Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Odrzala je kontinuitet od Adama naovamo! To je nasa crkva!

Jak arg. to svako kaže, a da jeste održali, držite subotu, ne jedete svinjetinu itd.

A vi nemate kontinuitet, posle 1. veka, crkve "nidje", da bi se pojavila 2000 godina kasnije.

A da Onaj ko je dao da se napiše subota i da se ne jede svinjetina je advent. i Isaija, i Avram i Adam i Mojsije i Isus i Petar i Jovan su živjeli od 19. vijeka.

Pa ako se "krila u pustinji" dokazite da ste postojali u pustinji,

Ajde ne moraš stalno dokazivati formalizam. Znamo već to.

i da ste imali bar "kontinuitet dogme" ako apostolski kontinuitet ne mozete dokazati..

Da stvarno ga nemamo, niko do nas nije držao subotu, svi su jeli svinjetinu. Mi prvi počeli, stvarno nemamo kontinuiteta.

Nego vam ni dogma nije ista,

Da Isus je jeo pig, nije držao nedelju. NIje se pozivao na Sola Scr.

Pa vi mozete biti samo "vavilon veliki" sa pomesanim jezicima a ne crkva koja ima istinu i koja je postojala 6000 godina!

To svako kaže, ali je zato mjerilo ponašanje.

Osim toga jos ste i "pagani" jer se identifikujete sa katarima - paganima (koje nazivate Bozjom crkvom) i slicnima koji su usvojili gnosticizam i verovali da je "demijurg tvorac sveta" odnosno satana!

Da pagani nisu jeli svinjetinu i držali su subotu.

Sve sto nama pripisujete ste zapravo vi!

Pa vidiš da paganima pripisujemo to.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jak arg. to svako kaže, a da jeste održali, držite subotu, ne jedete svinjetinu itd.

Mogli ste vi odrzati i obrezanje, za nas Hriscane to ne vazi..
A da Onaj ko je dao da se napiše subota i da se ne jede svinjetina je advent. i Isaija, i Avram i Adam i Mojsije i Isus i Petar i Jovan su živjeli od 19. vijeka.
Avram, Adam i Mojsije su se i obrezivali, pa za nas to ne vazi.
Ajde ne moraš stalno dokazivati formalizam. Znamo već to.
Kad nemas odgovora onda sam formalista? Dokazi kontinuitet ucenja od 1. veka naovamo?

NEMA GA!
Da stvarno ga nemamo, niko do nas nije držao subotu, svi su jeli svinjetinu. Mi prvi počeli, stvarno nemamo kontinuiteta.

Nemate kontinuitet dogme, od 1. veka naovamo, od kad je (po vama) nasa crkva pala, vi protestanti ste medjusobno posvadjani. Kako to onda moze biti "Bozja crkva"???

Znaci Bog je imao "istinu pomesanu sa lazi" 2000 godina, i kao neku toboze "crkvu" sastavljenu od 1000 posvadjanih sekti?

Koga ti zafrkavas?

Pominjes "svinju"? Pa nista pametno ne znas reci, nije ti samo svinja ona oko koje se ne slazete, nego 80% stvari!
Da Isus je jeo pig, nije držao nedelju. NIje se pozivao na Sola Scr.
Koristis engleski "pig", tu se vidi koliki si "kauboj" postao, koliko su ti satanisti isprali mozak!
To svako kaže, ali je zato mjerilo ponašanje.
Bas je merilo ponasanje, pa bolji su od hindusi od vas! Samo skreces temu i ponavljas isto, jer nemas odgovora!

Odgovori mi, kako to da 2000 godina Bozja crkva u pustinji "nema kontinuitet dogme (ucenja) " vec svojim ucenjem zavodi ljude "mesajuci istinu i laz"???

Kakva je to onda crkva???
Da pagani nisu jeli svinjetinu i držali su subotu.
Ti si opsednut sa svinjom, satanael te muci!
Ovde se radi o tome da ste vi i one koji su verovali "demijurga" (satanu) nazvali "Bozjom crkvom u pustinji". Dakle, vi ste sebe identifikovali sa paganima i gnosticima! A da ne govorim kako ste se identifikovali i sa Martinom, pa sad pokusavate da se operete!
Pa vidiš da paganima pripisujemo to.

