VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Vama je dovoljna. Vi ste u njoj pronašli i svoga Mesiju Hitlera.
???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zašto je dovoljna i zašto je treba čitati?
Prvi je što je on ipak prirodno sklon da ispravnu predstavu o razlici izmedju dobra i zla (koja osudjuje ponositost, sebičnost, ..) predstavi da nije bitno koji ga motivi pokreću, već da je bitno da drugoga ne ugrožava, i sl.
Pa i sama iskrivljena crkvena pravila su plod prirodnog pokušaja čovjeka da skrene pažnju sa motiva srca na ispunjenje neke nebitne forme ponašanja.
Ko je to sklon? Čovek? Frojd i njegova Psihoanaliza. Koristiti jednog ateistu za argument o Sola Scriptura je malo nategnutro.
Iskrivljena? Po kom osnovu su iskrivljena? Ako bi smo se koristili Kritičkom Teorijom, koju inače ne podržavam, sve je iskrivljeno, posebno ono što dolazi od čoveka.
Nema autoriteta sa kojim bi se moglo uporediti i tako utvrditi da su pravila iskrivljena ili nisu.
Vi konstanto pokušavate da pridate autoritet nečemu što samo po sebi nema autoriteta, i čiji autoritet proizilazi iz drugog autoriteta, iz Crkve.
Zato vi i napadate Crkvu, jer bez toga bajka o samostalnom autoritetu Biblije nema osnova.
Naime, da bi neki predmet imao autoritet LJUDI MORAJU DA VERUJU DA TA STVAR IMA AUTORITET.
Nigde u Bibliji ne stoji napisano da Bog proglašava pismo autoritetom..
Biblija je Sveta samo zato što je Crkva, kao Božija ustanova na zemlji to rekla.
kao Božija ustanova na zemlji to rekla.
Na slapovom primejru se pokazalo da vi Bibliju čitate selektivno.
Dokaz obožavanja crkve.
Ti je ne čitaš nikako.
baljezganja.
Ono što je Tijelo kojem je Krist glava, i što je stup i uporište istine, vrijedno je štovanja.
Naravno, vaše štovanje i u vjerovanja uvrštavanje proročice koja je govorila u drskosti, blasfemija je par excellence.
Kritička teorija je zakon u Bibliji, znam ja da to tebi ne odg. jer da kritički analiziraš ono što ti se daje, onda bi napustio crkvu kojoj pripadaš.
dokaz da ti prihvataš nauku Lojole o ovome.
A vi vjerujete samo jer su vam tako rekli.
Kritička Teorija u Bibliji??
Da ste vi iole pratili šta sam do sada napiso, videli bi da ja toj Bibliji i prilazim kritički,
ali da za razliku od vas, meni je autoritet Bog i Njegova Crkva, a ne tumačenje ljudskih ruku dela potpomognuto "vizijama"
a ne tumačenje ljudskih ruku dela potpomognuto "vizijama"
Pokazalo se ko je to. Marko dade stih i razvali tvoju nauku, a ja onda još stihova.
Znači da su vam kipovi, hostija itd. vrijedni poštovanja.