DartsHone, to što pišeš je potpuni promašaj, jer ukazujući na jednu istinu "DA JE ISUS REČ BOŽJA" ti pokušavaš da negiraš drugu istinu, a ona glasi "DA JE ISUS DOŠAO DA OBJAVI REČ BOŽJU" i tu reč koju je on objavio apostoli su zapisali, i ta reč danas predstavlja bibliju novoga zaveta.
Da vidimo šta kaže sam Isus po ovom pitanju:
"Ja javih ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta; tvoji bijahu pa si ih meni dao, I REČ TVOJU ODRŽAŠE.
Sad razumješe da je sve što si mi dao od tebe.
JER REČI KOJE SI DAO MENI DADOBH IM, I ONI PRIMIŠE, i poznadoše istinito da od tebe iziđoh, i vjerovaše da si me ti poslao" ( Jovan 17. 6 - 8 )
Po tebi, biblija nije reč Božja, i trebamo je baciti, jer ako nije reč Božja onda se ne trebamo po njoj ni upravljati.
Hvala Bogu što reč Božja žigoše svaku neistinu, I svaki lažni put.
Amin!
Marko, pročitaj malo bolje Slapove postove. Ne ruga se on Istini, nego razložno, možda malo preoštro navodi da iza svega što znamo o PISMU, ne stoji NAŠE SAZNANJE, nego da smo to primili u Crkvi. Da bez CRKVE mi i ne bi smo znali da je PISMO zapisana BOŽIJA poruka ljudima.
Ovo je takođe jedan potpuni promašaj.
Istina i saznanje da postoji pisana reč Božja su postali poznati zahvaljujući apostolima koji su napisali jevanđelja, dela apostolska, poslanice, i otkrivenje, i objavljivali ih širom tada poznatog sveta, i ti spisi su postojali još u prvoj crkvi još za vreme života apostola, crkvi čije je sedište bilo u Jerusalimu, a prva crkva se sastojala od obraćenih Jevreja.
U vreme mračnog srednjeg veka i zabrane čitanja reči Božje, reč Božju su objavili narodu reformatori koje je Bog podigao u tom cilju.
Lokalna Rimska crkva koja se odrekla reči Božje sredinom 2 veka i doživela otpad od prve Hristove crkve - nije stvorila i napisala reč Božju, a još manje je objavljivala, već je stvorila dogme preuzevši ih iz mnogoboštva, i više se bavila politikom, ratovima, i progonom neistomišljenika nego spasavanjem ljudi propovedanjem reči Božje.
Pisanu reč Božju su napisali verni Hristovi apostoli, i pre njih proroci, a ne bilo koja crkva, posebno ne nakon polovine drugog veka i otpada Rimske crkve, u vreme kada apostolic i proroci nisu bili u životu.
Izraz
"bludnice" ili
"mati bludnicama" su biblijski izrazi, I koriste se da ukažu na one crkve koje su napravile duhovnu preljubu sa neistinom, mnogoboštvom, ili pak sa otpalim lažnim crkvama.
Slava Bogu!