Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Darh je iizjavio: "Da li je ovde neko lud, ili mi je kompjuter pobrljaveo. JA SE NE PROGLAŠAVAM BOGOM; NITI SE ZATO BORIM: BORIM SE DA NEDOKAZANIMA UKAŽEM DA STE KULTISTI".

Zao mi je Darth sto se toliko nerviras, a uhvatio si se Sizifovog posla da dokazes ono sto nemas cim da dokazes.

Umesto toga, zato ne pokusas da sebe ubedis da si KULTISTA?

Sve najbolje
Kakav je sad to odgovor?

Laodikeja coveka optuzi kako se "naziva bogom" (sto on nije nikada izjavio niti se iz njegovih reci to moglo naslutiti) a onda otvori temu - "da li je dozvoljeno iznosenje lazi u svrhu odbrane svog verovanja"!

Ima li to ikakvog smisla i postenja?
Neznam, eto nikog ne osudjujem..

A to sto je napisao da ste "kultisti" mozda jeste preterao, ali to nisu njegove tvrdnje, vec stare izjave drugih..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vidimo po Ukrajini da vam nije dovoljna Sola Scr. nego i mi da vam je tumačimo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kakav je sad to odgovor?

Laodikeja coveka optuzi kako se "naziva bogom" (sto on nije nikada izjavio niti se iz njegovih reci to moglo naslutiti) a onda otvori temu - "da li je dozvoljeno iznosenje lazi u svrhu odbrane svog verovanja"!

Ima li to ikakvog smisla i postenja?
Neznam, eto nikog ne osudjujem..

A to sto je napisao da ste "kultisti" mozda jeste preterao, ali to nisu njegove tvrdnje, vec stare izjave drugih..

Mire, nisu to samo stare izjave.
Oni zadovoljavaju sve uslove da se nazovu kultistima. Ono o tome da me je dežurni "prorok" optužio da želim da se proglasim bogom, neću ni da komentarišem. Ko se ovde proglašava bogom i ko sa visine, ekskluzivno nameće svoju doktrinu na svakom mestu i na svakoj temi? Adventisti, tj oni koji tvrde za sebe da su to. Gde su Baptisti, Luterani, Anglikanci da brane Sola Scriptura? Nema ih, nego se umesto njih ovde eksponiraju oni koje skoro sve Sola Scriptura denominacije smatraju ekskluzivističkim kultom.

Mučnoi je posmatrati oholost i samoljublje akolita kada za svaku nesreću, svako zlo koje se dogodi ljudima, posebno onima koji sebe smatraju vernicima Crkve, krive tu istu Crkvu, i koriste to da kažu: "eto, to je zato što ne sledite Bibliju, ne sledite zakon, zato što ste pagani, ovakvi i onakvi, što ste deo Kurve Vavilonske...", a kao odgovor nude svoju doktrinu. Gde je tu Hrišćanska ljubav? Gde je podrška? Nema je, jer oni su sveznajući, svemoćni, i samo je njihova Istina. Ako to nije kultističko ponašanje, onda neka vam bude.

Ponoviću još jednom, pa neka me opet prijave za spam. Gde su drugi sledbenici Sola Scriptura? Gde su da sa njima raspravljamo jeste ili nije, i zašto je sama premisa o samodovoljnosti pisma pogrešna ili ispravna? Nema ih. Sve što imamo jesu akoliti, i to samoproklamovani akoliti jedne od Adventitističkih zajednica, i Džehovisti. Dakle imamo samo akolite iz iste kuće.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakav je sad to odgovor?

Laodikeja coveka optuzi kako se "naziva bogom" (sto on nije nikada izjavio niti se iz njegovih reci to moglo naslutiti).

Mire, onda ti ne čitaš pažljivo DarthShoneove komentare.
Onaj ko zna ljudske misli, i pobude iz kojih neko nešto čini, on sebe predstavlja Bogom.

A on to čini skoro u svakom komentaru.

Tumace, a "pismo tumaci samo sebe" i "Bog svakom pojedincu"!

Paradoks!

Dovoljno je biti razuman pa shvatiti da "sola scriptira"ne opstaje i ne postoji u Bibliji!

A ako nisi dovoljno razuman, onda lepo uzmes to isto Pismo pa nadjes gde pise - "pismo tumaci samo sebe" i "samo pismo je dovoljno"?

TO NE PISE APSOLUTNO NIGDE!

Iznosiš poluistine.

Dakle, suština je da postoji crkva koja je stožer istine koja se nalazi u pismu.

