Rječoborstva i sukobi među kršćanima!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Eto,to je ono što me drži u Ekumeni,ljudi koji su zdrava duha i uma.Kao ti!
Kako reče moj prijatelj svećenik Katolički(bio mi je professor ka Katoličkoj Bogosloviji koju sam 2 godine studirao za nastavnika vjeronauka kao Protestant)"Ja vjerujem u CRKVU u crkvi",,misli na onaj manji broj ISTINSKIH vjernika u Katoličkoj Crkvi( I reče mi:"To me drži da sam još uvjek,svećenik!"

Mogla bih mnogo pisati o Crkvi...ali, možda nekom drugom zgodom. Uglavnom, osjećam se kao kći svoje Crkve koliko god ona bila grešna i osporavana, oblaćena i napadana, ali razumijem što želiš reći. Svojevremeno je i meni odlazak u crkvu na Misu predstavljao teškoću ili bolje rečeno, bilo mi je dosadno i nisam shvaćala zašto moram ići u crkvu kad mogu sama doma moliti i čitati Bibliju. Tada sam pristupila molitvenoj zajednici i tek tada sam iskusila što znači biti crkva u malom. Spomenuo si Zvjezdana Linića, ali prije njega je već počeo djelovati i Tomislav Ivančić. Zatim su došli drugi i čini mi se da to dosta dobro funkcionira:male, žive zajednice i mladih i starih koje su okupljene u Isusovo ime na molitvu, karitativni rad ili obično druženje.

Čitala sam da je u 16. stoljeću kad je Katolička Crkva bila uzdrmana s pojavom protestantizma, jedna redovnica, sv. Tereza od isusa, rođena prije 500 godina, okupila oko sebe malu grupu ljudi, vitezove i dame onoga vremena u želji da si međusobno pomažu i nastoje više uzljubiti Boga...I taj pothvat je uspio. Proguglaj malo: sv. Tereza Avilska
Drugim riječima, i ja smatram da će Crkva, Katolička Crkva , pa onda i druge, oživjeti u malim zajednicama po uzoru na onu prvotnu Crkvu i prve kršćane.

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Isabeleta,odmah sam skužio da si imala doticaja sa predavanjima pokojnog Fra Zvjezdana i Tomislava Ivančića!
Bio sam na dosta njihovih seminara!Oni su bili Božji dar nama!Zvjezdan me oduševio,šteta da još nije među nama!
BTB

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, ja se ograđujem samo odonoga što nije po pismu i što mi sam Duh Sveti posvedoči da nema veze sa istinom.

Ti si opadač braće - tako da se ograđujem od svega što si do sada napisao ili ćeš napisati bilo o Adventistima ili Ellen White, jer nema nikakve dodirne tačke sa istinom.

A oni koji su pokrenuli temu o rečeborstvu - treba da se zapitaju šta je suština te teme ako oni propagiraju jednu stvar koju ja podržavam, a oni je sami nisu dosledni.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, ja se ograđujem samo odonoga što nije po pismu i što mi sam Duh Sveti posvedoči da nema veze sa istinom.

Ti si opadač braće - tako da se ograđujem od svega što si do sada napisao ili ćeš napisati bilo o Adventistima ili Ellen White, jer nema nikakve dodirne tačke sa istinom.

Da bismo znali što je pisala Ellen White i što su pisali pioniri ASD ne treba nam objava Svetog Duha. Neću ponovo citirati, ali svakom razumnom čovjeku (koji zna čitati) sve je jasno. Samo treba pročitati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tačno, treba pročitati - ali ne izvađene citate iz konteksta, već ceo kontekst.

Ti si ovo napisao sa nadom da ljudi to neće učiniti, ali to je tvoja lična sugestija.

Сугестија је поступак отвореног или скривеног навођења другог човека или групељуди да некритички, али без присиле, прихвате идеје, уверења, ставове или одређене обрасце понашања. Овај поступак убеђивања се манифестује као предлог, наговор или наредба. Сугестија се често користи у терапији, као и у економској, политичкој и свакој другој пропаганди.

Izvor: Wikipedija

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ti si ovo napisao sa nadom da ljudi to neće učiniti, ali to je tvoja lična sugestija.

Сугестија је поступак отвореног или скривеног навођења другог човека или групељуди да некритички, али без присиле, прихвате идеје, уверења, ставове или одређене обрасце понашања. Овај поступак убеђивања се манифестује као предлог, наговор или наредба. Сугестија се често користи у терапији, као и у економској, политичкој и свакој другој пропаганди.

Izvor: Wikipedija

Upravo je obrnuto. Ja sam baš ljudima sugerirao da pročitaju što je Jelena pisala. Tako da nisi pogodio ovo sa "mojom sugestijom", prava priča je priča o "tvojoj fobiji".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onako kako ti iznosiš neistine o Ellen White - vadeći citate iz konteksta i prikazujući ih u krivom svetlu - malo je verovatno da si potpuno iskren, jer jedino u kontekstu se može videti o čemu ona zaista govori.
Kada bi ljudi stvarno pošteno čitali u kontekstu - bez želje da izvrnu smisao teksta kao što to ti činiš - oni bi uvideli šta je istina.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Onako kako ti iznosiš neistine o Ellen White - vadeći citate iz konteksta i prikazujući ih u krivom svetlu - malo je verovatno da si potpuno iskren, jer jedino u kontekstu se može videti o čemu ona zaista govori.

A da kopiram čitave njezine knjige ovdje? Naravno da ti je proziran argument kako ja nešto vadim iz konteksta. Pa ja sam ljudima citirao ono što je interesantno, te im sugerirao i uputio ih da sami pročitaju čitavu cjelinu.

Kada bi ljudi stvarno pošteno čitali u kontekstu - bez želje da izvrnu smisao teksta kao što to ti činiš - oni bi uvideli šta je istina.

Vidiš kako sam sebe odaješ. Pa zašto se onda i ti nisi pridružio mome pozivu ljudima da sami sve "pošteno pročitaju". Umjesto da ih pozoveš da to "pošteno pročitaju", ti se slomi ocrnjujući mene samo zbog toga što sam nešto citirao. Je li grijeh što sam citirao Ellen White i druge pionire ASD? Jesam li možda nešto krivo citirao?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo je gnusna neistina i ti to znaš ali si je namerno napisao.

Naravno da sam i u prethodnim komentarima - ali i u prošlom pozvao da sami pročitaju i da se uvere.

Ti si citirao samo ivađene delove teksta i prikazivao ih u pogrešnom svetlu, pripisujući pobude iz kojih je ona nešto napisala i pogrešno pripisujući kome je napisala, zašto i u kom vremenu - odnosno istorijskom kontekstu.

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218

A oni koji su pokrenuli temu o rečeborstvu - treba da se zapitaju šta je suština te teme ako oni propagiraju jednu stvar koju ja podržavam, a oni je sami nisu dosledni.
Ja sam uvjeren da ti duboko u sebi imaš stav da je Adventizam iznad svih drugih kršćanskih vjera.Svi drugi eto,moraju učiti od vas i vas slijediti!To sam primjetio kod svih Adventista!Kako se onda nećemo boriti?Kad jednom shvatiš da ima Baptista,Metodista,Pentekostalaca,Katolika,Pravoslavaca koji su bolji kršćani od nekih Adventista,onda si na pravom putu da ne budeš rječoborac!

Natrag