Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zahvaljujući modernoj tehnologiji, mogao sam da vidim kakve gluposti pominju Laodikeja i Tripo. Ovo je sramota. Kakav falsifikat Biblije, kakvi bakrači. Još i poistovećuju kasapljenje PIsma koje vrše njihova braća po ocu Džehovisti sa Biblijom Svetzg Jernima.

Falsifikati spisa EGW? Zašto bi neko Falsifikovao plagijatorku, jer ona je po svim dokazima plagirala svakoga čiji bi se spisi mogli protuimačiti kao korisni za njen kult.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zahvaljujući modernoj tehnologiji, mogao sam da vidim kakve gluposti pominju Laodikeja i Tripo. Ovo je sramota.

Još kada bi počeo da dokazuješ svoje tvrdnje.

Za razliku od tebe ja imam dokaze. Ma da znam da ih nećeš prihvatiti.

Falsifikati spisa EGW?

To je zato što ti ne odg. njena nauka koja je biblijska.

Zašto bi neko Falsifikovao plagijatorku, jer ona je po svim dokazima plagirala svakoga čiji bi se spisi mogli protuimačiti kao korisni za njen kult.

Da bi ubacio u njena učenja lažna učenja. Falsifikat ne znači je neka nauka lažna nego da ne pripada toj osobi.

Djela su pokazala da je Biblija dovoljna.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Falsifikati spisa EGW? Zašto bi neko Falsifikovao plagijatorku, jer ona je po svim dokazima plagirala svakoga čiji bi se spisi mogli protuimačiti kao korisni za njen kult.

Баш тако, од муке да се насмејем бар. Кад човек изгуби перцепцију и искључи разум да би бранио обичног лажног пророка, онда су му други хришћани "гори од ђавола" кад указују на грешке. Радије ће користити глупе изговоре да га оправда. Да смо ми написали тако нешто, мислиш да би нас оправдавао користећи Библију? Верујем да не би.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Баш тако, од муке да се насмејем бар. Кад човек изгуби перцепцију и искључи разум да би бранио обичног лажног пророка, онда су му други хришћани "гори од ђавола" кад указују на грешке. Радије ће користити глупе изговоре да га оправда. Да смо ми написали тако нешто, мислиш да би нас оправдавао користећи Библију? Верујем да не би.

Čime si dokazao svoje tvrdnje? Opet svojom riječju. Ni ne znaš koji biblijski kriterijum za Božjeg proroka.

Za razliku od vaših "proroka" koji su dobijali vizije na nekom usamljenom mjestu gdje nije bilo nikoga prorok EGV je dobijala javno pred mnogim ljudima raznih religija.

A šta vaši proriču da će se vratiti Istanbul i da će postati opet Konstatinopolj. Da će se obnoviti Bizant. Da će vratiti Kosmet.

:beee:

Ajd navedi barem 3 kriterijuma iz Biblije koji dokazuju Božjeg proroka? Ako znaš. :mig:

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Кад бисте тако Христа бранили као њу, то би била срећа немерљива. Да само Писмо користите не би било проблема. Ја верујем да би Господ свакоме открио све и да поседује само једно јеванђеље и да се на њега ослони. Проблем је што ви говорите "само Писмо", а заправо права истина је: "и списи пророка". Дакле, вама Предање Цркве представља сотонску превару, а предање лажних пророка је истинито. Нисте ви једина секта са својим предањем. Има вас ко зна колико, то се више не може ни бројати. И сви имате пророка са визијама. Чак и ви имате снове и визије, свашта сам прочитао у задњих двадесетак година. Пун је интернет визионара са порукама.

Дакле, Писмо није проблем. Проблем је оно што тумачи Писмо. Читава хришћанска догматика треба сада да трпи малтретирање култова који мисле да интернет њима припада. Где год се почне са разговором о вери, ту мора неки фарисеј да свима соли памет. Потпуно разумем зашто се и сам Господ толико нервирао и зашто је рекао да се добро чувамо квасца којег се човек тешко ослобађа. Срећа је што не можете као у време апостола да демонстрирате вашу веру као они фарисеји. Јер ви сте најумнији, најначитанији, најспособнији, вама Бог лично говори шта и како треба... да се човек насмеје или да му се слоши.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ko da nas opravda? Adriane, pa ne bi časa časio da kaže: "Eto,. vidite, takva su im djela, nemaju nauku Biblije, nemaju ništa..."

