Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Što i kome si ti sada dokazao? :) Zašto ti dokazuješ ono što ja ne osporavam? :cool: Ili, zašto ti ne opvrgneš ono što ja tvrdim?

Prvo, neće ti opovrgnuti, jer nema čime. Drugo, ono što koristi kao argument, ne koristi da bi opravdao Bibliju, jer njoj to i ne treba, nego EGW kao proroka.

Misli jadničak da je to dovoljno, tj da je dovoljno lagati da Crkva nema Bibliju, i da ne veruje u Nju. Za razilku od njih, Crkva naučava, i veruje da je Isus taj koji je govorio prorocima. Uostalom, šta postiže citiranjem Lukinog evanđelja, i to onog dela koji se čita na Uskrs? Da dokaže kako ni apostoli nisu verovali? Jadan je to pokušaj. Zaboravlja da su i apostoli bili ljudi, da je čovek nesavršen, i da je tako Bog hteo da bude. Bog ne želi slepe poslušnike, nego one sa kojima može da stupi u kontakt, da komunicira. Da nije tako, zar bi davao uputstva sinovima Israela kako da prepoznaju lažne proroke? Rekao bi im prosto, da svako ko govori u Njegovo ime je prorok.

Uostalom. Isus je Onaj koji jeste, Zakonodavac, Logos. Ne neki tamo glasnik, pa makar i "vojni", pa tako i nije čudo da kaže "O bezumni i srca spora", isto kao što nije čudo da je u Nazaretskoj sinagogfi rekao " Sada je sve ovo ispunjeno", na šta su duhovni preci subotarčića nahuškali neuki narod da pokuša da ga baci sa litice.

Ko Adama pita "ko ti je rekao da si go?"? Otac? Pita ga Reč. Crkva je to oduvek znala, zato i postoje kako Zapadni tako i Istočni likovni prikazi tog događaja u Edenu na kojima je prikazan isus.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Što i kome si ti sada dokazao? :) Zašto ti dokazuješ ono što ja ne osporavam? :cool: Ili, zašto ti ne opvrgneš ono što ja tvrdim?:smisi:

Ti si oboren, pokazalo se da si onaj stih koji si dao izvrnuo.

A još si na mene lagao.

:beee::roll: A sada nisi osporavao. :roll::roll::roll: sada nije Petar propovijedao da Isus neće umrijeti.

Pokazalo se ko LAMPRDA i TRKELJA.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dakle, Isus priopćava svojim učenicima kako "treba poći u Jeruzalem, mnogo pretrpjeti od starješina, glavara svećeničkih i pismoznanaca, i biti ubijen". Na to će mu Petar, parafraziram: Ne idi u Jeruzalem Gospodine! Petar odgovara Isusa od odlaska u Jeruzalem kako bi smrt izbjegao.

Tako je Slape: Evo sta Petar kaze:
"Od tada poce Isus kazivati ucenisima svojim da Njemu vfalja ici u Jerusalim, i MNOGO POSTRADATI od starjesina i od glavara svestenickih i knjizwevnika, i DA CE GA UBITI, i treci dan da ce ustati.
I UZEVSI GA PETAR POCE GA ODGOVARATI GOVORECI: BOZE SACUVAJ! TO NECE BITI OD TEBE. A on obrnuvsi se rece Petru: Idi od mene sotono..." Matej 16,21-23.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti si oboren, pokazalo se da si onaj stih koji si dao izvrnuo.

A još si na mene lagao.

:beee::roll: A sada nisi osporavao. :roll::roll::roll: sada nije Petar propovijedao da Isus neće umrijeti.

Pokazalo se ko LAMPRDA i TRKELJA.

Arogantni stvore, izađi iz staklenog zvona EGWizma i prestani da se ponašaš kao idiot. Ne priliči vam. Mada, ovo posledn je i ide uz subotarenje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ustaj s poda, i citiraj Bibliju gdje je Petar propovjedao da Isus neće umrijeti. Ako ne možeš, onda si besramni i notorni lažov.