Jeste, nasu crkvu nazivate "paganskom" a sebe identifikujete sa katarima, bogumilima i slicnim gnosticima koji su verovali u "demijurga" (satanu).

Sta ste vi tada nego "vavilon veliki", sami ste sebe identifikovali sa paganima!

Pa otišao je sam. Koga je otjerao? Nije ga niko izbacio, znači da je svojom voljom otišao.
Oterali ste ga lupajuci spam. I ja cu da odem uskoro. Bicete srecniji.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Kad nemas odgovora onda sam formalista? Dokazi kontinuitet ucenja od 1. veka naovamo?

NEMA GA!

Nemate kontinuitet dogme, od 1. veka naovamo, od kad je (po vama) nasa crkva pala, vi protestanti ste medjusobno posvadjani. Kako to onda moze biti "Bozja crkva"???

Znaci Bog je imao "istinu pomesanu sa lazi" 2000 godina, i kao neku toboze "crkvu" sastavljenu od 1000 posvadjanih sekti?

Koga ti zafrkavas?

Pominjes "svinju"? Pa nista pametno ne znas reci, nije ti samo svinja ona oko koje se ne slazete, nego 80% stvari!

Koristis engleski "pig", tu se vidi koliki si "kauboj" postao, koliko su ti satanisti isprali mozak!

Bas je merilo ponasanje, pa bolji su od hindusi od vas! Samo skreces temu i ponavljas isto, jer nemas odgovora!

Odgovori mi, kako to da 2000 godina Bozja crkva u pustinji "nema kontinuitet dogme (ucenja) " vec svojim ucenjem zavodi ljude "mesajuci istinu i laz"???

Kakva je to onda crkva???

Ti si opsednut sa svinjom, satanael te muci!
Ovde se radi o tome da ste vi i one koji su verovali "demijurga" (satanu) nazvali "Bozjom crkvom u pustinji". Dakle, vi ste sebe identifikovali sa paganima i gnosticima! A da ne govorim kako ste se identifikovali i sa Martinom, pa sad pokusavate da se operete!

Jeste, nasu crkvu nazivate "paganskom" a sebe identifikujete sa katarima, bogumilima i slicnim gnosticima koji su verovali u "demijurga" (satanu).

Sta ste vi tada nego "vavilon veliki", sami ste sebe identifikovali sa paganima!

Oterali ste ga lupajuci spam. I ja cu da odem uskoro. Bicete srecniji.

Mire, sama tvrdnja da se poseduje monopol na "istinu" a koja može bit i jeste samo JEDNA, jer JEDAN je Trostruko Sveti OTAC-SIN - DSUH SVETI, a da drugi ne vide tu i takvu istinu je kontradiktorna. Naime, ako je PISMO samo po sebi dovoljno, i ako je ta ISTINA u njemu, otkud to da ostali kojima je SAMO PISMO dovoljno NEMAJU isto tumačenje ISTINE. NE vide je na isti način kao adventisti. To je relativizacija ISTINE sa jedne strane, a sa druge strane monopolizacija, jednom rečkju kontradiktornost. A Bog nije kontradiktoran. Ako im je vera ista, zašto se neko ko iz Luternastva na primer prelazi u Adventiste ponovo KRSTI? Pa onda je po njima Hrist podeljen, jer krštenjem mi primamo Hrista. Svesni da im je argumentacija na kojoj zasnivaju svoju pripadnost Sola Scriptura herezi tanja od vlasi kose, izmišljaju da su oni nekakva progonjena ckrva koja je očuvala "pravoerje". Što je okultističko lupetanje, jer ne da liči nego je identično bajkama Blavacke, i ostalih preteča New Age kultova o nekakvim čuvarima tajnog znanja,

U svom zastranjivanju idu toliko daleko da zaboravljaju hronološki tok Pisma. Pripisuju Avramu- Abrahamu primanje zakona koji će Mojsije primiti najmanje 600 godina kasnije. Opsednuti su formalizmom i to isključivo kada ide u prilog njihovoj doktrini, inače ostavljaju slobodu tumačenja kako se kome svidi. Pripisuju sebi poreklo od gnostika i dualista, od onih koiji su NEGIRALI ISUSOVO BOŽANSTVO, a tvrde da su Hrišćani.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve što se piše van biblije, i ja to ne osporavam da treba pisati, mora biti u skladu sa pismom i nadahnućem Duha Svetoga.
Dakle, onaj ko piše u Božje ime, mora biti pozvan od Boga za taj posao, a ako je pozvan, on ima i pomazanje, i to se vidi i oseća, i ima Bogoprosvetljujući efekat na čoveka, i vodi ga Bogu.

