Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Slap Katolicku Crkvu smatra ''jedinom istinitom Crkvom'', ''stubom i uporistem istine'', ''nepogresivom''.
A ti mu drzis stranu umesto da ga kritikujes..
...
Znaci ja nisam u ekipi a Slap jeste, sigurno zato sto imam drugacija verovanja nego sto imaju katolici jel to?
A to sto volim sve ljude i sto sam dobra osoba, sledim Hrista, i ne dozvoljavam nepravdu ni na koga.. E to nema veze..
Ovamo si me hvalio ranije, a kada si pomislio da sam subotar, onda si se okrenuo protiv mene..
Bas zanimljivo..
Ne smatra samo Slap da je Katolička Crkva jedina istinita Crkva, ona koju je Krist ustanovio, koja je "stup i uporište istini" i da je Papa, kao poglavar Katoličke Crkve, nezabludiv (ne nepogrešiv, jer se i on se ispovijeda) ali ne nezabludiv kad govori ex-katedra u pitanjima vjere i morala. To i ja smatram i vjerujem. Ali, svojim uvjerenjme nikoga ne isključujem iz te Katoličke (sveopće) Crkve, jer Crkva je Tijelo Kristovo i Njegova Zaručnica, a čine je svi koji su Bogu slični, po ljubavi.
I ne pada mi na pamet da pomislim kako se ovaj ili onaj neće spasiti, jer ne slavi subotu, jer ne ide na Misu ili ne priznaje Papu kao Petrovog nasljednika. Ne. Ali sam skeptična prema onima što se nazivaju kršćanima i mašući Biblijom želeći se uzdići nad drugima svojim klevetama i blaćenjem. To, za mene, nisu kršćani.
Ljubav, ondje je i Bog i svi koji ostaju u ljubavi, Kristu pripadaju i ne žive više sebi, nego Bogu. Te i takve, Duh Sveti sabire u Jedno. Onaj koji je nanovo rođen od Duha Božjega, bio on katolik, pravoslavac ili protestant, taj ima drugačiji pogled jer ne gleda ljudskim očima već Isusovim. Takav može zagrliti sve ljude jer mu je srce puno Božje ljubavi.
Koliko god naš osobni odnos s Gospodinom bio važan ili najvažnij, Gospodin Isus je ustanovio Crkvu i naravno da je "ona stup i uporište istini" i da svoja vlastita iskustva i milosti, pa bile to i najuzvišenije objave, moramo podvrgnuti sudu Crkve.