Rječoborstva i sukobi među kršćanima!

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Svaki kršćanin koji svoju crkvu smatra boljom od onih drugih kršćanskih je duhovno ohol.Rječoborstvo protiv takvih UVJEK.
I svaki pojedinac koji misli da je duhovniji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svaki kršćanin koji svoju crkvu smatra boljom od onih drugih kršćanskih je duhovno ohol.Rječoborstvo protiv takvih UVJEK.
I svaki pojedinac koji misli da je duhovniji.

A ti svoju katolicku smatras boljom od drugih?
Vidim da nisi uopste Baptista, jer ne bi ovako pisao..
Stao si na Stranu Slapa koji svoju crkvu smatra ''JEDINOM ISPRAVNOM'' ''STUBOM I UPORISTEM ISTINE''.
Umesto da mu se suprotstavis, ti mu podilazis.
Nista ti ne postizes ovakvom pricom, pre si uznemirio nego sto si smirio.

Ljubav se lepim recima pokazuje, i pozivom na mir.
Ti ovde pozivas na rat u temi u kojoj si hteo suprotno, citiram: ''Rječoborstvo protiv takvih UVJEK''.
Znaci ti se boris protiv ''svojih'' protestanata(koji svoje crkve uzdizu), a udruzio si se sa katolicima( Slapom, koji svoju crkvu uzdize). Koji apsurd!

Ljubav se ljubavlju radja. I Hristos je prvi nas ljubio, zato i mi njega volimo.
Radis isto sto i Slap, uznemiravas druge svojom pricom..
Upravo bi trebalo da je suprotno, katolici treba da pokazu protestantima ljubav, a ti treba da pokazes da volis i jedne i druge, a ne da stajes na stranu 'jednih'..
Pokazuje se da vise volis katolike, ljubav mora biti jednaka prema svima..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da urednice Jurivaka, ovde je svaka tema za sebe - ali oni svaku temu pretvore u pisanje o Ellen White i Adventistima, zato moja opaska da sve teme treba tako nazvati zbog pojedinaca - pokazuje se kao istinita.
Zahvaljujem sto urednistvo ipak drzi neki balans, inace se o nicemu drugome i ne bi diskutovalo na forumu - osim Ellen White.
A pitanje je da li se uopste i diskutuje o bilo cemu drugom, jer svaki put kada nekineki Adventista iznese svoj komentar - oni napadaju Ellen White.

Sto se tice onoga sto je sve do sada negativno napisano o Adventistickoj crkvi i Ellen White - to su sve vesto upakovane i mudro smisljene neobjektivne trice i kucine.

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
A ti svoju katolicku smatras boljom od drugih?
Vidim da nisi uopste Baptista, jer ne bi ovako pisao..
Stao si na Stranu Slapa koji svoju crkvu smatra ''JEDINOM ISPRAVNOM'' ''STUBOM I UPORISTEM ISTINE''.
Umesto da mu se suprotstavis, ti mu podilazis.
Nista ti ne postizes ovakvom pricom, pre si uznemirio nego sto si smirio.

Ljubav se lepim recima pokazuje, i pozivom na mir.
Ti ovde pozivas na rat u temi u kojoj si hteo suprotno, citiram: ''Rječoborstvo protiv takvih UVJEK''.
Znaci ti se boris protiv ''svojih'' protestanata(koji svoje crkve uzdizu), a udruzio si se sa katolicima( Slapom, koji svoju crkvu uzdize). Koji apsurd!

Ljubav se ljubavlju radja. I Hristos je prvi nas ljubio, zato i mi njega volimo.
Radis isto sto i Slap, uznemiravas druge svojom pricom..
Upravo bi trebalo da je suprotno, katolici treba da pokazu protestantima ljubav, a ti treba da pokazes da volis i jedne i druge, a ne da stajes na stranu 'jednih'..
Pokazuje se da vise volis katolike, ljubav mora biti jednaka prema svima..
"Svoju" Katoličku???
Ona nije moja,ona je Božja.I to oni Katolici koji hode Isusovim stazama.Manjina su,ali ih ima i hvala Bogu za te!
Ako "slap" smatra Katoličku crkvu jedinom pravom,ja se tu sa njime ne slažem,mislim da sam to negdje i napisao.
"Takvih",ne svih!Takvih kao ti koji sve Katolike smatra krivovjercima.Koji jedino svoj stav oko vjere smatraju Bogomdanim.
Protestanti ne uzdižu svi,svoju crkvu!Samo kvaziprotestanti to čine!Jahovci,Subotari i slični!Ja nisam doživio od slapa da mi ne pokazuje ljubav jer sam Protestant!Ja sam shvatio da smo Božja djeca i ja i on,a da je katolik to nisam znao do jučer,i baš me veseli da nije protestant!Veselilo bi me da ovdje piše PRAVOSLAVAC koji je toliko dobar kršćanin da uopće nebih na prvu razumio da je pravoslavac!Ja zahvaljujem Bogu za sve kršćane ,koji su iskreni vjernici i koji imaju temelj,a to je Apostolsko vjerovanje!Neki Protestanti su sprdačine duhovne!Neki Katolici još veće!Neki Pravoslavci također.
Ja biram društvo!Ti nisi zasad u toj mojoj ekipi!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Svoju" Katoličku???
Ona nije moja,ona je Božja.I to oni Katolici koji hode Isusovim stazama.Manjina su,ali ih ima i hvala Bogu za te!

