Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa humanisti su pokazali bolji rod od mnogih koji kažu da su vjernici. Čim ne možeš da osporiš ono što je izneseno onda imaš potrebu da EGV i još neke staviš sa Muhamedom, Raselom. Opet je tebi tvoja riječ Bog, samo nisi dokazao da su ovi svi isti.

Čime si dokazao? Svojom tvrdnjom i spamovanjem, kako ne možeš da osporiš ono što je izneseno, Bog je počeo da osporava mnoge stvari u nekim dijelovima svijeta.

Moja reč meni nije Bog.
Hoćete reći da su se ostvarila proročanstva EGW? Nisu, kao što se nisu ostvarila proročanstva Muhameda (koji je da stvar bude još gora napravio boga po svom liku), niti Rasela. Da li se Isus pojavio 1844? Nije! Da li je uzeo vlast u nevidljivom 1914? Nije! Da li se preselio iz svetinje u Svetinju nad Svetinjama? Ne.
Spamujem? Ne, ja ne spamujem, samo odgovrama na budalaštine koje sipate ovde.
Bog? Ne, nije to Bog počeo, nego se bogu ovoga sveta žuri, kao i svaki put u prošlosti, a mi mu "humanizmom" pomažemo. Hoćete reći da kod vas nema onih kojima je seks sa decom na umu? Ili onih koji bi sa istim polom da legnu? Da kod vas nema grešnika koji svoj hedonizma stavljaju iznad Evanđelja? Ima, ima ih kao i svugde, samo se vi dobro krijete, a i mediji su na vašoj strani, jer ste njihovi. Uostalom, čak i da otkriju takve stvari kod vas, koga bi bilo briga, manjinu. Sotona nije glup, kao i svaki ubica udara na pravo mesto, vidljivo. Da sablazni mnoštvo. A ljudi mu od početka u tome pomažu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ellen White nije plagirala ni jednu svoju knjigu, ali jeste u velikoj borbi u kojoj se obradjuje istorija crkve citirala neke reci iz istorijskih dela drugih istoricara onoga vremena, i na kraju velike borbe nalazi se spisak dela iz kojih je uzimala citate.

Sve je plagirala. Nije najgore što je plagirala, najgore je što je svoje plagijate Bogu pripisala.

Kako god bilo znači veruješ da su poslanice napisane u I veku i da su apostoli usmeno naučavali sve što i pismeno u posalnicama. Bravo! To jeste zaista tako.

Da mi Crkva ne jamči ne bih vjerovao.

Da li onda neko greši kada se poziva na tu pisanu reč i kaže da je dovoljna? I ne samo da je dovoljna već po rečima apostola Pavla i obavezujuća jer izriče anatamu na svakoga ko to ne prihvata.

A tko ti jamči da su to zaista Pavlove riječi?

Pošto Pavle kaže da je proklet svako ko uči drugačije onda je jasno da drugačije uči savako ko kaže da jevanđelje objavljeno usmeno a zatim i pismeno nije dovoljno. Jer to je onda odricanje od jevanđelja datog u vreme apostola.

Kako znaš da su to autentične Pavlove riječi? Tko ti to jamči.

P.S. Daj konačno odgovori tko ti je jamac, ili kaži da ga nemaš.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da mi Crkva ne jamči ne bih vjerovao.

A tko ti jamči da su to zaista Pavlove riječi?

Kako znaš da su to autentične Pavlove riječi? Tko ti to jamči.

Svaka čast tvojoj veri u tvoju crkvu ali Pavle proklinje one koji odstupaju od jevanđelja koje je objavljeno. Dakle zašto bi Pavle tako nešto objavio da cela istina Jevanđelja nije bila poznata vernima tada već? I mi danas tu istinu imamo u Jevanđelju.

P.S. Daj konačno odgovori tko ti je jamac, ili kaži da ga nemaš.

Pa rekoh. Same reči apostola Pavla su jemac tj. Reč Božija. I sam Bog mi je jemac jer je On obećao da svoju Reč će sačuvati:"Tako će reč moja kad izide imojih usta: neće se vratiti k meni prazna, nego će učiniti što mi je drago, i srećno će svršiti na što je pošaljem", Isaija 55,11

Sada da ne pitam da li je Bog dovoljan? Da, Bog je dovoljan. A Njegova Reč? Da, i Njegova Reč. Amin.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle zašto bi Pavle tako nešto objavio da cela istina Jevanđelja nije bila poznata vernima tada već? I mi danas tu istinu imamo u Jevanđelju.

Tko ti jamči da je Pavao to zaista objavio?

