Na primer ti si izjavljivao da neces proveravati svoju veru jer to bi bio izraz "sumnje u Boga". Ti si navodno "proverio sve prethodno" pre uclanjenja u sektu i zato vise nema potrebe da proveravas vec samo nameces drugima!
Taj stav ne da je opasan, nego uopste i ne dozvoljava Hristu da deluje na coveka i da ga pouci! Tako ti ne mozes videti koliko si izmanipulisan, isti stav imaju svi tvrdoglavi ljudi, kao i fariseji, a taj stav dolazi od vaseg oca - djavola!
Mire, brate moj, to što on tvrdi ne da nije ispravno, nego je i opasno mazanje očiju neobaveštenih. Nikada se u sektu tako ne ulazi. Doslovno nikada. Ranije sam pojašnjavao kako teče zvlačenje u sektu, i tu nema onoga što on tvrdi. Naime, ako bi smo njemu poverovali, ispalo bi to ovako: "Osećam duhovnu glad, smeta mi crkva u kojoj sam kršten, gutam literaturu svih ostalih, biram sektu". Nažalost, to tako ne ide.
No, ni to nije najstrašnije. Najstrašnije je pokušaj svih "vernika" tih "zajednica", da svom odlasku u sektu dodele natprirodne ili zdravorazumske uzroke. Često kombinujući oba.
Šta je cilj svega toga? Pa zavođenje masa i zavaravanje sebe. Ništa drugo. Jer, hteli oni da priznaju ili ne, niti je u njihovom odlasku u sektu prste umešao Bog, niti zdrav razum.
Bog nije, jer zašto bi Nepromenljivi ljude terao da iz Njegove Crkve odlaze u kult zasnovan na bulažnjenima osnivača, u kult u kome je On prikazan kao neko ko govori jedno, misli drugo a radi treće? Budimo jednom realni. Iako su Božiji putevi različiti od naših, On nikada nije ljude navodio na propast, ili sebe prikazivao tako kako ga sekte prikazuju.
O zdravom razumu da i ne govorim. Dovoljno je uporeditit samo Sveto Pismo sa bulažnjenjima sekti i njihovih osnivača pa da se zapitamo. Da ne govorim o tome da sekta koju on ovde propagira u čiji je deo, ima najmanje 50 kontradikcija sa Svetim Pismom.
Ako ovo sve uzmemo u obzir, i ako on zaista veruje u to što tvrdi, onda se postavlja pitanje ko ili šta ga je navelo da uđe u sektu. Bog sigurno nije.
Bilo bi dakle mnogo bolje da sam sebi prizna da je zaveden, nego da sebe i druge zavarava pričom da je Bog njega lično izabrao da uđe u sektu koja je u kontradikciji sa Njim samim.
Jer u protivnom, radi se o tome da ga je zaveo niko drugi do sam Satana.