- Oni koji se u dubini svoga srca, i prema onome što im je u srcima zapisano, ponizno pred Bogom priznaju grešnicima, za razliku od onih koji sami sebe pravednicima pokazuju mašući "Pismom i kamenim pločama". (Lk 18,10-14)
- Oni koji su čisti, pa im je sve čisto. (Tit 1,15)
- Oni koji se svakodnevno okupljaju na Euharistiju. (Dj 2,42)
- Oni koji se u prvi dan tjedna brojnije i svečanije okupljaju na Euharistiju. (Dj 20,7)
- Oni koji uz brigu za vlastitu duhovnu čistoću i čistoću Crkve kao zajednice, svojim prilozima prilikom nedjeljnih okupljanja, iskazuju brigu i ljubav za potrebe siromašnijih. (1 Kor 16,2)
- Oni koji su spremni svoj život položiti za drugoga. (Iv 15,13)
- Oni koji imaju ljubavi jedni za druge. (Iv 13,35)
- Oni koji se ne sablažnjavaju i ostaju uz Isusa vjerujući da im Isus u Euharistiji ostavlja svoje pravo tijelo i svoju pravu krv. (Iv 6,53)
- Oni koje optužuju da su kanibali, jer vjeruju i ispovijedaju da u Euharistiji blaguju pravo tijelo i pravu krv Kristovu, kao što su optuživali prve kršćane, i zbog toga ih bacali divljim zvijerima ili vješali i spaljivali po ulicama Rima. (Tacit)
- Oni koji čuvaju sve što im je Isus zapovjedio i ostavio, koji ljube Boga i svoga bližnjega kao sebe samoga. (Mt 22,37-39)
Ime mene zanima da mi kazete.... ime!To je jasno definisano u reči Božjoj, da niko ne mora da zaluta ako to sam ne želi.
Dakle, reč Božja kaže da Hristova crkva ima četiri bitna obeležja po kojima se prepoznaje, od kojih su poslednja dva usko povezani:
1. DRŽI ZAPOVESTI BOŽJE.
2. IMA VERU ZASNOVANU NA REČI BOŽJOJ I JEVANĐELJU GOSPODA ISUSA HRISTA
"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje 14. 12 )
3. IMA SVEDOČANSTVO ISUSA HRISTA KOJE PREDSTAVLJA ZALOG SVETOGA DUHA KOJI PREBIVA U LJUDSKOM SRCU I SVEDOČI ISTINU ČOVEKU.
"I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista" ( otkrivenje 12. 17 )
"A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom" ( Jovan 15. 26 - 27 )
4. IMA DAR PROROŠTVA DAT SVETIM DUHOM - KOJI PREDSTAVLJA SVEDOČANSTVO KROZ KOJE BOG GOVORI SVOJOJ CRKVI KROZ IZABRANE SLUGE PROROKE
"I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )
"Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog" ( 1 Jovanova 5. 7 - 10 )
Ovo je lako ispitati, koja crkva drži sve zapovesti i učenje Božje reči, i ima svedočanstvo Duha Svetoga dato kroz proročki dar i lično iskustvo svakog čoveka sa Bogom.
Kako se zove crkva koja ima ucenje APOSTOLSKE crkve?
Da li su to danas pripadnici pravoslavne, katolicke, ili mozda obe crkve imaju tacno ucenje, ili je neka druga crkva u pitanju!?
Mislim da se dobro razumemo zato ne okolisajte nego recite ime prave crkve.
Ne zelim ja da donosim zakljucke na osnovu ovog ili onog, vec zelim da mi Vi to kazete! Izvolte...