Njima to "njihova vjera" nalaže. Oni nas moraju "opominjati" kako smo "Kurvivni sinovi" i moraju nas pozivati da iziđemo i "Kurve Babilonske". Ako to ne čine, nema im spasa. Eventualno, Bog bi im mogao kroz prste progledati, samo ako donesu potvrde da su odmarali subotom, da nisu jeli pig. i ako Boga uhvate na lijevoj nozi.
Aha, ali nigde u Bibliji ne piše tako, još manje piše da su oni baš pozvani. Doduše piše u Apokalipsi da Isus poručuje anđelu Filadelfije, pa su možda pomislili da se radi o onoj Filadelfiji u SAD.
Inače, oni to ne rade samo nama, radili su to i u vreme Milera, pa su dobijali i batine, jer su ljudima upropaštavali porodice, poslove. Iz tog razloga su i počeli da se prave "miroljubivima" tj pacifistima, jer da su kojim slučajem ostali pri poštovanju drugog amandmana, nije isključeno da bi bili i upucani. Već mogu da zamislim scenu, odlaze u neku zabit u Bible Beltu, i počinju da upadaju u "crkve", spopadaju ljude i govore im da je Isus tu pred vratima (to su Mileriti i radili, objavljivali su novinske članke, knjige, išli od vrata do vrata...) i da dolazi baš tog i tog datuma. I naravno ništa se ne dogodi, oni onda izmisle neku drugu "viziju" i nastave po starom. Nekome to vrdanje dosadi, prelista Bibliju, vidi da ovi lupetaju i ignoriše ih, ali većina ne, nego krenu da ih love i mažu katranom i perjem. Tako se otprilike i dogodilo nakon 1844, e onda okreću list, Postaju pacifisti, umesto napadnog "evangeliziranja" i vikanja "vuk, vuk, vuuk", koriste se podmuklijim načinima. Pitanje je samo kako je neko sa iole malo mozga u glavi, posebno ako je stvarno čitao Bibliju mogao da poveruje u ovakve budalaštine. O kasnijim budalaštinama, ovde na forumu, ali i šire pomenutim da i ne govorim.
Nemaju oni nikakva veca praVa nego umeju da izazovu i podmetnu. Kao sto je meni Tripo podmetnuo pa su me banovali, iako nista strasno rekao nisam, samo samcitirao reci osude koje se nalaze u bibliji. Ali se zeznuo pa su u isto vreme obojicu i mene i njega banovli. - "Ko drugom jamu kopa sam u nju upada" kaze poslovica. A on ce opet prijavljivati, da se osveti a sebe ce smatrati mucenikom. Ja sam po njemu s pravom banovan a on je nepravedno optuzen. Izgubi covek volju i da pise jer ne mozes normalno razgovarati, sve same optuzbe i podmetanja..
Mire, ako je on, i svi njemu slični toliki poštovalac Biblije, znaće šta je Bog rekao: "Osveta je moja," govori Gospodin. Svako ko za sebe uzme pravo da se sveti, sebe postavlja na mesto Boga i time automatski krši Dekalog. Nije naime naše da se svetimo. Sa druge strane, sudeći po izrugivanjima i svećenju za stvari koje se dešavaju drugim Hrišćanima, oni baš to i rade. Grade se Bogom. Samo Bog ima pravo i može da kaže da se nešto dešava jer smo pogrešili. Čovek, ma koliko da je Imago Dei, to ne može, još manje može da tvrdi da mu je da se tako ponaša i tako govori rekao i naredio Bog.
Tako da, nije nama Bog ili naše ne subotarenje donelo loše stvari, nego čovek i njegova pala priroda uz veliku pomoć Sina Pogibli, zornjače, Azazela, Šupljeg i ispunjenog (dobro, ovo nije biblijski, tako alaha predstavja Muhamed u kuranu), oca laži, protivnika božijeg.... da ne nabrajam dalje njegove epitete i imena, bojim se da ih ima tačno 99.