Kada čovek dođe u dodir sa Božjom crkvom, i to učenje mu se iznese, ako je čovek iskren - Bog sam će ga Duom Svetim osvedočiti u svaku istinu koja je zapisana u pismu, a koju ta crkva poseduje, i da je ta crkva prava.

Ako crkva nema biblijsku istinu, onda neće biti ni osvedočenja od Boga, već tada čovek zaključuje subjektivno i gradi na pesku.

Postoji mogućnost da Bog iskrenog čoveka koji je van bilo koje crkve uputi na istinu zapisanu u pismu, ali ga tom prilikom upućuje i na crkvu koja tu istinu ima.
Ja sam slušao mnoštvo ovakvih iskustava ljudi koji su u pismu spoznali istinu, i Bog ih je čudesno spojio sa crkvom koja tu istinu ima, i čovek je bio dvostruko osvedočen.

Da vidimo da li u pismu ne postoji biblijska samodovoljnost.

REČ BOŽJA - BIBLIJA NAPISANA I NADAHNUTA SVETIM DUHOM BOŽJIM DUHOM:

"I imamo najpouzdaniju proročku riječ, i dobro činite što pazite na nju, ako na vidjelo koje svijetli u tamnome mjestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašima.
I ovo znajte najprije da nijedno proroštvo književno ne biva po svome kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi"
( 2 poslanica Petrova 1. 19 - 21 )

DATA ZA ČOVEKOVO DUHOVNO USAVRŠAVANJE:

"Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16 - 17 )

"Jer šta se napred napisa, za našu se nauku napisa, da trpljenjem i utehom pisma nadu imamo" ( Rimljanima poslanica 15. 4 )

REČ BOŽJA JE IZVOR ISTINE KOJOM NAS ON POSVEĆUJE:

"Osveti ih istinom svojom: riječ je tvoja istina" ( jevanđelje po Jovanu 17. 17 )

BOG NAS DUHOVNO PREPORAĐA VEČNOM REJU BOŽJOM:

"Kao prerođeni ne od sjemena koje truhne, nego od onog koje ne truhne, riječju živoga Boga, koja ostaje dovijeka.
Jer je svako tijelo kao trava, i svaka slava čovječija kao cvijet travni: osuši se trava, i cvijet njezin otpade;
Ali riječ Gospodnja ostaje dovijeka. A ovo je riječ što je objavljena među vama"
( 1 poslanica Petrova 1. 23 - 25 )

REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO ZA POSLEDNJE VREME:

"A on reče: idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena, mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti....
Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumjeti, ali će razumni razumjeti"
( knjiga proroka Danila 12. 4 - 10 )

REČ BOŽJA OSTAJE DOVEKA:

"I doći će izbavitelj u Sion i k onima od Jakova koji se obraćaju od grijeha, veli Gospod.
A ovo će biti zavjet moj s njima, veli Gospod: duh moj, koji je u tebi, i riječi moje, koje metnuh u usta tvoja, neće otići od usta tvojih ni od usta sjemena tvojega, ni od usta sjemena sjemena tvojega, veli Gospod, otsele i dovijeka"
( knjiga proroka Isaije 59. 20 - 21 )

REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO O ISUSU:

"I On im reče: O bezumni i sporog srca za verovanje svega što govoriše proroci!
Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?
I počevši od Mojsija i od svih proroka kazivaše im šta je za Njega u svemu pismu"
( jevanšelje po Luki 24. 25 - 27 )

"I reče im: Ovo su reči koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši šta je za mene napisano u zakonu Mojsijevom i u prorocima i u psalmima.
Tada im otvori um da razumeju pismo.
I reče im: Tako je pisano, i tako je trebalo da Hristos postrada i da ustane iz mrtvih treći dan;
I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.
A vi ste svedoci ovome"
( jevanđelje po Luki 24. 44 - 48 )

NE MENJATI REČ BOŽJU:

"Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj"
( otkrivenje 22. 18 - 20 )

Sada Mire na osnovu iznetog treba da dokaže, da je reč Božja kontradiktorna, i da iznosi neistine, i da su pisci biblije upućivali na nešto van biblije kao novozavetni osnov vere.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zbog Sola Scr. u protest. državama je bila najveća pismenost. Kome nije dovoljna tome nije ni istina.

