Jovane, ja zaista ne znam je li ova tvoja "apologija adventističkog besmisla" za smijanje ili za plakanje. Vidi što se nalazi u tvojim gornjim naklapanjima:
457. godine Artakserks "izdaje dekret" kojim Židovima dopušta da se gradi Jeruzalem.
Samo nekoliko godina nakon toga, protivnici gradnje Jeruzalema optužuju Židove - "Kralju Artakserksu, tvoje sluge, ljudi s onu stranu Rijeke. Sada, dakle, neka zna kralj da su Judejci stigli k nama od tebe; došavši u Jeruzalem, žele ponovo sagraditi odmetnički i opaki grad; podižu zidine, a temelje su već postavili." (Ezr 4,11-12)
Gle čuda, kralj Artakserks, pišući upravitelju Rehumu i tajniku Šimšaju, nije napisao: "Ne branite im graditi, ja sam izdao dekret i dopustio im graditi Jeruzalem". I ne samo da Artakserks, po tebi Jovane, nije zaštitio svoje kraljevsko dostojanstvo i "kraljevsku riječ" - dekret, nego je čak zabranio gradnju Jeruzalema. Nevjerojatno, kralj izda "dekret" (457.), a onda se samo par godina kasnije "po ... re" po njemu!?!?!?
Je li Artakserks zaista bio ovakav šljam kakvim ga Jovan prikazuje? Ne, nije. Nije sigurno što se tiče pitanja dozvole gradnje Jeruzalema, jer Artakserks takvu dozvolu (dekret) nije nikada ni izdao, pa se nije mogao ni "po ... ti" po njoj.
Citiraj taj tekst iz 457. Ako nemaš citata (biblijskog ili povijesnog), molim te, nemoj maltretirati onim hrpetinama teksta koje "dokazuju nepostojeće".
Slape, jesi li ti citao DOZVOLU koju je Artaksters dao Jezdri?
Ako jesi dao mu je veliku vlast nad Judejom i dozvolio je da zidaju Jerusalim.
Kao sto je Jovan naveo, Pokrajinski neprijatelji trazili su da se OBUSTAVI gradnja navodeci cartu da je to odmetnicki narod i da ce se odmetnutio od cara. Car je zahtevao da se obustavi gradnja dok on to ne ispita.
Tako je ponovo Izdao istu zapovest Nemiji koji je Nastavio gradnju.