Rječoborstva i sukobi među kršćanima!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To su tvoja mišljenja.

Miler jeste pogrešno protumačio sam događaj koji je trebao da se odigra na kraju proročkog lanca iz Danila 8 i 9 poglavlja.
Čak šta više - sam Bog je zaklonio pravo značenje ovog proročanstva da bi iskušao vernost onih koji su bili okupljeni oko Milera.
Kasnije ( nakon velikog razočarenja ) Bog je otkrio pravo značenje ovog proročanstva.

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
To su tvoja mišljenja.

Miler jeste pogrešno protumačio sam događaj koji je trebao da se odigra na kraju proročkog lanca iz Danila 8 i 9 poglavlja.
Čak šta više - sam Bog je zaklonio pravo značenje ovog proročanstva da bi iskušao vernost onih koji su bili okupljeni oko Milera.
Kasnije ( nakon velikog razočarenja ) Bog je otkrio pravo značenje ovog proročanstva.
Ha Ha Ha Ha,,čovjek slaže ,to je jasno kao dan,mnogi ga napuste jer su shvatili da je lažov,a onda su oni koji su I dalje vjerovali lažovu,,,pravi vjernici!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To su tvoja mišljenja.

Od virtuoznosti adventističkih nebuloza virtuoznija su samo adventistička nijekanja i pokušaj skrivanja tih nebuloza.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ha Ha Ha Ha,,čovjek slaže ,to je jasno kao dan,mnogi ga napuste jer su shvatili da je lažov,a onda su oni koji su I dalje vjerovali lažovu,,,pravi vjernici!
Nije on slagao, on je pogrešio i priznao grešku. Njegova crkva nije adventisticka i on nikada nije bio njen član. On je bio član druge..
Od ljudi koji su ga slusali nastaje adventisticka crkva, i opet "priznajući tu Milerovu grešku" i tom prorocansrvu davajuci sasvim drugi smisao.
Dakle nije adventisticka crkva ta "koja je pogrešila" već Miler.
Adventisti imaju potpuno drugačije tumačenje od Milerovog..
I kako ih ti onda optužujes za laž?
To možeš, ali na osnovu njihove lične doktrine u pogledu ovog prorocanstva..

Sada će Slap opet skočiti da me hvata u reci, ali neću se obazirati :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije on slagao, on je pogrešio i priznao grešku.

Bar mu je ovo pošteno.

Od ljudi koji su ga slusali nastaje adventisticka crkva, i opet "priznajući tu Milerovu grešku" i tom prorocansrvu davajuci sasvim drugi smisao.
Dakle nije adventisticka crkva ta "koja je pogrešila" već Miler.
Adventisti imaju potpuno drugačije tumačenje od Milerovog..

Kako su adventisti priznali Millerovu pogrešku, kada Ellen White kaže da je Millerovo djelo bilo "manifestacija veličanstvene Božje moći"? Kako pogreška, još točnije, računanje datuma Isusova dolaska na zemlju iza čega može stajati samo sotona, može biti "manifestacija veličanstvene Božje moći"?

Sada će Slap opet skočiti da me hvata u reci, ali neću se obazirati :)

Ne obaziri se ti. Imaš ti važnija posla, od obrane nebuloza prešao si na produkciju nebuloza. Izučio si zanat kod adventista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kako pogreška, još točnije, računanje datuma Isusova dolaska na zemlju iza čega može stajati samo sotona, može biti "manifestacija veličanstvene Božje moći"?
.
iza računanja datuma može stojati samo sotona :)
Jel adventisticka crkva racunala datum dolaska ili ne?
i gde piše da je to delo sotone?
rekoh neću se u ovo upuštati, ali objasni tekstovima iz Biblije?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Kako bi to crkva računala datum? Računati mogu samo ljudi, a računao je Miller i računali su neki koji su kasnije bili osnivači crkve ASD. Je li ti sada jasno?

Sami adventisti su deklarirali i priznali da jedino sotona nuka čovjeka da izračuna datum Isusova dolaska na zemlju. Eno ti adventisti pa traži od njih citat iz Biblije.

