Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo obrnuto. Ortodoksni ateisti pokušavaju diskreditirati Kristovu Crkvu - jednu svetu katoličku i apostolsku. Dakle, ateisti čine točno ono što i ti činiš.

Bez ljutnje, a ti želiš da je opravdaš diskreditujući Pismo tj. Njegovu pravu ulogu vodiča u duhovnom životu. Apostol Pavle je naglasio da je proklet onaj ko objavi drugačije jevanđelje od onog objavljenog. Ono je u Pismu. Pa negiranje prvenstva knjige u kome je to Jevanđelje sažeto.....zaista je tako. Nije lako to reći jer ne želim nikoga da uvredim ali ove reči apostola su zaista ubedljiv dokaz za jevanđelje.

Samo nastavi, podnijet ću zbog Istine.

Opet mi je žao što sam to morao reći ali zaista znaš li koliko sam puta ovakva pitanja dobio od ateista. Ne znam šta bi im ti odgovrio kada napadaju Pismo ali ja im kažem da nisu upravu. Isto tako ko god napada ulogu Pisma njihovim argumentima šta mogu..opet mi je žao što si se našao ti na tom istom putu ovakvim pitanjima.

Jeli te Bog nagovarao i da svoju crkvu utemeljiš.

Ja opet kažem meni je Bog obećao da će sačuvati svoju Reč i ja Mu verujem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apostol Pavle je naglasio da je proklet onaj ko objavi drugačije jevanđelje od onog objavljenog. Ono je u Pismu.

U kojem je Pismu evanđelje u vrijeme dok je Pavao bio još živ?

ali ove reči apostola su zaista ubedljiv dokaza za jevanđelje.

Tko ti je jamac da su to apostolov riječi?

Opet mi je žao što sam to morao reći ali zaista znaš li koliko sam puta ovakva pitanja dobio od ateista.

I što si im odgovorio? Jesi li im odgovorio da ti je Ellen White jamac za Pismo. Pa naravno da su se izrugivali i s tobom i s Pismom.

Ne znam šta bi im ti odgovrio kada napadaju Pismo ali ja im kažem da nisu upravu.

Odgovorio bih im isto što i tebi. Da Biblija nije pala s neba, nego da ju je iznjedrila, čuvala, prenosila i tumačila Kristova crkva.

Isto tako ko god napada ulogu Pisma njihovim argumentima šta mogu..opet mi je ćao što si se našao ti na tom istom putu ovakvim pitanjima.

Ti se Bibliji izruguješ sramotnije od ateista.

Ja opet kažem meni je Bog obećao da će sačuvati svoju Reč i ja Mu verujem.

Je li te Bog nagovarao da svoju crkvu utemeljiš?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Tesko onome koji, umjesto da se bori "protiv duhova pakosti ispod neba," neprestano se bori protiv istinite Bozije reci.
Tim gore sto tu jeres zastupa onaj koji se predstavlja kao predstavnik svoje crkve.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tesko onome koji, umjesto da se bori "protiv duhova pakosti ispod neba," neprestano se bori protiv istinite Bozije reci.
Tim gore sto tu jeres zastupa onaj koji se predstavlja kao predstavnik svoje crkve.

Marko, pročitaj malo bolje Slapove postove. Ne ruga se on Istini, nego razložno, možda malo preoštro navodi da iza svega što znamo o PISMU, ne stoji NAŠE SAZNANJE, nego da smo to primili u Crkvi. Da bez CRKVE mi i ne bi smo znali da je PISMO zapisana BOŽIJA poruka ljudima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Marko, pročitaj malo bolje Slapove postove. Ne ruga se on Istini, nego razložno, možda malo preoštro navodi da iza svega što znamo o PISMU, ne stoji NAŠE SAZNANJE, nego da smo to primili u Crkvi. Da bez CRKVE mi i ne bi smo znali da je PISMO zapisana BOŽIJA poruka ljudima.

A Marka naučili da je Crkva, koja je nama donositelj i jamac Istine, ništa manje nego Bludnica. OK, neka misle i tvrde što ih volja, ali shizofreno je upravo od te Bludnice preuzeti njezinu "Knjigu" i deklarirati je svojim Svetim pismom. Najslikovitije. Preuzeti Pismo, koje je iznjedrila i čuvala Crkva, a onda baš tim Pismom mlatiti po toj Crkvi kao Kurvi, isto je kao kad bi netko postojanjem djeteta dokazivao da mu je majka neplodna.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
DartsHone, to što pišeš je potpuni promašaj, jer ukazujući na jednu istinu "DA JE ISUS REČ BOŽJA" ti pokušavaš da negiraš drugu istinu, a ona glasi "DA JE ISUS DOŠAO DA OBJAVI REČ BOŽJU" i tu reč koju je on objavio apostoli su zapisali, i ta reč danas predstavlja bibliju novoga zaveta.

Da vidimo šta kaže sam Isus po ovom pitanju:

"Ja javih ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta; tvoji bijahu pa si ih meni dao, I REČ TVOJU ODRŽAŠE.
Sad razumješe da je sve što si mi dao od tebe.
JER REČI KOJE SI DAO MENI DADOBH IM, I ONI PRIMIŠE, i poznadoše istinito da od tebe iziđoh, i vjerovaše da si me ti poslao"
( Jovan 17. 6 - 8 )

Po tebi, biblija nije reč Božja, i trebamo je baciti, jer ako nije reč Božja onda se ne trebamo po njoj ni upravljati.

Hvala Bogu što reč Božja žigoše svaku neistinu, I svaki lažni put.

Amin!

Ovo je takođe jedan potpuni promašaj.