1. Pisana rec Bozja koju je on objavio preko proroka u starom i Hrista i apostola u novom zavetu je istina:

REČ BOŽJA - BIBLIJA NAPISANA I NADAHNUTA SVETIM DUHOM BOŽJIM DUHOM:

"I imamo najpouzdaniju proročku riječ, i dobro činite što pazite na nju, ako na vidjelo koje svijetli u tamnome mjestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašima.
I ovo znajte najprije da nijedno proroštvo književno ne biva po svome kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi" ( 2 poslanica Petrova 1. 19 - 21 )

DATA ZA ČOVEKOVO DUHOVNO USAVRŠAVANJE:

"Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16 - 17 )

"Jer šta se napred napisa, za našu se nauku napisa, da trpljenjem i utehom pisma nadu imamo" ( Rimljanima poslanica 15. 4 )

REČ BOŽJA JE IZVOR ISTINE KOJOM NAS ON POSVEĆUJE:

"Osveti ih istinom svojom: riječ je tvoja istina" ( jevanđelje po Jovanu 17. 17 )
BOG NAS DUHOVNO PREPORAĐA VEČNOM REJU BOŽJOM:

"Kao prerođeni ne od sjemena koje truhne, nego od onog koje ne truhne, riječju živoga Boga, koja ostaje dovijeka.
Jer je svako tijelo kao trava, i svaka slava čovječija kao cvijet travni: osuši se trava, i cvijet njezin otpade;
Ali riječ Gospodnja ostaje dovijeka. A ovo je riječ što je objavljena među vama" ( 1 poslanica Petrova 1. 23 - 25 )

REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO ZA POSLEDNJE VREME:

"A on reče: idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena, mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti....
Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumjeti, ali će razumni razumjeti"( knjiga proroka Danila 12. 4 - 10 )

REČ BOŽJA OSTAJE DOVEKA:

"I doći će izbavitelj u Sion i k onima od Jakova koji se obraćaju od grijeha, veli Gospod.
A ovo će biti zavjet moj s njima, veli Gospod: duh moj, koji je u tebi, i riječi moje, koje metnuh u usta tvoja, neće otići od usta tvojih ni od usta sjemena tvojega, ni od usta sjemena sjemena tvojega, veli Gospod, otsele i dovijeka" ( knjiga proroka Isaije 59. 20 - 21 )

REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO O ISUSU:

"I On im reče: O bezumni i sporog srca za verovanje svega što govoriše proroci!
Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?
I počevši od Mojsija i od svih proroka kazivaše im šta je za Njega u svemu pismu"( jevanšelje po Luki 24. 25 - 27 )

"I reče im: Ovo su reči koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši šta je za mene napisano u zakonu Mojsijevom i u prorocima i u psalmima.
Tada im otvori um da razumeju pismo.
I reče im: Tako je pisano, i tako je trebalo da Hristos postrada i da ustane iz mrtvih treći dan;
I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.
A vi ste svedoci ovome"( jevanđelje po Luki 24. 44 - 48 )

NE MENJATI REČ BOŽJU:

"Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj" ( otkrivenje 22. 18 - 20 )

2. Duh Sveti osvedocava i napominje coveku u istinu zapisanu u pisanoj reci:

SVETI DUH UČI LJUDE ISTINI I NAPOMINJE ISUSOVE REČI:

"A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh" ( Jevandjelje po Jovanu 14. 25 - 26 ).

UKORAVA SVET ZBOG GREHA, UPUĆUJE NA ISTINU, GOVORI STO ČUJE I JAVLJA LJUDIMA, PROSLAVLJA HRISTA:

"Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.
I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud;
Za greh, dakle, što ne veruju mene;
A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti;
A za sud što je knez ovog sveta osuđen.
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi.
A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:
Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam" ( Jevandjelje po Jovanu 16. 7 - 15 ).

POMAZANJE DUHOM SVETIM DAJE COVEKU DUHOVNI VID I SAGLDAVANJE ISTINE:

"Ово вам писах за оне који вас варају.
И ви помазање што примисте од њега, у вама стоји, и не требујете да вас ко учи; него како вас то само помазање учи у свему, и истинито је, и није лаж, и као што вас научи останите у њему" ( 1 Jovanova 2. 26 - 27 ).

Laodikeja.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
@Laodikeja
Čita on sve komentare, ne brini. Ponavaljm još jednom, gde sam ja to sebe gradio Bogom_ Nigde. To radite vi akoliti otpada. Kada sam ja to čitao misli bilo koga. Pa provodni ste, svaka vam je reč namenjena tome da kolebljive, ali i one koji to nisu zavedete za kult EGW. Nigde ljubavi, nigde Hrišćanstva nema u vašem kultu, stvorenom samo da bi se vizije žene udarene u glavu, koja je pre toga bila sledbenik MIlera, inače opsednutog izračunavanjima opravdale. U koga vi verujete, tačnije u šta verujete?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nigde ljubavi, nigde Hrišćanstva nema u vašem kultu, stvorenom samo da bi se vizije žene udarene u glavu, koja je pre toga bila sledbenik MIlera, inače opsednutog izračunavanjima opravdale.