Zar nije Marko dao stih? A da zaboravih formalizam. Sada i vrijeđaš, dakle bio sam u pravu ti ćeš ili otići sa foruma ili vrijeđati kao Taramana, imali smo jednog takvog kao ti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Što bi ti rekao, i kušač je citirao Bibliju.

stvarno me zasmijavaš, iako je ovo žalosno.

P.S. A da, u onome što je Marko citirao Petar ne propovjeda da Isus neće umrijeti.

Zato sam rekao ono formalizam.

Ipak je propovijedao. Ali kako dokazati ljudima na formalnom nivou razmišljanja koji misle da je propovijedanje samo kada neko ide gradom i govori drugima neku nauku ili u hramu govori to.

Teško je to ljudima na tom nivou razmišljanja. Ali kada bi se ti ljudi malo bavili originalnim značenjima riječi prorokovanje, onda bi možda i nešto shvatili.

Ovako teško.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Arogantni stvore, izađi iz staklenog zvona EGWizma i prestani da se ponašaš kao idiot. Ne priliči vam. Mada, ovo posledn je i ide uz subotarenje.

Darth poziva da svi treba da upotrebljavamo pogrden reci kao ON!

“Uzvisena naceLa Bozjeg zakona uoblicena su u Deset zapovesti i potvrdjena Hristovim zivotom. Ona izrazavaju Bozju ljubav , volju i ciljeve u vezi sa ljudskim ponasanjem, odnosima i obavezuje sve ljude u svim vremenima i razdobljima. Ova pravila su osnova Bozjeg zaveta sa Njegovim narodom i merilo Bozjeg suda. Posredstvom Svetoga Duha ona ukazuju na greh i bude potrebu za Spasiteljem.
Spasenje je smao od milosti, a ne od dela, a njegov rod je poslusnost zapovestima. Ova poslusnost razvija hriscanski karakter i donosi osecanje srece. Ona je dokaz nase ljubavi prema Gospodu i nase brige za nase bliznje. Poslusnost koja potice od vere ispoljava Hristovu silu da preobrazi zivot i u skladu sa tim jaca hriscansko svedocenje.”
EGW, Osnovno veruju 18

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

Dakle, Isus priopćava svojim učenicima kako "treba poći u Jeruzalem, mnogo pretrpjeti od starješina, glavara svećeničkih i pismoznanaca, i biti ubijen". Na to će mu Petar, parafraziram: Ne idi u Jeruzalem Gospodine! Petar odgovara Isusa od odlaska u Jeruzalem kako bi smrt izbjegao.

Da li zaista Petar odgovara Hrista samo da ne ide u Jerusalim?

Slape ovo je samo za tebe:

"I UZE GA PETAR NA STRANU, POCE GA ODGOVARATI GOVORECI: DALERKO TO OD TEBE,, GOSPODINE, TO SE NE SMIJE TEBI DOGODITI. A on okrenivsi se rece Petru: Odlazi od mene sotono!" Matej 16,22.23. Prevod dr. Franjo Zagoda. Ovo je katolicki prevod Novog zaveta.

Slape, zabog cega je Isus rekao Petru: Odlazi od mene sotono?

Posto ovde imam Zagodin prijevod Novog zaveta da ti skrenem paznju na njegovu veom znacajnu izjavu u komentaru na ovoj stranici koji glasi:
"PREMA TOME, SVAKI KOJI NAS ODVRACA OD ZAKONA BOZIOJEGA, IDUCI SAMO ZA PRIRODNIM ZELJAMA PROTIVBNIK JE BOZJI." Str. 44.

Posle ove Zagodine izjave koji je bio profesor Teologije, pitam se da li su katolici i on koji se protive Bozjem zakona kao Darth i Slape?

Natrag