Kao prvo, ja tu knjigu "misterijska Vavilonska religija" nisam ni čitao, već su ovo istorijski podaci, a reference sam već postavio više puta.
Osim toga, to sve priznaju i potvrđuju i sami pripadnici tradicionalnih crkava, da su SVA učenja u Pravoslavlju i Rimokatolicizmu paganskog porekla, ali da im je u doba pojave Hrišćanstva data Hrisšćanska obojenost, da je stara paganska vera sa svojim učenjima i običajima samo zamenjena Hrišćanskim elementima, i data su im nova značenja, a zadržana su spoljašnja obeležja, datumi za proslavu, običaji, itd..
Što se tiče vaših optužbi upućene Adventizmu, više puta sam dokazao da iznosite prljave laži, pripisujući Adventistima da veruju u nešto što ne veruju.
Vaša vera i učenje je "vaše" i Adventisti nemaju veze sa njim, jer oni veruju u učenje biblije, a ne u ljudske predpostavke i tradicionalne običaje i učenja.
Evo jednog primera svesnog laganja i ako je odgovor već dat, a to je "da Adventisti veruju da sotona odnosi grehe"
Ti sam moraš da se suočiš sa sobom i svojim lažljivim duhom, a bilo bi dobro da to uradiš što pre.
A evo odgovora na ovu tvoju laž:
Prvo moraš u ovom trenutku da spoznaš je to da Adventisti ne veruju "DASOTONA ODKUPLJUJE GREHE SVETA, VEĆ DA JE GOSPOD ISUS JE GREHE ODKUPIO NA KRSTU"
Ono što je starozavetna TIPOLPGIJA ili predslika budućih događaja u koju Adventisti verujuu je biblijsko učenje koje kaže "da su u zemaljskoj Svetinji prinošena sva jarca, jedan za Gospoda koji je žrtvovan na oltaru, a na čiju je glavu sveštenik polagao ruke da bi grehe naroda preneo na njega, i on je predslika Gospoda Isusa koji će se žrtvovati na krstu"
Sa druge strane "prinesen je drugi jarac za Azazela ili sotonu, i taj jarac nije žrtvovan već je oteran u pustinju da tamo luta i umre"
Pustinja u bibliji u proročanstvima predstavlja ovaj svet, a lutanje pustinjom - lutanje ovim svetom.
Sotona će lutati ovim svetom u zavodničkom pohodu do kraja istorije sveta, kada će na kraju svo prokletstvo greha biti bačeno na njega da on umre sa njime u ognjenom jezeru.
Time sotona ne preuzima grehe sveta, jer to je već učinio Isus, i verni spaseni će u tom trenutku već biti na nebu.
Ono što se dešava na kraju istorije sveta je to, da će sotona ispaštati za sve nevolje i grehe koje je on sam prouzrokovao, i svi gresi će na kraju biti svaljeni na njegovu glavu kao njihovom uzročniku, ne da bi navodno on preuzeo grehe ljudske na sebe, već da bi bio uništen sa svim posledicama čiji je sam uzročnik, i on će sa tim gresima biti bačen u ognjeno jezero, i uništen vatrom očišćenja.
------------------------------------------------------------------------------
Što se tičeostalog, sve do slovca je u Adventističkom učenju isključivo u skladu sa biblijskim i istorijskim kontekstom, i nema ništa što je vanbiblijski.
A vi nastavite i dalje da izvrćete i lažete, a potom se i dalje kunite u Isusovo ime.