Ona je bila sljedbenik Isusa, a Milera je kritikovala zbog datuma.

U koga vi verujete, tačnije u šta verujete?

Reci to onima u Hondu. Gvatem. i Meksiku da ih utješiš na putu prema SAD.

Znači da nije bilo ljubavi kod apostola jer su oni vjerovali da je subota 7. dan i da se svinja ne jede.

Španija poslala flotu na Englesku da bi zatrla širenje Biblije, a onda doživješe krah na putu prema Eng. oluja im uništi svu flotu.

JS i katolici su iskrivili Bibliju.

Kriterijumi za određivanje autentičnosti starih spisa.

1. Broj kopija

2. Odakle dolaze kopije (mjesta gdje su se kretali apostoli)

3. Gdje su poslate kopije. Što više mjesta znači da su više autentični stari spisi.

Ono što kažu JS da je bitna starost spisa je netačno. Svi su stari spisi iz sva 3 stabla.

Tradicionalni tekst je najbolji. Ispunjava ova sva 3 uslova.

To su verzije. Gotik verzija, Pešita Sirijan verzija, Kodeks W Matej, Kodeks A Jevanđelja. 1900 starih rukopisa. I više hiljada kopija tih starih kopija.

I svi prevodi Biblije do 1914. dolaze iz tog stabla. Dakle jako je bitno koje stare spise koristimo. Stari spisi su korumpirani kao Sinajski kodeks, Duay jezuitska Biblija, prevodi Westkota i Horta i prevod JS i svi prevodi manje više od 1914. godine.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
@Laodikeja
Čita on sve komentare, ne brini. Ponavaljm još jednom, gde sam ja to sebe gradio Bogom_ Nigde. To radite vi akoliti otpada. Kada sam ja to čitao misli bilo koga. Pa provodni ste, svaka vam je reč namenjena tome da kolebljive, ali i one koji to nisu zavedete za kult EGW. Nigde ljubavi, nigde Hrišćanstva nema u vašem kultu, stvorenom samo da bi se vizije žene udarene u glavu, koja je pre toga bila sledbenik MIlera, inače opsednutog izračunavanjima opravdale. U koga vi verujete, tačnije u šta verujete?

Darth, hvala ti na prilozima a posebno na ovom video.

Snajdera dobro poznajem. On je za adventiste isto ono sto je za tvoje katolike kardinalo Lefevre.

Pre dvadesetak godina izmenili smo nekoliko pisa. Rekao mi je da je bio advebntista 37 godina pa je dosao da zakljucka da ucenje nije dobro.
Upitao sam ga: Zar je tebi trebalo 37 godina da uvidis da si na pogresnom putu? A koliko sada ce ti trebati da uvidis da ni taj put kojim sada ides neje dobar?
Posle ovog pitanja prestao je da mi pise.
Otpada ima u svim sredinama. kada je medju dvanaestoricom mogao da zivi i da se pretvara za pravog vernika jedan JUDA, sta da kazemo za sve takve?

STA JE KULT?

"Kult, (lat. cultus), stovanje bozanstva; kao javni organizirani izraz religije postoji vec kod najprimitivnijih kultura pethistorije; poprimio kod raznih naroda razlicite oblike. Cntar kulta obicno su zrtve koje se prinose vrhovnom bicu; Bogu stvoritelju, demonima, diviniziranim prirodnim silama (Suncu, vjetru, moru, vatri) te diviziranim biljkkama, zivotinjama i idolima. Kult je obiocno vezan za odredjenaa mjesta i dane. a posebno o njima vodi bruiku vrac ili svestenik..." Enciklopedija Leksikonskog Grafickog zavoda, Zagreb sv.3. str.692.

Darth, kad procitas ove karakteristike KULTA, sta mislis da li bi se njemo pre mogla pripisati Katolicka crkva, nego Adventisticka?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Darth, hvala ti na prilozima a posebno na ovom video.

Snajdera dobro poznajem. On je za adventiste isto ono sto je za tvoje katolike kardinalo Lefevre.

Pre dvadesetak godina izmenili smo nekoliko pisa. Rekao mi je da je bio advebntista 37 godina pa je dosao da zakljucka da ucenje nije dobro.
Upitao sam ga: Zar je tebi trebalo 37 godina da uvidis da si na pogresnom putu? A koliko sada ce ti trebati da uvidis da ni taj put kojim sada ides neje dobar?
Posle ovog pitanja prestao je da mi pise.
Otpada ima u svim sredinama. kada je medju dvanaestoricom mogao da zivi i da se pretvara za pravog vernika jedan JUDA, sta da kazemo za sve takve?

