Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Sutra je subota pa ću da slavim sa prijateljima.
Umesto Svetog Pisma proučavat ćemo jaretinu ispod peke.
Sasvim u skladu s riječima sv. Pavla: "Ili jeli ili pili, sve na slavu Božju činili". Živio!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Sutra je subota pa ću da slavim sa prijateljima.
Umesto Svetog Pisma proučavat ćemo jaretinu ispod peke.
"Mala" (oprosti na izrazu, ja to tebi tepam), dođi za vikend, a još bolje ako povedeš nekoga, dečka, prijateljicu, muža, itd., (šta me briga koga) jer što nas je više to nam je bolje, pa da probate pršuta, kozjeg sira maslinovog ulja (vlastitog, domaćeg), pa možda gradele (zavisi kako naletiš) ili hobotnica ili teleća koljenica ili jaretina ili ko zna šta - ispod peke, i još ko zna čega, a tek vina. Od svilanca (zimska berba), sivog pinota, preko kutjevačke graševine sve do primoštenskog babića. Imam čak i pelješkog dingaća, i hercegovačke kujunđuše. Pivo crno Lefe. Sokove i vodu si donesite sami.
Dođi i biti će ti ko i nama!
(za vegeterijance i vegane imam veeeliko dvorište, taman bi ga trebalo pokositi, pa ako `oće i oni da dođu)
E, ovo sada nećeš verovati. Evo ima nešto što čak ni ja ne znam:what: . Ne znam kako je dostojevski pisao o Isusu.
Babić je domaći, od mog kuma iz Primoštena Burnog (selo nekoliko kilometara u unutrašnjosti, iznad Primoštena za kojeg ti znaš. Baš tamo gdje su oni vinogradi "u kamenu" zaštićeni kao kulturna baština, čak i od unesco-a) Moš` ga piti čistog (što ne preporučam) ili sa običnom vodom kao bevandu. Coca colu mi neš` sipat u njega. A ako te babić "prevari" (a `oće to) - nemaš brige, to je, ionako, sve prvenstveno radi druženja, a ja sebi društvo biram - što znači: (citiram tebe) "Gdje je ljubav i prijateljstvo, ondje je i Bog".
"Vino i gitare ..." (Gabi Novak)
Koga kod mene vino "prevari" bude mu ponuđeno prenoćište ili prevoz do odredišta po sopspstvenoj želji.
Znam da ćeš se razočarati, ali kod mene te nitko neće "iskoristiti".
Zafrkant jedan!:acute:
Čini mi se da sam ti već jednom napisala (kad si se pojavio na forumu) kako osjećam da te je Bog poslao da doneseš dašak vedrine i dobrog raspoloženja na forum. Jer, ja mislim da je Bog uvijek radostan i da bi i kršćani trebali biti takvi.Svatko prema svojim sposobostima i darovima. Imati zdravi smisao za humor i biti duhovit, to je dar i nema ga svatko. Rječi: duhovitost, nadahnutost, duhovnost..? Zar im Duh/duh ne daje isti korijen?
Dostijevski je lijepo pisao o Isusu. Šteta to ga više ne čitam, nesretni internet nas je udaljio od knjiga. Jurivaka zna više o Dostojevskom, pitaj njega...Ali, reći ću ti ono što mi je ostalo u sjećanju od opisa Isusovog prvog čuda u Kani Galilejskoj.
Osnovno pitanje: zašto je Isus pretvorio vodu u vino? Zar nije imao pametnijeg posla nego da sudjeluje na jednoj seoskoj svadbi i umnaža vino za siromahe?
Bog je tamo gdje je ljubav, gdje se ljudi vole - kao mladenci, pa nije prezreo ljudske radosti, naprotiv: pretvorio je vodu u vino da ne prestane njihova radost, a vino je simbol vina ljubavi kojeg ćemo piti u Kraljevstvu nebeskom gdje je vječna radost.
Ali, tamane, što radimo na ovoj temi?
Ovo je ozbiljna tema, a mi ne držimo subotu....a i nećemo. Onaj tko otkrije u svom srcu Boga kao Boga ljubavi i Čovjekoljupca, neće moći prihvatiti Boga, strašnog suca koji će nas kazniti paklom zbog subote.
Ma, šabat-šalom zvuči ko neslana šala.
Zafrkant jedan!:acute:
Čini mi se da sam ti već jednom napisala (kad si se pojavio na forumu) kako osjećam da te je Bog poslao da doneseš dašak vedrine i dobrog raspoloženja na forum. Jer, ja mislim da je Bog uvijek radostan i da bi i kršćani trebali biti takvi.Svatko prema svojim sposobostima i darovima. Imati zdravi smisao za humor i biti duhovit, to je dar i nema ga svatko. Rječi: duhovitost, nadahnutost, duhovnost..? Zar im Duh/duh ne daje isti korijen?
Dostijevski je lijepo pisao o Isusu. Šteta to ga više ne čitam, nesretni internet nas je udaljio od knjiga. Jurivaka zna više o Dostojevskom, pitaj njega...Ali, reći ću ti ono što mi je ostalo u sjećanju od opisa Isusovog prvog čuda u Kani Galilejskoj.
Osnovno pitanje: zašto je Isus pretvorio vodu u vino? Zar nije imao pametnijeg posla nego da sudjeluje na jednoj seoskoj svadbi i umnaža vino za siromahe?
Bog je tamo gdje je ljubav, gdje se ljudi vole - kao mladenci, pa nije prezreo ljudske radosti, naprotiv: pretvorio je vodu u vino da ne prestane njihova radost, a vino je simbol vina ljubavi kojeg ćemo piti u Kraljevstvu nebeskom gdje je vječna radost.
Ali, tamane, što radimo na ovoj temi?
Ovo je ozbiljna tema, a mi ne držimo subotu....a i nećemo. Onaj tko otkrije u svom srcu Boga kao Boga ljubavi i Čovjekoljupca, neće moći prihvatiti Boga, strašnog suca koji će nas kazniti paklom zbog subote.
Ma, šabat-šalom zvuči ko neslana šala.