Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jer duhovi pakosti ispod neba Božjoj riječi dodaše još svojih 100 000.

Slape kao i uvek GRESI!
Onaj ko je napisao 100 000 stranica ne pripada "duhovima pakaosti ispod nebe".

Drugo te stranice NISU dodatak Bozojoj reci, a to Slape dobro zna, nego po svome uvek blamira druge da bi opravo svoju gomilu prestupa.

Nego DODATAK Bozijoj Reci su apokrifi koje je Slapova crkva dodala Bibliji.

Slape, je si li zadovoljan sa ovim komentarom? Ja jesam!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U poslanicama i usmenom prenosu.

Ne, u 1. stoljeću nemamo "novozavjetno Pismo" kao zbirku poslanica i evanđelja.

Nešto ranije si priznao da je Novi Zavet sa svim poslanicama postojao u I veku i da su apostolska prednja usmena u potpuosti identična sa pisanom porukom. Eto to što je tada napisano mi je jamac.

Kako će "napisani tekst" biti jamac sam sebi!? :) Piše u njemu: ja sam Pavlov tekst, ja sam Ivanov tekst ...!? :) Ja sam rekao da vjerujem u nadahnutost tih tekstova samo zato jer mi Crkva jamči za njih. Dakle, ti jamca ipak nemaš.

I Bog sam jer je obećao da Njegove reči su utvrđene. I Pavel sa anatemom na svakoga ko drugo jevanđelje objavljuje koje neije objavljeno usmenim putem i kasnije pisanim.

A tko ti je jamac da je Bog nešto obećao? I tko ti je jamac da je autentično ono što se pripisuje Pavlu?

Zašto ponavljaš jedno isto kada sidobio odgovor. Ako nisi zadovljan odgovorom uredu. Ali nema potrebe ponavljati se.

:) Zato što još nisi našao jamca.

Zamisli, pozivaš nekoga da pročita Bibliju, kao nadahnutu knjigu, taj netko te pita tko ti je rekao da je Biblija nadahnuta, a ti mu kažeš: "Ja tako vjerujem", ili mu kažeš: "Biblija jamči sama za sebe". Jovane, nemoj ovako prostituirati Sveto Pismo.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ne, u 1. stoljeću nemamo "novozavjetno Pismo" kao zbirku poslanica i evanđelja.

Kako će "napisani tekst" biti jamac sam sebi!? :) Piše u njemu: ja sam Pavlov tekst, ja sam Ivanov tekst ...!? :) Ja sam rekao da vjerujem u nadahnutost tih tekstova samo zato jer mi Crkva jamči za njih. Dakle, ti jamca ipak nemaš.
A tko ti je jamac da je Bog nešto obećao? I tko ti je jamac da je autentično ono što se pripisuje Pavlu?

Pa jemac je autor toga teksta koji je to i napisao. Jovan, Luka, Matej Marko, Pavle. To su ocevidci koji su svojim ocima videli i svojm rikama opipali. A oni su postojali i pre nego sto je nastala katolicka crkva. I pored svega toga, Bog je JAMAC, jer On vodi brigu o svojoj Reci.

Zamisli, pozivaš nekoga da pročita Bibliju, kao nadahnutu knjigu, taj netko te pita tko ti je rekao da je Biblija nadahnuta, a ti mu kažeš: "Ja tako vjerujem", ili mu kažeš: "Biblija jamči sama za sebe". Jovane, nemoj ovako prostituirati Sveto Pismo.[/QUOTE]

Ovako bezumlje nismo culi ni od onih koji su pobegli iz dusevne bolnice.
Slape, daj molim te reci nam jesili ti hriscanin ili musliman? Samo nehriscani mogu da upotrebe ovako bezumlje za Boziju svetinju kao sto ti radis.

Slape. Ja verujem da su pisci Biblije bili nadahmuti Duhom Svetim, koji ih je vodio i upucivao sta da napisu. Hvala Bogio sto je tako sto to blago nije poverio nijednom smrtniku pa ni jednoj crkvi, jer nijedna nije dostojna da je sacuva cistu i bez proizvoljnih dadataka koji nisu nadahnuti.

Prema tome, Slape, pokazujes potpuno poverenje u ljude, umesto u Boga. Zato i lutas po bezdanu neznanja kao brod bez kormila i kompaza po otvorenoj pucini okeana.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa jemac je autor toga teksta koji je to i napisao. Jovan, Luka, Matej Marko, Pavle.

Tko ti jamči da su oni zaista autori tih tekstova?

To su ocevidci koji su svojim ocima videli i svojm rikama opipali.