Кад бисте тако Христа бранили као њу, то би била срећа немерљива. Да само Писмо користите не би било проблема. Ја верујем да би Господ свакоме открио све и да поседује само једно јеванђеље и да се на њега ослони. Проблем је што ви говорите "само Писмо", а заправо права истина је: "и списи пророка". Дакле, вама Предање Цркве представља сотонску превару, а предање лажних пророка је истинито. Нисте ви једина секта са својим предањем. Има вас ко зна колико, то се више не може ни бројати. И сви имате пророка са визијама. Чак и ви имате снове и визије, свашта сам прочитао у задњих двадесетак година. Пун је интернет визионара са порукама.

Дакле, Писмо није проблем. Проблем је оно што тумачи Писмо. Читава хришћанска догматика треба сада да трпи малтретирање култова који мисле да интернет њима припада. Где год се почне са разговором о вери, ту мора неки фарисеј да свима соли памет. Потпуно разумем зашто се и сам Господ толико нервирао и зашто је рекао да се добро чувамо квасца којег се човек тешко ослобађа. Срећа је што не можете као у време апостола да демонстрирате вашу веру као они фарисеји. Јер ви сте најумнији, најначитанији, најспособнији, вама Бог лично говори шта и како треба... да се човек насмеје или да му се слоши.

Ali, ne brane ga. Hrist im je samo paravan. A ona je američki Muhamed, veća je uvreda otkriti loše o njoj, nego li biti nevernik. Ja ih zato i okarakterisah da su im muslimani bliski, jer i jedni i drugi pismolatre, i imaju proroka koga je pogubno kritikovati. To što bi njihova proročica, vizionarka, šta li za svoju izmenu najvažnije zapovesti i heretičke vizije (nastale pod uticajem prijatelja njenog muža, inače Baptiste Sedmog dana) od pravih Farizeja i Sadukeja (kojima je njema teologija ne postojanja duše bliska) doživela kamenovanje do smrti, to je tek posebna priča, a njeni se sledbenici pozivaju na nasleđe imaginarne "pravoverne crkve" od koje je kao JEDNA SVETA otpala u II veku, ma kao što si lepo, brate u drugom pasusu rekao šta je problem. Dogmatika, Patristika, ma sve trpi jer je neko umislio da mora da bude u svakoj čorbi mirođija i da je nauka njegove "vizionarke" jedina ispravna, a njeni sledbenici najumniji, najpametniji, i jedini imaju ključeve spasenja.
Zato sam ranije i napisao, pa su me napali, da rešenje nije u Sola Scriptura, ponajmanje onako kako ga oni predstavljaju.

Sve što rade, nije uopšte smešno. Ljudi gube dušu, ili gube veru, odbacuju Boga, jer im se nudi iskrivljeno evanđelje, a mi moramo da trpimo da nas besomučno napadaju, umesto da razgovaramo o temama koje sve nas interesuju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Кад бисте тако Христа бранили као њу, то би била срећа немерљива.

Braneći nju branimo Isusa.

Да само Писмо користите не би било проблема.

Pa ti dokaži da je njena nauka nasuprot Pismu.

Ја верујем да би Господ свакоме открио све и да поседује само једно јеванђеље и да се на њега ослони.

Pa otkrio je svakome. Znaš da to piše u Bibliji.

Проблем је што ви говорите "само Писмо", а заправо права истина је: "и списи пророка".

zato smo pokazali bolji rod i ti ne možeš da osporiš Biblijom ono što je ona napisala.

Дакле, вама Предање Цркве представља сотонску превару, а предање лажних пророка је истинито.

Imam bar 20 vaših učenja i sva suprotna Bibliji.

Нисте ви једина секта са својим предањем.

sekta je onaj ko se odvojio od Biblije, znači da ste vi.

И сви имате пророка са визијама.

A vi nemate.

Дакле, Писмо није проблем. Проблем је оно што тумачи Писмо.

Pa to se pokazalo kod vas. Jedno vi, a Biblija drugo, sasvim suprotno.

Читава хришћанска догматика треба сада да трпи малтретирање култова који мисле да интернет њима припада.

Pa vaša dogmatika se samo zove hrišćanska. Formalno.