Pa rekoh. Same reči apostola Pavla su jemac tj. Reč Božija.

A tko ti je jamac da su to Pavlove riječi?

I sam Bog mi je jemac jer je On obećao da svoju Reč će sačuvati:

Jesi li ti osobno Boga sreo? Je li tebi osobno Bog obećao da će sačuvati svoju Riječ?

"Tako će reč moja kad izide imojih usta: neće se vratiti k meni prazna, nego će učiniti što mi je drago, i srećno će svršiti na što je pošaljem", Isaija 55,11

A tko ti jamči da je Bog ovo objavio Izaiji?

Sada da ne pitam da li je Bog dovoljan? Da, Bog je dovoljan. A Njegova Reč? Da, i Njegova Reč. Amin.

A tko ti jamči da je ono što ti zoveš Božjom riječi doista Božja riječ?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2 Ona bijaše u početku u Boga.
3 Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4 u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5 i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.

6 Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7 On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8 Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.

9 Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11 K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12 A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13 koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14 I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.

15 Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je onaj o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«

16 Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17 Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Isusu Kristu.
18 Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,

on ga obznani.

Mogao sam da iskopiram tekst iz Daničić-Karadžić prevoda, ali ga pošto ima Sola Scriptura poreklo izbegavam, i stzavljam Zapadni kanonski prevod.
Misliš li u svom pozivanju nja REČ, na istu REČ koju opisuje Ivan-Jovan - Yohanan? Ili mlisš na Bibliju?
Jer ne pisa najmlađi po godinama starosti, apostol, ovako

U početku bijaše PISMO i PISMO bijaše u Boga
i PISMO bijaše Bog.
2 Ono bijaše u početku u Boga.
3 Sve postade po njemu
i bez njega ne postade ništa.
Svemu što postade
4 u njemu bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.

6 Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7 On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8 Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.

9S vjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
1 0bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12 A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13 koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14I Pismo tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođeno
od Oca – puno milosti i istine.

15 Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je ono o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«

16 Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17 Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Pismu.
18 Boga nitko nikada ne vidje:
Pismo – Bog –
koje je u krilu Očevu,

ono ga obznani.

Nego onako kako stavih na početku.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tko ti jamči da je Pavao to zaista objavio?

A tko ti je jamac da su to Pavlove riječi?

Jesi li ti osobno Boga sreo? Je li tebi osobno Bog obećao da će sačuvati svoju Riječ?

A tko ti jamči da je Bog ovo objavio Izaiji?

A tko ti jamči da je ono što ti zoveš Božjom riječi doista Božja riječ?

Jel ovo pitanje postavlja ateista ili verujući? Ovako nešto postavlja ateista i to onaj ortodoksni. Brate, Slape žao mi je što postavljaš ateističku propagandu na religijskom forumu a posebno što se izdaješ za vernika Katoličke Crkve. Ima Katolika Crkva izuzetnijh i vrsnih teologa te oni nikada ne bi ovakve teze postavljali. Zaista te molim da gledaš na ove stvari kao hrišćanin a ne kao ateista.

Meni je Bog obećao, upravo kroz svoju Reč. Meni je Bog i Njegova Reč dovoljna a citati Pisma samo to potvrđuju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Misliš li u svom pozivanju nja REČ, na istu REČ koju opisuje Ivan-Jovan - Yohanan? Ili mlisš na Bibliju?

Misli on na "duh proroštva". Na onih 100 000 stranica. Tvrde da je i Adam odmarao subotom, a nisu to pročitali u Bibliji nego kod Jelene.

Jel ovo pitanje postavlja ateista ili verujući? Ovako nešto postavlja ateista i to onaj ortodoksni.

Upravo obrnuto. Ortodoksni ateisti pokušavaju diskreditirati Kristovu Crkvu - jednu svetu katoličku i apostolsku. Dakle, ateisti čine točno ono što i ti činiš.

Brate, Slape žao mi je što postavljaš ateističku propagandu na religijskom forumu a posebno što se izdaješ za vernika Katoličke Crkve.

Beskrajno je drsko da zbog toga što nisi uspio obraniti svoje teze, na ovaj sramotni način sada nasrneš na mene.

Ima Katolika Crkva izuzetnijh i vrsnih teologa te oni nikada ne bi ovakve teze postavljali. Zaista te molim da gledaš na ove stvari kao hrišćanin a ne kao ateista.

Samo nastavi, podnijet ću zbog Istine.

Meni je Bog obećao, upravo kroz svoju Reč. Meni je Bog i Njegova Reč dovoljna a citati Pisma samo to potvrđuju.

Jeli te Bog nagovarao i da svoju crkvu utemeljiš.

Natrag