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Vaš utemeljitelj je William Miller, rođen 1782. u SAD-u. Po rođenju baptist, puno čita Bibliju. Radi nedostatka obrazovanja i poznavanja Biblije, dolazi do fantastičnih zaključaka.Nitko drugi.
Još kao baptist prorekao je Sudnji dan za 1844. godinu i to u dva navrata. (usporedo: "Jehovci su u nekoliko navrata neuspjelo izračunavali godinu Sudnjeg dana i time pokazali koliko poštuju Božju riječ samo onda kad to njima odgovara jer Isus je izričito rekao da taj dan nitko ne zna osim Oca (Mt 24,36; Mt 24,42-44)"). Radi tog svog pretjeranog naglašavanja Sudnjeg dana tj. Kristovog ponovnog dolaska (adventus - lat. dolazak) nazvani su "adventisti". Nakon neuspjeha, ostavilo ga je dosta pristaša. Tada se pojavljuje Ellen White, vrlo nadarena 19-godišnja baptistkinja. Ona je preuzela Millerovu nauku, no u središte pažnje stavila je subotu kao Dan Gospodnji umjesto nedjelje. Napustila je Baptističku Crkvu i tako su 1860. nastali "Adventisti sedmoga dana". I ona je, slično Jehovinim svjedocima, ustvrdila da 1844. godina nije greška, nego da je tada Krist ušao u "nebesko svetište", a ne sišao na zemlju i da je u tome bila sva pogreška. Nevjerojatno, ali ljudi su i u to povjerovali!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vaš utemeljitelj je William Miller, rođen 1782. u SAD-u. Po rođenju baptist, puno čita Bibliju. Radi nedostatka obrazovanja i poznavanja Biblije, dolazi do fantastičnih zaključaka.Nitko drugi.
Još kao baptist prorekao je Sudnji dan za 1844. godinu i to u dva navrata. (usporedo: "Jehovci su u nekoliko navrata neuspjelo izračunavali godinu Sudnjeg dana i time pokazali koliko poštuju Božju riječ samo onda kad to njima odgovara jer Isus je izričito rekao da taj dan nitko ne zna osim Oca (Mt 24,36; Mt 24,42-44)"). Radi tog svog pretjeranog naglašavanja Sudnjeg dana tj. Kristovog ponovnog dolaska (adventus - lat. dolazak) nazvani su "adventisti". Nakon neuspjeha, ostavilo ga je dosta pristaša. Tada se pojavljuje Ellen White, vrlo nadarena 19-godišnja baptistkinja. Ona je preuzela Millerovu nauku, no u središte pažnje stavila je subotu kao Dan Gospodnji umjesto nedjelje. Napustila je Baptističku Crkvu i tako su 1860. nastali "Adventisti sedmoga dana". I ona je, slično Jehovinim svjedocima, ustvrdila da 1844. godina nije greška, nego da je tada Krist ušao u "nebesko svetište", a ne sišao na zemlju i da je u tome bila sva pogreška. Nevjerojatno, ali ljudi su i u to povjerovali!
Lep tekst, ja vec sve to znam napamet. I nije on "moj utemeljitelj" ja nisam adventista, a nije ni Laodikejin. Već je to EGW i pioniri.
Zanimljivo Viljem Miler je bio baptista, i eto baš otuda dolazi datum, tako i subota kojoj se ti ismejavas.
Što me nagoni da pomislim da ti uopšte nisi baptista, jer ovde optužujes sam svoju crkvu, jer je sve ovo od vas ..
Ovo sto si boldovao gore nema nikakvog smisla, jer EGW nigde nije rekla da to nije bila " greška."
Ona tvrdi "datum je Božanski, ali je tumačenje pogrešno" i naziva to "veliki promašaj" to su njene reči.
Ona je samo verovala da je Miler tačno izračunao datum, ali da je promašio značenje događaja.
Ovo gore napisano, je samo pokušaj pripisivanja adventistickoj crkvi nekih "datuma" koje ona u svojoj istoriji nikada nije imala, za razliku od Jehovinih svedoka, koji su nebrojeno puta "prognozirali " "kraj sveta" adventisticka crkva nikada nije.
Viljem Miler "baptista" je jedno, a drugo je "adventisticka crkva."
Miler tu crkvu nije osnovao.

Stvarno mi nije jasno, dodju ljudi kao ti, ne poznavajuci materiju, i onda kažu adventistima: "Viljem Miler je vas utemeljitelj", stvarno je smešno.
I to da je EGW bila "baptistkinja" a ona bila "metodista".
Odakle ti uopšte ovakve nakaradne informacije?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo sto si boldovao gore nema nikakvog smisla, jer EGW nigde nije rekla da to nije bila " greška."
Ona tvrdi "datum je Božanski, ali je tumačenje pogrešno" i naziva to "veliki promašaj" to su njene reči.

Citiraj točno njene riječi. Ti si dobar s njom, neće ti to biti teško.

Ona je samo verovala da je Miler tačno izračunao datum, ali da je promašio značenje događaja.

Eto, i to je krivo vjerovala. I datum (22.10.1844.) je potpuno krivo određen. Yom Kipur, prema kojem su odredili datum, 1844. godine bio je 23.09. Dakle, fulali su čitavi mjesec.

Ovo gore napisano, je samo pokušaj pripisivanja adventistickoj crkvi nekih "datuma" koje ona u svojoj istoriji nikada nije imala, za razliku od Jehovinih svedoka, koji su nebrojeno puta "prognozirali " "kraj sveta" adventisticka crkva nikada nije.

Ni o ovome pojma nemaš. Više puta su datum Isusova dolaska (kraja svijeta) određivali adventisti nego Jehovini svjedoci.

Stvarno mi nije jasno, dodju ljudi kao ti, ne poznavajuci materiju, i onda kažu adventistima: "Viljem Miler je vas utemeljitelj", stvarno je smešno.
I to da je EGW bila "baptistkinja" a ona bila "metodista".
Odakle ti uopšte ovakve nakaradne informacije?

Ti si tipičan adventist. Pojma nemaš i ništa ne znaš o nastanku i počecima adventizma sedmog dana. Od vrha crkve ASD čitavo vrijeme je skrivana prava istina o nastanku i samim počecima ASD. Skrivane su sve nebuloze koje su pisali i naučavali Ellen White i pioniri ASD. Plod tih skrivanja upravo je sramotno neznanje samih adventista o nastanku i početnom periodu vlastite crkve.

Natrag