Istina i saznanje da postoji pisana reč Božja su postali poznati zahvaljujući apostolima koji su napisali jevanđelja, dela apostolska, poslanice, i otkrivenje, i objavljivali ih širom tada poznatog sveta, i ti spisi su postojali još u prvoj crkvi još za vreme života apostola, crkvi čije je sedište bilo u Jerusalimu, a prva crkva se sastojala od obraćenih Jevreja.

U vreme mračnog srednjeg veka i zabrane čitanja reči Božje, reč Božju su objavili narodu reformatori koje je Bog podigao u tom cilju.

Lokalna Rimska crkva koja se odrekla reči Božje sredinom 2 veka i doživela otpad od prve Hristove crkve - nije stvorila i napisala reč Božju, a još manje je objavljivala, već je stvorila dogme preuzevši ih iz mnogoboštva, i više se bavila politikom, ratovima, i progonom neistomišljenika nego spasavanjem ljudi propovedanjem reči Božje.

Pisanu reč Božju su napisali verni Hristovi apostoli, i pre njih proroci, a ne bilo koja crkva, posebno ne nakon polovine drugog veka i otpada Rimske crkve, u vreme kada apostolic i proroci nisu bili u životu.

Izraz "bludnice" ili "mati bludnicama" su biblijski izrazi, I koriste se da ukažu na one crkve koje su napravile duhovnu preljubu sa neistinom, mnogoboštvom, ili pak sa otpalim lažnim crkvama.

Slava Bogu!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
DartsHone, to što pišeš je potpuni promašaj, jer ukazujući na jednu istinu "DA JE ISUS REČ BOŽJA" ti pokušavaš da negiraš drugu istinu, a ona glasi "DA JE ISUS DOŠAO DA OBJAVI REČ BOŽJU" i tu reč koju je on objavio apostoli su zapisali, i ta reč danas predstavlja bibliju novoga zaveta.

Da vidimo šta kaže sam Isus po ovom pitanju:

"Ja javih ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta; tvoji bijahu pa si ih meni dao, I REČ TVOJU ODRŽAŠE.
Sad razumješe da je sve što si mi dao od tebe.
JER REČI KOJE SI DAO MENI DADOBH IM, I ONI PRIMIŠE, i poznadoše istinito da od tebe iziđoh, i vjerovaše da si me ti poslao"
( Jovan 17. 6 - 8 )

Po tebi, biblija nije reč Božja, i trebamo je baciti, jer ako nije reč Božja onda se ne trebamo po njoj ni upravljati.

Hvala Bogu što reč Božja žigoše svaku neistinu, I svaki lažni put.

Amin!

Ovo je takođe jedan potpuni promašaj.

Istina i saznanje da postoji pisana reč Božja su postali poznati zahvaljujući apostolima koji su napisali jevanđelja, dela apostolska, poslanice, i otkrivenje, i objavljivali ih širom tada poznatog sveta, i ti spisi su postojali još u prvoj crkvi još za vreme života apostola, crkvi čije je sedište bilo u Jerusalimu, a prva crkva se sastojala od obraćenih Jevreja.

U vreme mračnog srednjeg veka i zabrane čitanja reči Božje, reč Božju su objavili narodu reformatori koje je Bog podigao u tom cilju.

Lokalna Rimska crkva koja se odrekla reči Božje sredinom 2 veka i doživela otpad od prve Hristove crkve - nije stvorila i napisala reč Božju, a još manje je objavljivala, već je stvorila dogme preuzevši ih iz mnogoboštva, i više se bavila politikom, ratovima, i progonom neistomišljenika nego spasavanjem ljudi propovedanjem reči Božje.

Pisanu reč Božju su napisali verni Hristovi apostoli, i pre njih proroci, a ne bilo koja crkva, posebno ne nakon polovine drugog veka i otpada Rimske crkve, u vreme kada apostolic i proroci nisu bili u životu.

Izraz "bludnice" ili "mati bludnicama" su biblijski izrazi, I koriste se da ukažu na one crkve koje su napravile duhovnu preljubu sa neistinom, mnogoboštvom, ili pak sa otpalim lažnim crkvama.

Slava Bogu!

Izvinjavam se zbog duplog komentara, došlo je do greške.

Ujedno pitanje za uredništvo.
Zašto ne postoji opcija za brisanje ličnih komentara nakon postavljanja?

Hvala.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Izvinjavam se zbog duplog komentara, došlo je do greške.

Ujedno pitanje za uredništvo.
Zašto ne postoji opcija za brisanje ličnih komentara nakon postavljanja?

Hvala.
Ta opcija editovanja ličnih postova postojala je u prošlom projektu foruma, a mislim da postoji i sada (ne mogu još to provjeriti), s tim što postavljeni post možete editovati u roku određenog vremena - 1 -2 sata posle postavljanja. Kasnije post ne možete mijenjati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U kojem je Pismu evanđelje u vrijeme dok je Pavao bio još živ?
U poslanicama i usmenom prenosu. Nešto ranije si priznao da je Novi Zavet sa svim poslanicama postojao u I veku i da su apostolska prednja usmena u potpuosti identična sa pisanom porukom. Eto to što je tada napisano mi je jamac. I Bog sam jer je obećao da Njegove reči su utvrđene. I Pavle sa anatemom na svakoga ko drugo jevanđelje objavljuje koje nije objavljeno usmenim putem i kasnije nedugo pisanim.

Zašto ponavljaš jedno isto kada sidobio odgovor. Ako nisi zadovljan odgovorom uredu. Ali nema potrebe ponavljati se.

Natrag