Sola Scriptura- da li je dovoljno

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ti svjedočiš po Jeleninim knjigama.

Govoris svoja misljenja, kao i uvek.

Odgovor je NE.

Meni Ellen White u sustini nije potrebna jer ja imam bibliju, ali je prihvatam kao Bozjeg proroka njegove crkve, i svedocim da njena dela nisu sa biblijom u sukobu.

Osim toga, kada sam ja upoznavao istinu iz pisma, ja spise Ellen White nisam ni citao niti ih poznavao, i Bog me je osvedocio U SVAKU istinu zapisanu u pismu, i spoznao da tu istinu u celosti poseduje Adventisticka crkva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, znamo mi da vi zelite da plagirate spise Biblije.

Jelena ti je virtuoz plagiranja. :)

Pre svega cuvari, sakupljaci i prepisivaci starozavetnih spisa bili su JEVREJI, a nikakvi katolici.

Ja sam govorio o novozavjetnim spisima. Zašto mi podmećeš nešto što nisam rekao?

Oni i danas imaju kanon Staroga zaveta. Zato sve ono sto je proizvoljno doadala Kaotolicka crkva je gret.

Ništa Katolička crkva nije dodala, nego je preuzela Septuagintu koju su imali apostoli kao svoje Pismo. Dakle, Luther vam je okljaštrio Pismo apostola i prve Crkve.

Cuvari Nopvozavetnih spisa bili su APOSTOLI, kioji nisu imali nikave veze sa Katolickom crkvom.

Tako je, Marko. Apostoli nisu bili katolici, oni su bili sljedbenici Ellen White.

Kao sto su Jevreji dobro ucinili sto su sakupili spise Satarog zaveta, tako je isto dobro sto su sakupili i spise Novog zaveta, bez obzira ko je to ucinio.

Točno se zna tko je to učinio. Crkva, Marko. Jedna sveta katolička i apostolska Crkva.

Kada bi Kaotolicka crkva bila autor Biblije, zabranila bi da je iko stampa i izdaje bez njihovog odovbrena, kao sto su je bili zabranili svopjim vernicima da je citaju. Ali hvala Bogu on nije Autor Biblije.
Inostrano Biblijsko drustvo vodi brugu o njenom izdanju i prevodjenju.

I knjige koje je Jelena plagirala bilo je zabranjeno plagirati. Pa kad je nitko u tome nije mogao spriječiti, kako će Crkva spriječiti plagiranje Biblije?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, ponovo iznosis neistine.

Ellen White nije plagirala ni jednu svoju knjigu, ali jeste u velikoj borbi u kojoj se obradjuje istorija crkve citirala neke reci iz istorijskih dela drugih istoricara onoga vremena, i na kraju velike borbe nalazi se spisak dela iz kojih je uzimala citate.

To rade skoro svi pisci, to je normalna stvar.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Parafrazirat ću svetog Pavla - Ako nemaš jamca za autentičnost i nadahnutost novozavjetnih spisa, uzalud je sva tvoja vjera.

Pusti logiku, imaš li jamca?

Ne bih vjerovao da mi to Crkva ne jamči.

Isto. Ne bih vjerovao da mi to Crkva ne jamči.

Evo odgovorih.

Kako god bilo znači veruješ da su poslanice napisane u I veku i da su apostoli usmeno naučavali sve što i pismeno u posalnicama. Bravo! To jeste zaista tako.

Pa pošto je tako onda je jasno da su hrišćani u I veku se držali svega onoga što piše u Novom Zavetu. Da li onda neko greši kada se poziva na tu pisanu reč i kaže da je dovoljna? I ne samo da je dovoljna već po rečima apostola Pavla i obavezujuća jer izriče anatamu na svakoga ko to ne prihvata. Pošto Pavle kaže da je proklet svako ko uči drugačije onda je jasno da drugačije uči savako ko kaže da jevanđelje objavljeno usmeno a zatim i pismeno nije dovoljno. Jer to je onda odricanje od jevanđelja datog u vreme apostola.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ali Biblijaa je Bozja, a ne ljudaka Rec. Njen Autor je Bog.
Kada bi Kaotolicka crkva bila autor Biblije, zabranila bi da je iko stampa i izdaje bez njihovog odovbrena, kao sto su je bili zabranili svopjim vernicima da je citaju. Ali hvala Bogu on nije Autor Biblije.
Inostrano Biblijsko drustvo vodi brugu o njenom izdanju i prevodjenju.

Mnogo mi je žao ali moram da te razočaram. Biblija je Bogom inspirisana, ali nije je ON pisao. Njeni su autori LJUDI, ljudi su vođeni DUhom Svetim, odlučili koje knjige mogu a koje ne da se nađu u KANONU BIBLIJE.
Zabranila da se štampa? Pa, vidi, možda je i trebala da uvede kontrolisani kopirajt, jer danas imamo bezbroj prevoda, da ne govorim o tome da je kanon SZ kod Sola Scriptura skraćen, a da oni kao apostate od Crkve nemaju pravo da menjaju kanon, niti je oko toga bio sazvan koncil - sabor. Pismo nije zabranjivano da se čita, nego da se tumači kako ko hoće.
Pošto Protestanti, osim Lutera, koji je svojom apostazom izgubio apostolski red, nemaju Apostolsko nasleđe, prirodno je bilo da za svoje "verovanje" otmu Bibliju i koriste je onako kako im odgovara. Da je tumačenje Istine stvarno tumačenje, ne bi bilo kako reče slap toliko denominacija, niti bi se na Bibliju pozivali i oni koji sa Hrišćanstvom nikakve veze nemaju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Autor je onaj čija je nauka,a ne ko je pisao. Opet formalizam. Zato stoji u BIbliji da nikada proroštvo ne bi od čovječije ruke.

Tačno, ne bi od čovečje ruke. Ali samo kod dokazanih proroka. Muhamed, EGW, Miler, Rasel, Kalvin, Jan Hus, Arije.... Svi oni behu od ruke čovečije, od ruke "humaniste".....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"nikada proroštvo ne bi od čovječije ruke"

Ovo su biblijske reci.

Ako njima ne verujes, onda si odlutao daleko.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jelena ti je virtuoz plagiranja. :)

Ništa Katolička crkva nije dodala, nego je preuzela Septuagintu koju su imali apostoli kao svoje Pismo. Dakle, Luther vam je okljaštrio Pismo apostola i prve Crkve.

Salep, ti mozes to da pricas deci, a ne meni.
Septuaginta je prevod na Grcki jezik, a mozes li nam reci koliko apostola JEVREJA su govorili grcki?

Hvala Bogu sto ta tvoja crkva nema autordko pravo Biblije, jer da ga ima zabranuila bi je svima odavno.[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tačno, ne bi od čovečje ruke. Ali samo kod dokazanih proroka. Muhamed, EGW, Miler, Rasel, Kalvin, Jan Hus, Arije.... Svi oni behu od ruke čovečije, od ruke "humaniste".....

Pa humanisti su pokazali bolji rod od mnogih koji kažu da su vjernici. Čim ne možeš da osporiš ono što je izneseno onda imaš potrebu da EGV i još neke staviš sa Muhamedom, Raselom. Opet je tebi tvoja riječ Bog, samo nisi dokazao da su ovi svi isti.

Čime si dokazao? Svojom tvrdnjom i spamovanjem, kako ne možeš da osporiš ono što je izneseno, Bog je počeo da osporava mnoge stvari u nekim dijelovima svijeta.

Natrag