Naravno da ih ima, a ko kaze da nema..

A da mi cujemo malo o tvojoj Baptistickoj crkvi, koja su verovanja, posto je ona ''tvoja crkva''?
Nema na forumu tema o Batistima, pa adje...

Ako "slap" smatra Katoličku crkvu jedinom pravom,ja se tu sa njime ne slažem,mislim da sam to negdje i napisao.

Gde si to napisao ja ne videh?
On Katolicku Crkvu smatra ''jedinom istinitom Crkvom'', ''stubom i uporistem istine'', ''nepogresivom''.
A ti mu drzis stranu umesto da ga kritikujes..
Ovamo si protiv ''svih koji uzdizu svoju'' a njemu cutis?
Kako to sad dvostruki arsini?

"Takvih",ne svih!Takvih kao ti koji sve Katolike smatra krivovjercima.Koji jedino svoj stav oko vjere smatraju Bogomdanim.

Zar ti ja delujem kao onaj koji sve katolike smatra krivovercima i koji jedino uzdize svoj stav? :)
Malo si se prevario!
Zaista u par dana koliko si na forumu ti si sve ljude ovde okarakterisao, i znas kakvi su..
A jos ako je slucajno subotar ili Jehovac, ne daj Boze! :)

Protestanti ne uzdižu svi,svoju crkvu!Samo kvaziprotestanti to čine!Jahovci,Subotari i slični!Ja nisam doživio od slapa da mi ne pokazuje ljubav jer sam Protestant!

Au, samo Slap te voli? Pa sta ti je? :)
Zar mislis da te drugi ne vole?

A da se manes ti te averzije prema Jehovcima i subotarima? Ne koristi nicemu..
Ako propovedas Hrista, onda malo promeni pricu u pravom smeru..
Pokazi im ljubav, ne gasi se ''vatra vatrom, vec vodom''

Ja sam shvatio da smo Božja djeca i ja i on,a da je katolik to nisam znao do jučer,i baš me veseli da nije protestant!
Veselilo bi me da ovdje piše PRAVOSLAVAC koji je toliko dobar kršćanin da uopće nebih na prvu razumio da je pravoslavac!

Nesto si mnogo brzo ocenio kakav je ko na forumu, ko je dobar Hriscanin a ko ne.
Mogu li znati kako ocenjujes?

Ja zahvaljujem Bogu za sve kršćane ,koji su iskreni vjernici i koji imaju temelj,a to je Apostolsko vjerovanje!Neki Protestanti su sprdačine duhovne!Neki Katolici još veće!Neki Pravoslavci također.
Ja biram društvo!Ti nisi zasad u toj mojoj ekipi!

Znaci ja nisam u ekipi a Slap jeste, sigurno zato sto imam drugacija verovanja nego sto imaju katolici jel to? :)
A to sto volim sve ljude i sto sam dobra osoba, sledim Hrista, i ne dozvoljavam nepravdu ni na koga.. E to nema veze..
Ovamo si me hvalio ranije, a kada si pomislio da sam subotar, onda si se okrenuo protiv mene..
Bas zanimljivo.. :)

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Pa što si ti?
Evo ja ću otvoriti temu o Baptistima a ti o svojima(nemam pojma kojima)!
No ja nisam Baptista,ja sam kršćanin,meni je svaki dobar kršćanin brat!
A od tebe sam čitao neke nebuloze,i nisi mi sjeo!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa što si ti?
Evo ja ću otvoriti temu o Baptistima a ti o svojima(nemam pojma kojima)!
No ja nisam Baptista,ja sam kršćanin,meni je svaki dobar kršćanin brat!
A od tebe sam čitao neke nebuloze,i nisi mi sjeo!

Pa ne svidjam ti se zbog vere, a ne zato sto nisam dobra osoba.
O mojima imas temu, Pravoslavlje, ne moram otvarati nista.
Ja imam malo drugacija gledista od zvanicnog crkvenog, i nikog ne teram da tako i on veruje...

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Pa ne svidjam ti se zbog vere, a ne zato sto nisam dobra osoba.
O mojima imas temu, Pravoslavlje, ne moram otvarati nista.
Ja imam malo drugacija gledista od zvanicnog crkvenog, i nikog ne teram da tako i on veruje...
Ti si adventista uz dodatak malo jehovizma,predstavljaš se kao da si pravoslavac a lažes!A laž je grijeh po Bibliji!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti si adventista uz dodatak malo jehovizma,predstavljaš se kao da si pravoslavac a lažes!A laž je grijeh po Bibliji!
Ti da znaš ko su Jehovini Svedoci, a ko adventisti, a pojma nemaš, pročitao na internetu...
Ma.. Sta se ja uopšte i trudim..
Ja lažem? Ako lažem Bog će mi suditi šta se ti brineš..

Ako ćem tako:

Ti lažes da si baptista...
Ti si katolik sa primesama ekumenizma i baptizma...

Natrag