STA JE KULT?
"Kult, (lat. cultus), stovanje bozanstva; kao javni organizirani izraz religije postoji vec kod najprimitivnijih kultura pethistorije; poprimio kod raznih naroda razlicite oblike. Cntar kulta obicno su zrtve koje se prinose vrhovnom bicu; Bogu stvoritelju, demonima, diviniziranim prirodnim silama (Suncu, vjetru, moru, vatri) te diviziranim biljkkama, zivotinjama i idolima. Kult je obiocno vezan za odredjenaa mjesta i dane. a posebno o njima vodi bruiku vrac ili svestenik..." Enciklopedija Leksikonskog Grafickog zavoda, Zagreb sv.3. str.692.

Darth, kad procitas ove karakteristike KULTA, sta mislis da li bi se njemo pre mogla pripisati Katolicka crkva, nego Adventisticka?

Marko, ne relativizuj, Lefebre je je oteran je je video u šta će se pretvoriti tumačenje odluka II Vatikanuma. Crkva je jedna, a Lefebre i njegovi su i dalje deo Crkve. Isto tako si mogao da kažeš da je SPC kult, jer vernici iste imaju Krsnu Slavu, što se razlikuje od svih ostalih u Crkvi Istoka. Nažalost, vi jeste KULT. Mi ne držimo papu kao proroka čiju doktrnu i pisanija treba pratiiti po svaku cenu. Drugo, Petrova služba je apostolska, a ne delo falsifikatora i samoporoklamovanog proroka/čice. Samo jedna tačka vas deli od potpunog ispunjavanja definicije kulta, a to je podela u porodici, mada i to zadovljavate jer jadnik koji je poverovao vašem "proroku" ima zadatak da na to verovanje prevede celu porodcu. Ako ne uspe, nabija mu se krivica. Žao mi je, ali ASD ili SDA, ili kako se već zove plod EGW jeste kult, možda u manjoj meri u odnosu na brata po jeresi Džehoviste, ali ipak kult.

Ne, nisu oni koji razotrkivaju vašu proročicu i njene jeretičke spise nastale plagijatorskim delovanjem Jude. Oni su se samo spasili od laži. Trebalo mu je 37 godina? Pa šta! Čoveku je potrebno mnogo da bi se odlučio na rez sa programom koji mu je svakodnevno od najranijih dana života ubacivan u glavu, a Bog ima svojih metoda da otvori oči ljudima da vide istinu. Baš zato je i Sola Scriptura opasna, jer svako može da mlatara Biblijom, koriguje svoje tvrdnje i naglašava delove pisma da bi privukao one koji su Bibliju već prihvatili za osnov vere.

Inače, ovo nije mesto, tj ovo nije tema za raspravu oko toga. Pozivam dakle sve ostale Sola Scriptura da se pridruže raspravi, a ne da kultu dozvoljavaju da govori umesto njih. Ukoliko to nije moguće, pozivam upravu da zaključa temu. Jer uslovi za normalnu raspravu ne postoje. Naime, Crkvu predstavljaju oba krila, i Istok i Zapad, pa ima i ekumenista, a Sola Scripotura predstavljaju oni koji to nisu. Dakle, nema Luterana,. Metodista, Baptista, Evangelista, Anglikanaca. Nema svih onih koji drže Sola Scriptura kao osnovu verovanja, ali zato ima onih koji se u zemlji porekla usuđujui da menjaju pismo citatima svojih osnivača, menjaju veru i doktrinu iste, a ovde se neću reći lukavo koriste prevodom Daničić-Karadžić, mada istini za volju ima i korišćenja prevoda manje poznatih adventista i samoprklamovanih "pravoslavaca", doktora tipa Miroljuba Petrovića.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, onda ti ne čitaš pažljivo DarthShoneove komentare.
Onaj ko zna ljudske misli, i pobude iz kojih neko nešto čini, on sebe predstavlja Bogom.

A on to čini skoro u svakom komentaru.

Zasto onda nisi i Tripa osudio da se naziva bogom? Pa on to isto radi!

Iznosiš poluistine.

Nije tacno! Ti znosis poluistine , jer Tripa uopste ne osudjujes, a Sonea optuzujes!

Gde je tu postenje?

Ponovicu, to je razlog zasto ste me kao ljudi razocarali. I vise vas ne mogu ni smatrati pravim Hriscanima!

Natrag