Tko ti jamči da su oni nešto svojim očima vidjeli?

I pored svega toga, Bog je JAMAC, jer On vodi brigu o svojoj Reci.

Jeli se tebi Bog ukazao i rekao ti kako vodi brigu o svojoj Riječi?

Ovako bezumlje nismo culi ni od onih koji su pobegli iz dusevne bolnice.
Slape, daj molim te reci nam jesili ti hriscanin ili musliman? Samo nehriscani mogu da upotrebe ovako bezumlje za Boziju svetinju kao sto ti radis.

Mogao bi i ti prestati s prostituiranjem Svetog pisma.

Slape. Ja verujem da su pisci Biblije bili nadahmuti Duhom Svetim, koji ih je vodio i upucivao sta da napisu.

Što koga briga što ti vjeruješ. Piše li u Bibliji da si ti od Boga ovlašten tumačiti Pismo?

Hvala Bogio sto je tako sto to blago nije poverio nijednom smrtniku pa ni jednoj crkvi, jer nijedna nije dostojna da je sacuva cistu i bez proizvoljnih dadataka koji nisu nadahnuti.

Je, upravo ju je povjerio svojoj Crkvi. I tvrdiš da Kristova crkva, kojoj je sam Krist glava, i kojoj je sam Krist zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati, nije dostojna čuvati i prenositi Bižju riječ!?!? Čovječe, jesi li ti svjestan bogohuljenja koje ovdje činiš?

Prema tome, Slape, pokazujes potpuno poverenje u ljude, umesto u Boga. Zato i lutas po bezdanu neznanja kao brod bez kormila i kompaza po otvorenoj pucini okeana.

Izmišljaš. Ja sam rekao da vjerujem Crkvi kojoj je sam Krist glava, i kojoj je sam Krist zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ispada da Bog nije dao dovoljno uputstava u Bibliji naravno po onima koji negiraju Sola S. to je ruženje Boga.

Što koga briga što ti vjeruješ. Piše li u Bibliji da si ti od Boga ovlašten tumačiti Pismo?

----------------------------------------------------------
OSPORAVANJE

Pa onaj ko vjeruje i djeluje kao Isus on je njegov sljedbenik, a ne samo onaj ko priča, pošto pričaju svi.

Naravno da te briga, pošto ti slušaš Lojolu.

Piše u Bibliji da svako može tumačiti, neko sa izvrtanjem, a neko ispravno. Što je Biblija i predvidjela.

Zato su bili plemenitiji oni koji su sve provjeravali Pismom.

Znamo Slape da za tebe drugi tumače. Lojola je čudo.

Dakle Biblija je dovoljna.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde se pocelo i javno osporavati da je pisana rec Bozja od Boga, da ona nije pisana od strane apostola..itd..

Sta onda govoriti, jer upravo je sotonin cilj da srusi temelj vere, a to je rec Bozja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Hrišćani! Vi koji pišete na ovim stanicama, mogli bi se složiti bar u jednom, a to je da je Biblija (Novi Zavjet) riječ Božija. Nije je Bog lično pisao, ali je Sveti Duh nadahnuo apostole koji su to činili. Dakle, da preciziram: Novi Zavjet je posredna riječ Božija! Koliko vidim, niko ovdje ne negira tu činjenicu. Kakvog onda ima smisla da jedni druge opružujete da tu činjenicu niječu i ne priznaju? Pošto to uopšte nije istina, onda se nameće zaključak da je to obična kleveta, a onaj ko se služi klevetama kao argumentima za neki dokaz, unaprijed je osuđen kao gubitnik.
Nikog u ovom slučaju posebno ne imenujem, ali na sve vas apelujem: služite se u raspravama valjanim argumentima, ne izmišljate "grijehe" da bi ih kao etikete prilijepili jedni drurgima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hrišćani! Vi koji pišete na ovim stanicama, mogli bi se složiti bar u jednom, a to je da je Biblija (Novi Zavjet) riječ Božija. Nije je Bog lično pisao, ali je Sveti Duh nadahnuo apostole koji su to činili. Dakle, da preciziram: Novi Zavjet je posredna riječ Božija!

E Juravka, ti to vidiš lepo i jasno. Da slažem se sa tobom. Bilo bi dobro da se kao hrišćani složimo oko važnosti Reči Božije za život hrišćana. Ali vidiš da nije tako. A lepo si ovo rekao. Svaka čast. Potpuno si upravu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda jedino treba da se ostali javno izjasne u vezi toga, jer ja taj problem nemam da su ljudi nadahnuti Bozjim Duhom pisali bibliju, i po onome sto su primili iz Isusovih usta.

Natrag