Šta je novo?

Samo Religijske zanimljivosti

  • Začetnik teme antonijadz
  • Datum pokretanja
antonijadz

antonijadz

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
2.741
Torinsko platno nije srednjovjekovna krivotvorina?


Torinsko platno, u koje je navodno bio zamotan Isus Krist, predstavlja misterij već jako dugo vremena, a sada znanstvenici tvrde da su dvojbe riješene te da platno nije srednjovjekovna krivotvorina.

channel4.com
Torinsko platno, koje se čuva u katedrali u Torinu, dugo je pet metara, a na njemu se jasno vide obrisi čovjeka s dugom kosom i bradom te mrlje od krvi koje odgovaraju Isusovim ranama na rukama i stopalima.

Vjernici već dugo vremena tvrde da je u Torinsko platno uistinu bio umotan Isus Krist, dok jedan dio znanstvene zajednice kaže da se radi o običnoj krivotvorini koja potječe iz srednjeg vijeka.

Čini se da je dio talijanskih znanstvenika stao na stranu vjernika pa će danas biti izdana knjiga "Misterij platna", novinara Saverija Gaeta i profesora Giulija Fantija u kojoj se tvrdi da Torinsko platno zbilja potječe iz perioda između 300. godine prije Krista do 400.godine nakon Krista. Njihova studija imala je za cilj provjeriti pravo vrijeme nastanka platna i otkloniti sumnje da se radi o srednjovjekovnoj krivotvorini.

Torinsko platno ovaj je put prošlo tri testa, dva kemijska i jedan mehanički i rezultati su pokazali da sastav platna odgovara sastavu tkanina koje su se koristile za pokapanje mrtvih u doba Isusa Krista.

Autor: RTL/Hina
 
taman

taman

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Imao sam čast lično pregledati originale forenzičkih nalaza o "Torinskom platnu" američkih znanstvenika koje je predvodio vodeći svetski znanstvenik o "DNK" znansvenosti - Dragan Primorac! Bivši ministar u vladi Hrvatske i dokazani autoritet po pitanju "DNK" znansvenosti. Torinsko platno nije krivotvorina! (u to sam ja verovao i pre spomenutog veštačenja,koje nije bilo niti prvo niti jedino)
 
antonijadz

antonijadz

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
2.741

Zanimljivo je i to što slogan ove vjerske zajednice glasi: 'Podizanje' (Rising up)
Sagradili crkvu u obliku penisa

Objavljeno 31.10.2013 u 15:01

Korisnici servisa Google Earth primijetili su da crkva Društva kršćanske nauke u Ilinoisu snimljena iz vazduha izgleda kao ogromni penis.

Crkva, gledana sa zemlje, izgleda kao sasvim obična zgrada, međutim iz vazduha je situacija znatno drugačija.

Radi se o novoj zgradi, koja je, kako je napisano na Facebook stranici, “namjerno građena oko prelijepog drveta hrasta (umjesto da ga uklone) i da se na tom istom mjestu nalazila stara zgrada.

Kod:
http://www.mojportal.ba/novost/174029/Sagradili-crkvu-u-obliku-penisa
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
A da to nisu neki rugači (baš kao, jao, neki crtači - obnaženih devojaka dugih uvojaka, koji Vraga bacaju u agoniju tek kada vide "Antoniju" da ironiju "sklanja" u deponiju...)?

To tek naivno (te nikako kivno - ne na Boga, a kako na Zloga, jadnog i bednoga) pitamo, ne bismo da se skitamo, a od "živog linka", da l' će sada, kada hula pada, ta biti iznimka (il' je slava takvog snimka - po francuski, slično pljuski - ala "boli glava" jer Đavo je "strava" te mu zabadava snimak zadržava - ta mećava od Moderatora čerez stava svedrmatora jer za 'vakav sram, ta sam "plam" ja dam - more žarke Rime rad' SRAMNE intime!!!)?
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Neka bi sramna tema neslavnog ekstrema završila plamom kad' smo s' 'vakim blamom no i dalje nada neće da nam strada: da nam Vrag neće biti drag!

