Ti si potpuno pogrešno razumeo tekst.
Dakle, celina ovog proročanstva je 2300 dana I noći ( proročkih godina ).
To piše u 8 poglavlju Danila od 14 do 16 stiha.
"I reče mi: do dvije tisuće i tri stotine dana i noći; onda će se svetinja očistiti.
A kad vidjeh ja Danilo ovu utvaru, i zaiskah da razumijem, gle, stade preda me kao čovjek.
I čuh glas čovječji nasred Ulaja, koji povika i reče: Gavrilo, kaži ovome utvaru"
Dakle, 70 sedmica ili 490 proročkih godina je deo 2300 dana i noći - proročkih godina.
Tih 70 sedmica u objašnjenju koje se nalazi u 9 poglavlju Danila od 24 do 27 stiha je određeno, ili kako original kaže "ODSEČENO - Jevr ČATAK" od 2300 dana I noći - proročkih godina.
"Sedamdeset je nedjelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom da se svrši prijestup i da nestane grijeha i da se očisti bezakonje i da se dovede vječna pravda, i da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže sveti nad svetima.
Zato znaj i razumij: otkad izide riječ da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće sedam nedjelja, i šezdeset i dvije nedjelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vrijeme.
A poslije te šezdeset i dvije nedjelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata.
I utvrdiće zavjet s mnogima za nedjelju dana, a u polovinu nedjelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka određenoga izliće se na pustoš"
Dakle, tekst nigde ne govori "DA ĆE SE RAZORENJE JERUSALIMA DOGODITI U TOKU 70 SEDMICA ILI $)= GODINA" već da će se ono zbiti kao posledica pogubljenja pomazanika - Mesije, a dogodiće se u toku ovog celog proročanstva o 2300 godina, odnosno - nakon ovog perioda u kome se pojavljuje Mesija I biva pogubljen.
Izraz koji buni u ovom tekstu je "i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka određenoga izliće se na pustoš"
Ovo ne znači "DO SVRŠETKA 70 SEDMICA ILI 490 GODINA" već do svršetka određenog rata ( misli se na rat Jevreja sa Rimljanima prilikom koga je razoren Jerusalim i Svetinja ), odnosno, do njegovog svršetka - što potvrđuje kontekst: "i određeno će pustošenje biti do svršetka rata"
Slava Bogu - Amin!