

To je pravi novozavetni svetac kome treba naslikati ikonu i klanjati mu se, ali predhodno kreirati karakter po njegovim merilima, i što više napadati Adventiste, Ellen White, i Lutera.

Evo, pa može sam umetnuti svoju sliku u dole prazan prostor lica.

.images.jpg

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sad smo videli svesno laganje, jer ponovo pominju Jupiter i Saturn, lažući da to Adventisti veruju i uče, i da je Ellen White navodno to pisala, i ako je to negirano više puta, a i na ovo laganje o spasenju kroz zakon, i ako sam na to maločas odgovorio.

Muž je "cinkao" gdje je točno bila na izletu. Vidi:

Engleski tekst: At our conference in Topsham, Maine, last Nov., Ellen had a vision of the handy works of God. She was guided to the planets Jupiter, Saturn, and I think one more. After she came out of vision, shecould give a clear description of their Moons, etc. It is well known, that she knew nothing of astronomy, and could not answer one question in relation to the planets, before she had this vision. (James White, A Word to the "Little Flock", May 30, 1847., str. 22)

Prijevod: Na našoj konferenciji u Topshamu, Maine, prošlog studenog Ellen je imala viđenje kako ju Božja ruka vodi do planeta Jupitera, Saturna, i mislim još jednog. Nakon što je viđenje završilo, mogla je dati jasan opis njihovih Mjeseca, itd. Dobro je poznato da ništa nije znala o astronomiji i da prije viđenja nije mogla odgovoriti niti na jedno pitanje koje se odnosi na ove planete. (James White, A Word to the "Little Flock", May 30, 1847., str. 22)

Evo kopije teksta iz originalnog primjerka časopisa "A Word to the Little Flock"

1547129759878.png

P.S. Nemoj više druge optuživati da lažu, vidiš da ti lažeš kad otklanjaš svaku vezu Ellen White s pričom o Jupiteru i Saturnu. Bila je tamo, muž James White joj to tvrdi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Muž je "cinkao" gdje je točno bila na izletu. Vidi:

Engleski tekst: At our conference in Topsham, Maine, last Nov., Ellen had a vision of the handy works of God. She was guided to the planets Jupiter, Saturn, and I think one more. After she came out of vision, shecould give a clear description of their Moons, etc. It is well known, that she knew nothing of astronomy, and could not answer one question in relation to the planets, before she had this vision. (James White, A Word to the "Little Flock", May 30, 1847., str. 22)

Prijevod: Na našoj konferenciji u Topshamu, Maine, prošlog studenog Ellen je imala viđenje kako ju Božja ruka vodi do planeta Jupitera, Saturna, i mislim još jednog. Nakon što je viđenje završilo, mogla je dati jasan opis njihovih Mjeseca, itd. Dobro je poznato da ništa nije znala o astronomiji i da prije viđenja nije mogla odgovoriti niti na jedno pitanje koje se odnosi na ove planete. (James White, A Word to the "Little Flock", May 30, 1847., str. 22)

Evo kopije teksta iz originalnog primjerka časopisa "A Word to the Little Flock"

Pogledajte prilog 110305

P.S. Nemoj više druge optuživati da lažu, vidiš da ti lažeš kad otklanjaš svaku vezu Ellen White s pričom o Jupiteru i Saturnu. Bila je tamo, muž James White joj to tvrdi.

Bila na gasnim džinovima???????????????? U viziji? Slape, oni nas optužuju za narkomaniju i svakave gadosti, jer eto pojedemo prasence, popijemo koju čašicu, neko puši duhan, a ne vide da im je "poslanica" upotrebljavala neke čudne travke. Ovo me još više utvrđuje u uverenju da je EGWizam New Agerski mumbo jumbo koju stotinu godina pre New Age-a. Mada nije za čudo, i originalni Muhamed, onaj zavijeni, je jahaojući krilatog konja sa licem devojke i u pratnji Gabrijela leteo do Jerusalema, i do alaha lično, i tu se sreo sa Mojsijem (Musom) gde su se pred alahom cenkali oko toga koliko je molitava potrebno "pravovernom" muslimanu (robu pokornom) dnevno.

Natrag