Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Njima to "njihova vjera" nalaže. Oni nas moraju "opominjati" kako smo "Kurvivni sinovi" i moraju nas pozivati da iziđemo i "Kurve Babilonske". Ako to ne čine, nema im spasa. Eventualno, Bog bi im mogao kroz prste progledati, samo ako donesu potvrde da su odmarali subotom, da nisu jeli pig. i ako Boga uhvate na lijevoj nozi.

Mi nikoga ništa ne opominjemo, Biblija opominje, ona je mjerilo.

Zato ste morali promijenite kriterijume Biblije da bi sebe uvjerili kako to niste što si naveo.

A on ce opet prijavljivati, da se osveti a sebe ce smatrati mucenikom.

Naravno kada vrijeđate.

Izgubi covek volju i da pise jer ne mozes normalno razgovarati, sve same optuzbe i podmetanja..

Ti kažeš koji vrijeđaš.

Al dobro to je psihološka potreba da se umiri savjest.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koja Biblija? Ona koju ste oteli od Kurve Babilonske?

P.Š. Šalu na stranu. Organizirate li vi Adventisti izlete na Jupiter?

Slape, nisu je baš oni oteli, to su pre njih bili Luterani, Kalvinisti, i tako te pojave. Oni su je posle oteli od njih.

Samo Jupiter? Zašto ne na Saturn, kome je inače i posvećen dan koji oni tako čvrsto slave - Saturday, na latinskom Dies Saturni?

Al dobro to je psihološka potreba da se umiri savjest.

Da, da mi umirujemo savest...Pitanje je samo, znate li vi prvo ko je čoveku dao savest? I ko je takođe rekao: "Osveta je moja". Kao i to da isti, ne voli one koji se grade mučenicima, tj svojim postupcima, svojom namerom,. izazivaju "mučeništvo" da bi sebe pokazali "pravednicima".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Koja Biblija? Ona koju ste oteli od Kurve Babilonske?

Toliko ste je voljeli da ste ubijali druge ko je čitao.

Da ste imali u njoj nauku onda bi je dali drugima. I ne samo to nego ste je iskrivili.

Slape, nisu je baš oni oteli, to su pre njih bili Luterani, Kalvinisti, i tako te pojave. Oni su je posle oteli od njih.

Da, da mi umirujemo savest...Pitanje je samo, znate li vi prvo ko je čoveku dao savest?

To znaju i bradonje u Siriji i Iraku, pa im to ne pomaže.

I ko je takođe rekao: "Osveta je moja".

A vi se svetili drugima, pa se onda Bog vama osvetio.

Kao i to da isti, ne voli one koji se grade mučenicima, tj svojim postupcima, svojom namerom,. izazivaju "mučeništvo" da bi sebe pokazali "pravednicima".

To reci JS, a ne nama.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Toliko ste je voljeli da ste ubijali druge ko je čitao.

Da ste imali u njoj nauku onda bi je dali drugima. I ne samo to nego ste je iskrivili.

To znaju i bradonje u Siriji i Iraku, pa im to ne pomaže.

A vi se svetili drugima, pa se onda Bog vama osvetio.

To reci JS, a ne nama.

Otkud znaš da se Bog nama osvetio? Otkud? Rekao ti je On lično?

No dobro. Zašto je njegov izabrani narod stradao u tolikom broju? Da čujem odgovor, iskren odgovor, bez uvijanja i ubacivanja vaših umotvorina.
Koji je razlog zašto je Svesilni dozvolio da strada Israel? Da ga tamane islamci, da ga tamane protestanti? Nema ko ih nije tamanio. Koji je razlog da ih Onaj koji ih je izveo iz zemlje Egipatske, potamani? Nevernost shabatu? Pa nema većih shabatista od Hebreja. Odbacivanje Mesije? Koji je razlog.

Nisi možda pomislio da se nad njima, i nad nama nije svetio Svevišnji, nego "bog ovoga sveta".

Bradonje u Siriji su vaša braća po "poslanicima", razlikuje vas samo to što ste vi lukavi, a oni nisu. Da jesu, i oni bi glumeli "pacifizam".

Ako je neko iskrivio nauku, to ste bili vi, tačnije EGW, a pre nje William Miller.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koji je razlog zašto je Svesilni dozvolio da strada Israel?
Ne zaboravi brate koliko je Hriscana stradalo nakon smrti Hrista, spaljivali su ih vesali, razapinjali, bacali lavovima... Zasto toliko zrtava, zasto je Bog to dozvolio? Zar su mu nesto zgresili?

Nije ih Bog kaznjavao, vec im se svetio licnoo satana! Ali Tripo to ne razume, kao sto teologiju i bibliju ne zna uopste! Trebalo bi da se zabrine radi blagostanja u kojem zive protestanti i on licno!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne zaboravi brate koliko je Hriscana stradalo nakon smrti Hrista, spaljivali su ih vesali, razapinjali, bacali lavovima...

Vi da ste stradali za Hrista ne bi toliko kukali, ne bi uopšte, ali kukate jer niste stradali za Isusa nego za svoju gordost i ponositost.

Zasto toliko zrtava, zasto je Bog to dozvolio?

Ztao što se klanjate idolima, obožavate teritorije, ljude itd.

Nije ih Bog kaznjavao, vec im se svetio licnoo satana!

Opet tvoj formalizam, pa šta ako piše da ih je Bog kaznio, Bog je dozvolio da budu kažnjeni, a i Bog je kažnjavao. I ko kaže da Bog nije kaznio Izrael.

Eto ne znaš ni šta Bibloija kaže, Bog je nadahnuo Novuhodonosora i Kira Velikog.

A nekada je samo pustio demone da ih bičuju.

I to nije u sukobu jer ti ne znaš da i demoni nekada isounjavaju Božju volju.

A dokaz da ti ovo ama baš slabo (nikako) ne poznaješ je to da u Bibliji piše da Bog postavlja i skida careve tj. vlasti,

a mi svi znamo da demoni postavljaju i nadahnjuju vlasti pogotovo sada u mnogim državama.

Ali formalni um ne shvata da to nije u sukobu, Bog je dozvolio Hitlera i postavio ga u tom smislu, a nadahnuće za zlo je naravno dobio od demona.

I sada pošto si ti formalista i to ti jako smeta kada ti ja kažem imaš potrebu da to meni kažeš, a o ovome blage veze nemaš.

Ali Tripo to ne razume, kao sto teologiju i bibliju ne zna uopste!

Opet projektuješ sebe kroz mene.

Trebalo bi da se zabrine radi blagostanja u kojem zive protestanti i on licno!

Blagoslov je dokaz Božje naklonosti.

Natrag