I nisi mi dao 3 kriterijuma iz Biblije za Božjeg proroka.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nisu ih ucili Adriane, uce se druge stvari kod njih na faksu - kako za govornicom mlatarati biblijom da se stvori impresija, kako podizati i spuststi tonalitet glasa, kako vikati da se probudi uspavana masa, kako uticati na emocije slusalaca, ubaciti po koju salu da se odrzi paznja, drugom recju - kako izvoditi performans! I onda Tripo prica kako mi izvodimo performans? Zna on tacno sta oni rade na bogosluzenju i predavanjima, pa to pripisuje nama da skrene paznju sa njih, jer napad je najbolja odbrana.. Ali oni su i sami svesni sta rade ovde na forumu, a to je odvracanje paznje, i to je duh koji ih vodi..

Mire, izgleda da prosle noci nisi dobro spavao. Pricas kao da sanjas.
Reci mi na kom verskom fakultetu se ne uci vestina govora ili omiletika?
Zar govornici bilo koje vrste ne treba da nauce da se pravilno izrazavaju?
I sta u tome ima lose?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ponoviuću ono što su i Mojsije i Isus rekli: "Nema veće zapovesti od ove: Shema Israel, Adonai Eloheinu Adonai Ekhad, voli Boga svoga svim srcem svojim, svom dušm svojom, svom snagom svojom, svim umom svojim. i voli bližnjeg svoga kao samog sebe." Ili doslovno, da ne bude posle da sam izmišljao:

Mojsije:

U one dane: Mojsije reče narodu:

»Svega vijeka svoga boj se Gospodina, Boga svoga – ti, i sin tvoj, i sin tvoga sina – vršeći sve zakone njegove i sve zapovijedi njegove što ti ih danas propisujem, pa da imaš dug život. Slušaj, Izraele, drži ih i vrši da ti dobro bude i da se veoma razmnožiš jer ti je Gospodin, Bog otaca tvojih, obećao zemlju kojom teče med i mlijeko.

Čuj, Izraele! Gospodin, Bog naš, Gospodin je jedini! Zato ljubi Gospodina, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! Riječi ove što ti ih danas naređujem neka ti se urežu u srce.
Pnz 6, 2-6

Isus :

U ono vrijeme:

Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva od sviju?« Isus odgovori: »Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje! Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih.«

Nato će mu pismoznanac: »Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega. Njega ljubiti iz svega srca, iz svega razuma i iz sve snage i ljubiti bližnjega kao sebe samoga – više je nego sve paljenice i žrtve.«

Kad Isus vidje kako je pametno odgovorio, reče mu: »Nisi daleko od kraljevstva Božjega!« I nitko se više nije usuđivao pitati ga.

Mk 12, 28b-34

Darth, Dobre tekstove si naveo u prilog objasnjenja koje su to najvece zaopivesti.
I ti i Adrian misklite da je Elen Vajt suprotstavila se Hristovoj izjavi o najvecoj zapovesti time sto je istakla znacaj cetvrte zapovesti. Da li je tako? Da li sam vas dobro razumeo?

Ne zelim d avas ponizim niti razocaram, ali moram vam reci da Elen Vajt uopte nije se suprotsdtavila Hristovoj izjavi, nego ju je jos vise uzdigla.
Da vam to ja ne bih dokazivao, jer ko zna mogu negde i da pogresi, molim vas da dobro obratite panju na Hristovu izjavu:

"A Isus rece mu:
LJUBI GOSPODA BOGA SVOJEGA SVIJEM SRCEM SVOJIM, I SVOM DUSOM SVOJOM, I SVOM MISLI SVOJOM. OVO JE PRVA I NAJVECA ZAPOVEST. A DRUGA JE KAO I OVA: LJUBI BLIZNJEGA SVOJEGA KAO SAMOGA SEBE. O OVIM DVEMA ZAPOVESTIMA VISI SAV ZAKON I PROROCI." Matej 22,37-40.

Prvo, ako postoji najveca zapovest da ljubinmo Boga a druga je kao i prva, koja je onda najveca?

Nije na odmmet da primetite, da je
Hristos ovde sazeo CEO zakon u DVE zapovesti, a one su ljubav prema Bogu i Ljubav prema bliznjima. Lepo nam je Hristos to objasnio izjavom: O ove dve zapovesti visi sav zakon i proroci.

Na prvoj ploca Dekalog nalaze se 4 zapovesti koje regilisu nas odnos prema Bogu.
Prema tome,
kade Elen Vajt govori o vaznosti cetvrte zapovesti, ona ne istice nista posebno, a jos manje nesta novo, nego
govori o prvoj zapovesti u kojoj se izrazava ljubav prema Bogu.
Tako Izjava Elene Vajt savrseno se uklapa u Hristovu izjavu upravo onako kako je to On pokazao.

Poslednja izmena:
Natrag