Te čik, ako na Boga i Moral ko ima smeo pik, neka dođe amo da se poigramo!
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Kod OKEJ korala (najvećijeh štala LJUDSKOGA "MORALA") tek je "gej" budala! Jer frula mu mala, manja od gudala, svira te tangira Božije dželate, te vrle prelate, da rimom ih brišu sa lica Planete kad' na zlo kidišu dimom iz rakete da svaku budalu, ta smeste u štalu, te i ovaj protest Vragu je za notes! Jer sam si penale sprema kraj 'vakog ekstrema koji bez problema svetski ga blamira da ga, SASVIM, PREkoltira! Jer on koltom (rimom kao Boltom - Istinom k'o Huseinom - upravljačem k'o letačem - jako brzo da sam Vrag se, smesta, ne bi svrzo a da nije, pritom, i zarz'o :))) ) ga nišani te ga potom odalami kad' salami sam Vrag priđe pri pomami kad' si siđe tako nisko da je blisko svome mesu pri sopstvenom besu (jao, jao, ta kako je pao, zvezda padalica, loša sveznalica, a tek slede, da ga svog izjede, pesme rugalice - mile cugalice, jao, jao, al' je zakasao...)!
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Neće biti RELIGIJSKIH tema sve dok Vragu jesmo anatema (kad' mu koral mudro održavamo da Pravome Bogu Moral podržavamo)!
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Sad' za stoku u kratkome roku, zlu utoku Bog priprema jer ne Drema kraj zlijeh ekstrema - masona-demona, ateista-glista (čast iskrenim ateistima - budućim realistima te i Adventistima!), te i druge slične stoke, te kraljeve za poroke kojima ni zooizam nije fijasko a ni terorizam nije im zakask'o za takvim, nikakvim, Moralom te je jednak sendviču sa žvalom kojeg Rima daje da čini sveznalom... ta tak'u budalu koja 'vaku štalu koristi da svoj rug (đavolji cug) od nauke (jehovističke keronauke) tu izlaže jer mu njegov bog (no ne Sveti, nego Đavo kleti) se slaže da taj obor služi o, za čopor imenovane stoke za gadne poroke koji glume i proroke te i Božje Sveto Ime sve će ređe (da Satana bude bleđe) biti pomenuto kad' ovako jeste uvrnuto - sami Moral te bi 'vakav koral menjati se moraL...
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Kako volimo (ne možemo da odolimo) da ovakav koral (ovaj obor što ga otvori kakav zlotvor alijas antonija, da mu tema bude i ironija - njemu samom jer je sa pidžamom, raskrstio te se obnažio - LJUDE da bi snažio vrlijem Moralom, te sada s' takvom budalom - JAVNO TE I SLAVNO - čerečeći mu boga, bednoga i jadnoga - RED zavodiš da sve oslobodiš od takvog idiotizma - samog satanizma! Te gde je taj VAŽNI bog kad' ga drma svetski šlog i gde su mu sledbenici, o ti jadni bednici! Nek' se jave, "boga" da si slave! Čik, ako smete, jer tek će vam biti štete! Jerbo dalja Rima ta tek stiže k'o potopna plima te se skučite i nešto naučite jer ako se smučite tek će' da se skučite i u ponor sručite!
 
M

Milan M 2012

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Dok ovaj sram za koji tek sledi plam i blam vašeg jadnog boga - satanskoga i prebednoga demagoga koji glumi da sve urazumi - nesrećnika, velikog većnika, KOJI SE PAK KRIJE KAO DA GA NIJE - traje, Rima ne sustaje, slavu Hristu i Moralu daje!

O, ala je velik - Sotona s' demona i drugih poltrona paklenog bontona - pa kao Baš-Čelik! No ovaj vaš delikt, ta zna i za Edikt, i to baš Milanski, te još i JORDANSKI, E, a i Hananski, gde i Jovan beše i Jorgovan! Jer on takve gnjide - porode aspide, kao vaši "sprema" poradi problema te je i sam Đavo STAJAO baš PRAVO (kao đak beše taj JUNAk)!


Jao, jao, jao, ta gde je upao! Kadgod zakoprca, Rima plamom vrca, te nek' se koprca, Bog Će da mu Skrca - to malo života kojeg mu Golgota jeste poklonila da bi odvratila, ta i tebe od takvoga "boga", bednog, prebednoga, da svog Oca slušaš, da Ga se ne gnušaš!

O, budalo slepa, "bog" (ubiće ga ŠLOG!) će da ti krepa kad' ovakva šargarepa stiže da mu buja taj negliže što ga antonija jeste naslonija kao deponija njega (antonija, il' Pahomija: biraj te sam si odsviraj - baladu za promenadu) usred svih svetskih balega da mu budu... ta jedina stega (jer bi drugačija bila i srećnija)!

Ju, ju, ju, ju, ju, ju: uključismo struju da bi ljutu guju počeli da psuju svi vrli poltroni njemu i nakloni koje nek' Bog Sveti od Sebe Zakloni jer od kolta tek će biti Bolta!
 
Top