Ne govorim za pisanje na forumu.

Govorim za ozbiljan jevanđeoski, pa čak i proročki rad, gde čovek pokrenut Duhom Božjim, iznosi pisana svedočanstva i vesti koje dobija od Boga.

Pisati eto tako radi reda bez ličnog pozvanja i nadahnuća, kao što to rade svetovni ili pak crkveni pisci, nema određene svrhe.

Eto brate sve si rekao i sve je tako.
Oni na to ne mogu odgovotiti nista..

Mire, na šta mi to ne možemo da odgovorimo.

Nije lepo iznositi prazne reči obučene u formu neistine i obmanjivanja drugih.

Što se tiče Božje crkve, ti ne poznaješ ništa iz biblije o crkvi, proročanstva koja su iznesena, u kojima se opisuje crkva od prvog veka pa do kraja istorije, i ko čini tu crkvu u kontekstu ovih otkrivenja i proročanstava.

U svemu ovome se pokazuje ko je ko, i ko je gde, ali ti si odbacio pismo, i veruješ više ljudima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne, nije Pismo odbačeno, I ne veruje se više ljudima, nego se ne veruje vašoj iskrivljenoj nauci i napadima na Crkvu i Veru. Niko ne želi da odbaci Istinu ako je već zna. Tako da, prestanite da nudite svoju robu onima koji robu već imaju. Prodajete vlasniku njegovo vlasništvo....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Pavle kaže da je nebitno obrezanje i neobrezanje tijela, nego držanje zapov. Božjih, da je subota u tom rangu onda bi se ona spomenula na Saboru kao teret paganima, ali nije.

U SZ je naglasak bio na obrezanju srca, a ne tijela. Kopiraš slapa, već osporeno davno. Ni to nisi primjetio da je naglasak na obrezanju srca u SZ.

Sada mene kopiraš. Vidim da imaš nauku u Bibliji.

Tako si i fariseji mislili da imaju duhovni kont. jer su imali fizički. Bitan je duhovni kontinuitet. Sve imate farisejsko shvatanje.

Nemate kontinuitet dogme, od 1. veka naovamo, od kad je (po vama) nasa crkva pala,

Od kada je usvojila lažna učenja.

vi protestanti ste medjusobno posvadjani.

Gdje kod nas svađa, navedi primjer? To kod vas ima, čak i ratovi.

Kako to onda moze biti "Bozja crkva"???

Po učenju vidljiva i po ponašanju nevidljiva, unutar te vidljive i drugi koji su van crkve a imaju takvo ponašanje.

Znaci Bog je imao "istinu pomesanu sa lazi" 2000 godina,

Po tvom tumačenju.

i kao neku toboze "crkvu" sastavljenu od 1000 posvadjanih sekti?

Koja je pokazala dobar rod, za razliku od ...

Koga ti zafrkavas?

Vašu lažnu nauku.

znam ja da je za tebe Biblija glupa. Pa nisam ja izmsilio da se svinje ne jedu, pa da meni kažeš da mi je nauka glupa. :beee:

Baš hrišćanski rječnik.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Baš hrišćanski rječnik.

Stvarno? Kako vas je Isus nazivao? Sećate li se? Čini se da se ne sečate, a pismo čitate.

Evanđelje po Mateju 12:34-36
34 Zmijski rode! Kako biste i mogli govoriti dobro kad ste zli? Jer usta govore ono čega je srce prepuno.
35 Dobar čovjek iz riznice svojega srca iznosi dobro, a zao čovjek zlo.
36 A ja vam kažem da će ljudi za svaku bezrazložnu riječ koju izgovore položiti račun na Sudnji dan.

Natrag