Moje su tvrdnje kontradiktorne, a tvrdnje adventista nisu? Na osnovu čega sam ja kontradiktoran? Po tome što sam rekao da samo Bog može znati da li grešim ili ne? Pa naravno da samo Bog može znati, i to što sam napisao je bilo da mi ne biste opet pripisivali da sudim. Na osnovu onoga što znam, a verujte mi imao sam kontakta i sa adventistima, i sa Džehovistima, pa i sa Evangelistima, pratim literaturu, i veoma lako mogu da prepoznam kada je neko u zabludi, a kada je to što radi namera. Naime, ovde se prozivam za kontradiktornost da bi se moji argumenti umanjili. Ok, neka vam bude, mi smo kontradiktorni, a vi niste. Da li ste sada srećni? Da ne trebam možda da se udaram u grudi i govorim Mea Culpa? Pred vama to sigurno neću, jer ako je greh braniti svoju veru i zajednicu kojoj pripadam, onda neka bude, ali ispovediću ga pred svojom zajednicom i pred Bogom. Ne i pred onima koji ono što jesam napadaju.
Drugo, ovde nisam ja tema, nego Sola Scriptura. I napisao sam da nije dovoljno, Da Biblija bez Crkve nije ništa drugo nego samo knjiga i iza toga stojim. Još jednom ču ponoviti, ne mrzim nikoga, i uvek sam spreman da razgovaram o Hrišćanstvu, da saznam nešto novo i da se učvrstim u veri. Ali to ne znači da sam spreman da Istinu koju sam primio na krštenju odbacim zbog toga što neko ko za sebe tvrdi da je Hrišćanin mrzi onu koja je Duhom nadahnuta i kanonizovala Pismo. Isto tako, braniću pismo od svih pokušaja da se relativizuje ili pogrešno tumači, ili još gore prikaže korumpiranim. Ali, Pismo koje ću braniti je ono koje sadrži kompletan kanon, ne i ono koje Protestanti koriste.