U čemu je to suprotno? U tome što ne sabatarimo, ne držimo propise o ishrani,
Ovo je dokaz da vi ne shvatate smisao tih zapov. Pa jel onaj ko je dao to da se napiše subotar?
Pa Isus i prvi hrišćani su sabatarili i držali propise o hrani.
i ne bukvališemo u tumačenju Pisma?
To nije bukvalisanje nego po smislu, ti ne shvataš smisao pa ti je bukvalisanje, a nije nama.
Pa svoju zabludu pripisuješ drugome.
Zašto bi smo mi umirivali savest?
Pa to je potreba onih koji se suočavaju sa istinom, a ne žele da je prihvate.
Gušenje savjesti.
Nama nije savest uznemirena, a ponajmanje duboko u sebi znamo to što vi tvrdite za Bibliju.
Naravno da jeste čim napadate učenja Biblije.
Mi joj prilazimo kao biblioteci Bogom inspirisanih knjiga, ali je ne obožavamo kao Boga.
Pa da obožavate Boga primijenjivali bi ono što piše u njoj. Ko kaže da se obožava knjiga.
Jesu za tebe apostoli obožavali knjigu pošto su držali subotu i nisu jeli nečistu hranu?
Smiješno je onome ko nije shvatio smisao tih zapovijesti, pa kroz svoje srce tumači te iste zapovijesti.
Prvo mi nismo u depresiji, barem ja nisam,
Naravno da jeste, ne mislim da medicinsku depresiju, nego u smislu srca i zahtjeva moralnog zakona.
Samo onaj ko je neizmiren sa Bogom pribjegava ritualima, ikonama, brojanicama, kipovima itd.
Drugo, Bibilja je pre nego što je dobila pisani oblik, bila baš to, predanje.
A to nije vaše predanje. Imaš jak arg.
Ali, vama se to ne sviđa,
Hoćeš reći da je Bog jedno dao za knjigu, a drugo za usmenu predaju.
jer zamišljate da je Bog lično rukom pisao tekst.
To lažeš, budi pošten pa dokaži da je neko to rekao.
A šta drugo ti je ostalo nego da izmišljaš i da vrijeđaš zdrav razum sagovornika.
Po ko zna koji put Boga predstavljata kao IMAGO HUMANI.
Vaš bog je lažni bog, despot koji će da muči vječnim mukama ljude koji su činili grijehe 30, 50, 70 , 90 godina nebitno.
Ja gazim vašeg boga i njegovu lažnu nauku. Poruči tom svom bogu da ćemo ga zbaciti i njega i njegovu lažnu nauku.
Ajd ti ovako ako smiješ. Samo pazi neko od nas mora biti u pravu, a neko huli.